Știi de ce o prietenie se poate destrăma foarte simplu?



Bonjour!
De ceva timp, mă frământă pe interior o idee: De ce oare oamenii nu reușesc să își păstreze prietenii pentru mai mult timp alături de ei?
#contrast 

Și pentru că sunt departe de prietenii mei, cred că este important să păstrez legatura cu ei, chiar și astfel, printr-o postare. Trebuie să știi că nu este prea ușor să fii în alt loc, mai ales când nu ai nici o prietenă de suflet alături de care să te simți mai tare.

Am trecut prin asta, am pierdut prietenii și știu că este vorba în parte și de vina mea. Dar de ce se ajunge la asta și cum am putea să împiedicăm un astfel de lucru să se întâmple?
Voi încerca să explic unele lucruri și obișnuințe care fie ar trebui să fie uitate, spre binele prieteniei, fie ar trebui să fie puse în aplicare, în același scop.
#friendship 

Se știe că fără prieteni, viața nu mai este la fel iar aceștia sunt un fel de frați ai noștri pe care chiar îi putem alege, în funcție de preferințele noastre. După vorba "Cine se aseamănă, se adună", așa este și cu prietenii noștri dragi.

Pe unii ni-i alegem, alții ne aleg ei pe noi. Uneori și o relație nu prea bine consolidată, așa zișii prieteni de ocazie, poate să ducă la o amiciție strânsă și plină de beneficii emoționale.
Așadar, de ce se întâmplă ca o prietenie să se destrame prea simplu, prea dintr-o dată și fără nici o explicație?
#hobbies 

Eu cred că este vorba despre mici greșeli pe care le facem în relațiile cu amicii noștri, fie de sex feminin, fie de sex masculin (acestea din urmă sunt mai rare, dar despre asta probabil într-o altă postare).

Recunosc, am greșit de multe ori în prieteniile mele. Și drept rezultat, am pierdut oameni dragi pe care îi înțelegeam și care mă înțelegeau. Oare cum a funcționat totul până intr-un punct în care ne-am luat La revedere sau am uitat treptat unul de celălalt?

- Încăpățânarea te poate duce până într-acolo încât să crezi că le știi pe toate și nimeni nu este mai presus de ideile tale. Nimeni nu știe mai bine ca tine unele lucruri și tu ajungi să faci tot cum te taie capul.
#fun 

- Soluția este să asculți totuși de prietenul sau prietena ta și să asculți cu adevărat ce zice. Toată lumea are păreri și unele dintre acestea chiar sunt bune în anumite situații. Ține cont că nu ai tu tot timpul dreptate. Asta va demonstra ideea că îți pasă de ce zice prietenul sau prietena ta, îi dai dreptate și îl lași să ia decizii care ajută la consolidarea relației voastre frumoase.

- Nu sta prea mult timp împreună cu prietena sau prietenul tău. Este la fel ca în relația de dragoste cu cel sau cea aleasă de inimă. Ce-i prea mult strică. În orice situație. Eu știu mai bine. Experiența iți va demonstra acest lucru, dacă nu vrei să mă crezi pe cuvânt.
#love 

- Trebuie să îi acorzi spațiu îndeajuns și libertate oricărui prieten de-al tău, chiar dacă susții că ți-e drag de nu mai poți și ai vrea să vă îi povestești câte în lună și în stele, după o absență îndelungată.

Nu vă stabiliți perioade mari în care să stați unul pe capul celuilalt. Nu vă mutați împreună. Nici măcar frații nu se suportă foarte mult timp, și stau în aceeași casă împreună, poate chiar cameră. Nu contează în ce zodii sunteți, dacă sunt diferite, asemănătoare sau sortite de zodiac pentru o prietenie durabilă și puternică. Orice BFF are nevoie de libertate și de timp doar pentru sine.
#friends 

De exemplu, atunci când eram mici, eu cu o prietenă dragă de atunci plănuiam să ne mutăm împreună la cămin când vom ajunge la liceu și apoi la facultate. Însă, amândouă ne-am dat seama pe parcurs că astea-s doar copilării. Nu este rău să visezi și să te gândești la lucruri frumoase pe care să le pui în practică alături de "your partner in crime", însă timpul și vârsta iți va da planurile peste cap. Și nu este rău, pentru că odată cu anii, și idealurile vor fi altele și vei vedea altfel prietenia voastră.

- Nu trebuie să fii de acord 100% cu părerile și observațiile prietenului sau prietenei tale. Și nici el/ea cu ale tale. Este perfect normal. Fiecare dintre noi este unic și e foarte bine și fain. Cu siguranță nu este cineva care să-și dorească să semene și să aibă aceleași apucături, gesturi și obișnuințe cu ale altcuiva. Înțelegi tu ideea.
#fairylight 

- Individualitatea și personalitatea te diferențiază ca om și ca prieten și asta iți întărește relația cu cei din jur. Ca simbolul Yin și Yang, așa și doi prieteni unici, cu caractere și idealuri personale se completează și formează cea mai puternică legătură de pe pământ.

