The Duchess. Viata intriganta, scandaloasa si glamorous a stramoasei lui Lady Di



Bonjour!

O noua zi minunata, cu mult timp liber si chef de vizionat filme de epoca, inspirate din fapte istorice reale. Am urmarit cu cateva zile in urma The Girl King, un film despre rebela regina Kristina a Suediei, care facea orice altceva decat sa respecte protocolul si sfaturile supusilor ei. Azi m-am uitat la The Duchess din 2008, un film minunat despre una dintre cele mai influente femei ale secolului al 18-lea, Ducesa Georgiana de Devonshire.

#thegirlking

Partea cea mai frumoasa in toata treaba este ca cele doua filme si multe altele se aseamana destul de mult, deoarece nu exista film de genul pe care sa il vizionez si sa nu includa in plot iubiri interzise, scandaluri, barfe la case mari, pasiuni salbatice, amanti si amante.


#georgianaspencer


#theduchess
  • Imi place ca aceste filme nu sunt plictisitoare si nu se refera strict la ceea ce au dorit istoricii sa apara in cartile vechi, care proclama regi si regine fara pata sau copii doriti si victorii opulente, fara ajutor evident.
  • Imi place ca aceste filme sunt despre femei si barbati curajosi, care au indraznit a se ridica si a-si exprima punctul de vedere referitor la dragostea pe care o prefera, la casatoriile pe care si le-ar dori sau la oamenii pe care si i-ar dori alaturi.
  • La fel, si in ceea ce priveste politica si religia, aceste personaje care au existat in realitate si-au exprimat liber parerile si nu s-au dat deoparte de la conflicte de opinii sau certuri si chiar batalii pentru a-si apara cuvantul.
  • Amanti sau amante, casatorii aranjate de parinti sau de casele mai mari, mostenitori promisi. Aceste filme ma minuneaza inca si ma incanta pentru ca astfel pot sa descopar in felul cel mai viu viata marilor aristocrati ai vremurilor trecute. Daca este sa facem un fel de comparatie cu ziua de azi, exista asemanari in multe puncte in ceea ce priveste acea societate apusa.
  • Si azi lumea este mai mult sau mai putin obligata sa faca ce nu vrea, dar libertatea este mult mai mare si pedepse pur si simplu nu prea exista. Fiecare face ce isi doreste: amantii si amantele exista intr-o lume paralela cu sotii si sotiile, dar cu o abilitate mai mare de a se face nevazuti atunci cand e cazul.
  • Copii din flori exista si, slava Domnului, sunt si pastrati, nemaifiind nevoie sa fie numiti "bastarzi" sau sa fie ucisi ori pedepsiti fara mila, din ordinul  cuiva. Copiii fara un parinte duc, intr-adevar, lipsa de acel parinte care nu este langa ei si de partea materiala care ar fi mai indestulatoare ... Insa, sunt iubiti, foarte iubiti, ingrijiti si pastrati aproape de parintele care a ales sa lupte si sa isi creasca copilul fara a-i pasa de barfe si parerile celor din jur.
Filmul The Duchess are un procent de 61% pe site-ul Rotten Tomatoes, daca intereseaza pe cineva. Eu vreau sa spun ca, personal, nu ma intereseaza nici un procentaj, nici o nota sau vreun scor de pe vreun site ce critica  filme. Daca imi place genul si povestea, dar mai ales actorii, il vizionez. Nu tu calificative sau alte prostii de astea. 

Keira Knightley este o actrita extraordinara si o persoana frumoasa, inside si outside. E talentata, poate sa joace la fel de bine si roluri negative, si pozitive, dar mai presus de toate este calda, simpla si super naturala. 


#georgianaspencer


In filmul The Duchess, este o adevarata IT Girl a vremurilor acelea. Rochiile foarte extravagante, corsetele stranse, dantelele, funditele, coafurile inalte si pompoase, perucile, machiajul in tonuri pamantii, volanele, cercurile, palariile cu pene si bijuteriile stralucitoare statement, o transforma intr-o iubita a poporului, a cercului de prieteni si de nobili din care face parte. 

Dar mai presus de ceea ce are, sta iubirea pentru sotul ei, Ducele, care priveste casatoria lor doar ca un aranjament ce ar satisface ambele parti intr-un fel sau altul. Nu este iubita de acesta in felul in care si-ar dori si dezamagita ca nu poate sa ii ofere un mostenitor de gen masculin, Ducesa Georgiana se refugiaza in bratele tanarului care o doreste inca de acasa, Charles Grey. 


#costumetheduchess


Iubirea nu poate fi consumata prea mult si pe indelete, pentru ca Ducele o vrea inapoi pentru el si o ameninta cu ceea ce are ea mai drag pe lume: copiii ei. Dar oare iubirea adevarata pentru cel ce-i are inima invinge sau iubirea de mama? 

Este o lupta ce se da in interiorul ei si nu ramane decat sa vezi filmul, pentru a afla cum se termina ...

Curajul unei femei, viata intriganta, scandaloasa si glamorous a stramoasei lui Lady Di, Georgiana Spencer, este motivul pentru care am vazut filmul si imi doresc sa vad multe alte filme de genul si de acum inainte. Daca esti atent, vei vedea ca asemanarile dintre viata acestei Georgiana si a lui Lady Diana sunt multe si te fac sa te gandesti mai mult la cat de multe sacrificii fac deseori femeile pentru a face pe plac societatii si sotilor acestora. 

#ladydiana










Comentarii