Revedere pe 14 Februarie. Coincidenta sau Ziua Indragostitilor a vrut sa imi demonstreze ceva?




Avand in vedere faptul ca eu nu cred in dragosteala de asta zurlie de Ziua Indragostitilor, cu bombonele roz, inimioare pufoase si declaratii siropoase (care oricum m-ar soca din partea lui), anul asta ziua de 14 februarie alias Ziua Indragostitilor alias Valentine's Day si pentru romanasi mi-a facut-o!

Sursapapercards.com
Se intoarce al meu vagabond al inimii de peste mari si tari. Stiu ca suna cheesy, dar s-a nimerit fie in ziua asta, fir-ar sa fie ea de treaba!

Asta ce inseamna:

  • ca ar trebui sa cred ca e mana destinului?
sau 
  • ca ar trebui sa revin la sentimente mai bune legat de sarbatorile straine imprumutate si in Romania?
Da chiar nu-mi pasa. Nu stiu cum sa-ti zic, dar n-am nici in asa, nici in maneca cu romantismul. Eu stau in plop, plopul sta in aer si aerul ... ei bine, e aer, nu mai are ce face :))

Era vorba aici despre mult asteptata revedere: intoarcerea lui S. in tara. Si soseste pe 14, adica pe 14 e aici, langa mine, in brate si restul ... Yuhuu ... Si daca se intampla pe 14, ce? Nu ma impresioneaza nici ziua, nici ce sarbatoresc alti mari iubareti atunci. Eu zic ca de ai de iubit, iubesti oricand:
Sursablog.opodo.co.uk
  • si cand te afli la distanta de mii de kilometri 
  • si cand te afli fata in fata cu al tau
  • si cand sunteti separati doar de un oras sau de o camera
Iubesti ca e frumos sa iubesti, ca te face fericit si ca revii la sentimente mai bune sa stii ca faci un lucru bun: e o situatie win-win, da?

Dai iubire = primesti iubire. Asa de simplu e!

Stai sa-ti spun acum de unde a pornit toata treaba asta cu Valentinul cel iubaret si scrisorelele de dragoste oferite pe ascuns sau mai pe fata de Ziua Indragostitilor. Asculta aici!

Era prin timpul domniei lui Claudius II, anul 270. Imparatul Claudius asta nu dorea ca barbatii sa se casatoreasca in timpul razboiului. Ii dorea doar pentru el, devotati (nu in sensul ala :D), asta pentru ar fi fost niste soldati mai buni ca barbati celibatari, decat daca se gandeau la "afroditele" lor pline de dor de acasa. 

Sursalemixmedia.wordpress.com
Insa, episcopul Valentin era de alta parere si s-a apucat de oficiat ceremonii secrete de casatorie pentru barbatii indragostiti.

Din cauza faptului ca nu a respectat ordinele imparatului, Valentin a fost bagat la mititica si apoi executat dintr-un ordin al imparatului. Pe ce data? Ati ghicit! - pe 14 februarie. 

Insa, pentru ce a ajuns sa fie foarte cunoscuta in societatea de azi ziua aceasta a indragostitilor? 

In timp ce era inca la racoare, razvratitul Valentin a scris un biletel de dragoste fetei temnicerului, semnand-o cu "From your Valentine" sau cum am zice noi in romana "Cu dragoste, de la Valentinul tau". Nu-i asa ca suna foarte cunoscut?

E foarte dragut cum s-a pastrat aceasta traditie si ritual de dragoste pana si dupa atatea milioane de ani, dar eu tot nu cred ca ar trebui sa tina de ceea ce sarbatorim noi in Romanica. 

DA, e fain pentru ca:

Sursadamaideparte.ro
  • Valentine's Day sarbatoreste curajul si respectul fata de iubire al unui om
  • Ziua Indragostitilor in alte tari, in care este sarbatorita de cand timpul, aduce un omagiu acelui episcop Valentin care s-a sacrificat pentru a-i vedea pe ceilalti fericiti
  • Ziua Indragostilor mai aduce aminte cel putin o data pe an cuplurilor si celor care sunt impreuna ca ar trebui sa-si sarbatoreasca sentimentele "sanatos"
  • Valentine's Day obliga cumva pe cei iubareti sa isi demonstreze intr-adevar dragostea pe care si-o poarta. Asta nu-i un lucru rau, avand in vedere ca barbatii si unele femei uita des ca sunt iubiti si ca ar trebui sa fie recunoscatori pentru asta si isi iau relatiile de bune
Dar NU e fain pentru ca:

Sursaslideshare.net
  • Exista doar o zi in care este evaluata dragostea purtata si atunci toata lumea sufoca pe toata lumea cu tot felul de atentii penibile
  • Se transforma de la an la an intr-un balci plin de pisicute cantacioase, pernute cu inimoare si mesaje text (daca ai ceva frumos de zis, zi-i in fata cand ti se nazare, nu imprimand asta pe o perna ... Duuuuh!!)
  • In fiecare an, partenerii se intrec in a oferi cele mai "bengoase" mobile, felicitari, haine de firma, dulciuri cu renume si chiar automobile cu fundite rosii, si asta pentru ca e o zi in care se presupune ca tre' sa te etalezi cu ceea ce ti-a dat iubi (nu conteaza ca "iubi" e un EL sau o EA)
  • Se pierde esentialul. Iubirea si sentimentele de adoratie sunt exprimate prin chestii materiale (dar chiar daca ii trimiti la birou cel mai frumos buchet de trandafiri si nu o poti vedea toata ziua sau toata saptamana, tot nu vei face altceva decat sa o amarasti sau sa te etalezi ca "uite ce i-am facut cadou lui pisi a mea". Degeaba! :(
Sursahubpages.com

Concluzia o las la alegerea ta

Poate fi pozitiva sau negativa, poate sa recomande ceva sau sa blameze altceva. Nu stiu! E felul in care tu vezi lucrurile si percepi aceasta Zi a Indragostitilor

Eu ti-am zis deja parerea mea!

Si ca sa inchei in stilul meu, nu se poate sa nu iti pun si o piesa. Uite-o pe cea de azi. E Russian Girl de la Deepcentral, una dintre cele mai autentice formatii romanesti. Enjoy!


O Oana foarte curioasa despre tine ... ;;)











Comentarii