- Nu fi invidios pe realizările sau calitățile celuilalt, în această situație pe ale prietenului sau prietenei tale. Recunosc că mie mi s-a întâmplat de multe ori asta. Adică să fiu de partea celui care tânjește să fie ca prietenul său sau să aibă ceea ce are acesta. Nu-i foarte ușor să recunoști asta, dar este necesar. De multe ori credeam că ceea ce are el/ea mi se cuvine mie sau de ce el/ea avea și eu nu.

Cred că te regăsești și tu în situația în care ai fi vrut să fii atrăgătoare la fel ca prietena ta, să stârnești atenția și să ai multe lucruri inteligente de spus în situații diverse la fel ca ea, să ai o mașină de ultimă clasă și haine numai cu etichetă la fel ca prietenul tău cel mai bun. Știu că ți se părea că el sau ea le are pe toate și le afișa cu o ușurință care te scotea din sărite.
#twosouls 

- Însă, cu toate că nu este simplu să nu fii invidios sau să dorești ceva din ce are, material sau fizic prietenul tău, gândește-te că spiritualul depășește cu mult aceste calități și bunuri. Mândrește-te cu realizările prietenilor tăi, gândește-te că ai avut un rol în toate astea. Ei cu siguranță sunt mândri de tine, de proiectele tale și nici nu se gândesc că tu ai vrea să fii ca ei. În loc să fii gelos, mai bine ai transforma asta în admirație și prețuire.

Și dacă totuși prietena ta se laudă cu posesiunile ei, cu felul în care arată sau cu felul în care se îmbracă și nu vorbește decât despre ea, amărându-te de fiecare dată când are ocazia, apăi atunci este cam egoistă și nu ai ce lua bun de la ea. Mai bine ai îndepărta-o de tine, pentru că ea pare genul care să aibă nevoie de complimente și oameni care să o asculte și să o urmeze numai pe ea tot timpul, și nu este prietena ta deloc.
#friends 

Ce ar trebui să faci ca prietenia ta să fie frumoasă și să reziste timpului, dar și distanței, poate?

- În primul rând, încearcă să te implici mai mult. Sună-ți prietenul sau prietena, dă-i mesaje pe telefon, pe rețelele de socializare sau fă filmulețe haioase cu tine și trimite-le împreună cu un text de uns la inimă pe mail.

Fă și drumuri neplanificate la prietenul tău și surprinde-l tare de tot. Cu siguranță va fi încântat și bucuros să te aibă la ușă după atâta timp în care nu v-ați văzut sau auzit. Aceste mici semne demonstrează faptul că îți pasă și că ești motivat ca prietenia să continue, în ciuda mai multor factori.
#lily 

- Râzi împreună cu prietenii tăi. Cu ei, niciodată de ei. Asta doar dacă ei înșiși râd de ei. Glumește cu prietena sau prietenul tău. Povestiți-vă chestii care s-au întâmplat între timp și nu lăsa detaliile picante să-ți scape. Sunt cele mai tari momente petrecute cu prietenii adevărați!

- Găsește pasiuni comune cu amicii tăi. Un grup de lectură select doar al vostru, în care să vă recomandați cărți bune și să citați cele mai faine pasaje din ultimele romane lecturate poate fi un ingredient secret al prieteniei voastre de ani și ani.

Zumba, kangoo jumps, alergările pe stadion sau mersul la sală iarăși vă pot apropia și mai tare. Sau serile de karaoke, fotografia, moda sau bloggingul. Trebuie doar să găsești ceea ce vă pasionează în egală măsură și vă face să petreceți timp cu cap împreună.
#cat 

- Călătorește împreună cu prietenii tăi dragi. Eu fac asta cu ai mei, ori de câte ori am ocazia. La fel și cu vizionatul de filme sau cu cititul. Faceți poze, creați amintiri și amintiți -vă lucruri amuzante sau întâmplări care v-au marcat începuturile prieteniei. Veți fi recunoscători apoi pentru legătura pe care o aveți.

- Ia decizii la comun cu prietenii tăi. Include-i în viața ta. Nu te gândi că doar tu ai idei bune și care vă vor ajuta să vă distrați. Fiecare trebuie să își exprime propriile idei și păreri. Așa vei fi sigur/ă că nimeni nu se supără și toată lumea are rândul la opinie.

- Dăruiește mici cadouri. Eu obișnuiesc să dăruiesc cărți, suveniruri de pe unde merg sau accesorii și mărunțișuri care știu că fac plăcere prietenilor mei. Îmi place să cumpăr chestii și să le dăruiesc, știind că vor avea impact asupra oamenilor dragi mie.
#allscreamicecream 

Recunosc faptul că am pățit o grămadă dintre chestiile Așa NU de aici, însă încerc să mă repar și să fiu o prietenă mai bună pentru cine merită. Vă pup prietenii mei și îmi este dor de voi toți, fete și băieți! 😙

Comentarii

  1. Draga mea, uitasem cat de frumos scrii, m-am regasit si eu in multe ASA NU, din pacate. Insa, vreau sa cred ca s-au intamplat cu un scop si am invatat cate ceva pentru viitor. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru aprecieri Mada! Din păcate multora ni se întâmplă să pierdem oameni dragi și să ne dăm seama abia pe urma de ce s-a întâmplat asta. Mi-e dor de tine draga mea! Te super pup 😙

      Ștergere

Trimiteți un comentariu