Cu o carte chiar se poate face primavara. Sau iarna, sau vara ...




Bonsoir!


#carti


Cine ma cunoaste cu adevarat, stie ca sunt extrem de pasionata de cititm de carti.  Ca imi place lectura, frunzaritul revistelor si brosurilor de toate felurile, mirosul cartilor noi si vechi ...

Numai cine este la fel de incantat ca si mine de acest hobby, stie ce inseamna asta.


  • Stie ce inseamna a economisi banuti pentru a-si cumpara o carte ce si-o doreste mult mult. 

  • Stie ca este foarte posibil sa fie tentat de o alta carte pe care o vede intr-o librarie, desi are alte cateva incepute acasa.
#carte

  • Stie ca orice carte, manual, ghid sau revista la promotie nu trebuie trecuta cu vederea in nici intr-un caz. Si asta pentru ca ar fi o adevarata crima.

  • Stie ca o carte cu adevarat intriganta te tine treaz pana dimineata, in cazul in care te-ai apucat de ea inainte de somn. 
#carti

  • Stie ca orice carte buna poate aduce primavara, iarna, vara sau toamna in sufletul sau.
  • Stie ca lecturand genul sau preferat poate plange, poate rade sau se poate reindragosti de viata. Toate de unul singur. 
#carte


  • Stie ca o carte speciala il/o poate transpune intr-o alta lume si ii poate da peste cap toate credintele. Ori din contra, il/o poate convinge ca mai exista si bine intr-o lume paralela cu a noastra sau chiar intr-a noastra, daca scrierea este inspirata din fapte reale.

  • Stie ca intr-o carte se poate gasi chiar sufletul si viata cuiva, in cazul romanului autobiografic sau biografic. Si asta te poate face sa iubesti si mai tare acea carte memorabila.

  • Stie ca oricand te poti simti prins de intuneric, a deschide si a citi o carte poate aduce un izvor de lumina in suflet.
#carte



Acum, ca tot m-am descris ca iubitoare de carti(si probabil si pe tine daca imi urmaresti postarea), iti voi sugera si cateva titluri captivante ce trebuie sa fie gasite si lecturate cel putin o data in viata. Pe unele le-am savurat deja, pe altele sunt foarte hotarata sa le descopar cat de curand.

  1. Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez
  2. Razboi si pace - Lev Tolstoi
  3. Bel Ami - Guy de Maupassant
  4. Lolita - Vladimir Nabokov
  5. De veghe in lanul de secara - J. D. Salinger
  6. Metamorfoza - Franz Kafka
  7. Micul Print - Antoine de Saint-Exupery
  8. Cerul nu iarta pe nimeni - Erich Maria Remarque
  9. 1984 - George Orwell
  10. Dans, dans, dans - Karuki Murakami

#carti


Sper ca ti-am oferit putina inspiratie pentru lista ta de lectura. Si daca deja ai citit toate cele 10 romane, atunci nu pot decat sa te felicit si sa iti cer si eu sugestii de titluri de carti pentru timpul meu liber.


Bissous :*









Comentarii

  1. Despre Emil Cioran, Mircea Eliade si pasiunea lor pentru carti:
    « Je m’avance peut-être trop, mais j’ai tout lieu de croire que dans son subconscient il met les livres au-dessus des dieux. Plus qu’à ceux-ci, c’est à eux qu’il voue un culte. En tout cas, je n’ai rencontré personne qui les aimât autant que lui. Je n’oublierai jamais la fièvre avec laquelle, débarquant à Paris au lendemain de la Libération, il les touchait, il les caressait, les feuilletait ; dans les librairies, il exultait, il officiait ; c’était de l’envoûtement, de l’idolâtrie. Tant d’enthousiasme suppose un grand fonds de générosité, faute duquel on ne peut apprécier la profusion, l’exubérance, la prodigalité, toutes qualités grâce auxquelles l’esprit imite la nature et la dépasse. Je n’ai jamais pu lire Balzac ; à vrai dire j’ai cessé de le pratiquer au seuil de l’adolescence ; son monde m’est interdit, inaccessible, je n’arrive pas à y entrer, j’y suis réfractaire. Combien de fois Eliade n’a-t ‘il pas essayé de m’y convertir ! Il avait lu la Comédie humaine à Bucarest ; il la relisait à Paris en 1947 ; peut-être la relit-il encore à Chicago. »

    Emil Cioran sur Mircea Eliade et sa passion pour les livres en « Exercices d’admiration. Essais et portraits. » Editions Galimard, Paris, 1986.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu