Nici o relație la distanță nu a fost vreodată ușoară. Cum poți, însă, îndulci asta?



Bonjour!

#couple 


Relațiile la distanță niciodată nu au fost prea ușor de întreținut și de păstrat până când două persoane să se fi stabilit definitiv una lângă cealaltă. Și tu poate știi cum e, pentru că fie ai trecut prin asta, fie știi de la prieteni apropiați.

Și eu știu cum e pentru că mare parte din relația mea cu S. s-a conturat la distanță. Până să ne mutăm împreună intr-un singur loc, jumătate din perioada de când suntem împreună a trecut cu fiecare dintre noi doi în locuri diferite. De obicei cu mii de kilometri despărțindu-ne.

#locklove 


Așa că dacă îți vine vreodată să-mi spui că nu am de unde să știu sau că nu am de unde să îmi dau seama cum e, te contrazic.

Dar, având parte de experiența asta în viața mea, mă pot face acum utilă prin unele tips-uri pe care ți le pot da, știind că funcționează.

Bineînțeles că nu numai astea contează, ci mai ales încrederea pe care o ai în partenerul de cuplu și dreptul la a avea o opinie egală în ceea ce vă privește.

Așadar, uite cum cred eu că ai putea îndulci o relație de iubire la distanță. De fapt, cred că asta poate funcționa la fel de bine și în relația cu prietenii tăi sau chiar cu părinții, făcând mici ajustări pe ici pe colo.


#shh 


  1. Comunică! 
Știu că te-ai săturat poate de aceeași regulă care se impune în toate cazurile în ceea ce privește o relație de dragoste, însă chiar e cel mai critic aspect legat de asta. 

Vorbește de toate cu partenerul sau partenera de cuplu, în orice mod poți. La telefon, prin mesaje, prin mail uri, prin Whatz up și mai ales față în față atunci când prindeți ocazia. 

Dacă nu îți exprimi iubirea, temerile sau planurile de viitor în mod oral, atunci o relație este ca și sortită eșecului. Însă comunicarea nu trebuie să se limiteze la cuplu. 

De asemenea, socializează și cu alte persoane cu care intri în legătură. Dacă te afli într -o relație de dragoste la distanță și te mai și închizi în tine, retrăgându -te în colțul tău, atunci chiar că o poți da în bară de tot. Trebuie să te menții ocupat, să primești atenție din partea altora din jur, pentru a nu te omorî gândindu-te zilnic la jumătatea ta care este atât de departe de tine. 

#paris 


     2. Fă planuri pentru viitorul apropiat. 

Nu pentru cel îndepărtat, pentru că primele sunt mai simplu de îndeplinit și iți dau pe loc speranțe de succes în relația ta. Asta vă va ajuta să treceți mai simplu peste zilele ce au mai rămas până să vă vedeți din nou. 

Normal că aceste planuri trebuie să fie înțelese, acceptate și primite cu entuziasm de partener sau parteneră. Sunteți doi în asta, de aceea totul se împarte la doi. Poate fi vorba de o vizită scurtă sau mai lungă unul la celălalt(deși asta poate fi trecută și în categoria surprizelor plăcute pentru surprinderea iubitului sau iubitei).  

Poate fi vorba despre o zi de naștere, o nuntă sau un weekend în care ați putea să vă întâlniți undeva la mijlocul distanței care vă desparte. Astfel, nici unul dintre voi nu va considera că a făcut un sacrificiu mai mare decât celălalt. 

#Peugeot 


  3. Nu te gândi la ce-i mai rău!

Ai încredere și acordă libertate partenerului sau partenerei de cuplu. Încrederea stă, de fapt, și la baza fidelității. Dacă unul dintre voi se va simți înșelat sau îngrădit în libertatea proprie, va acționa ca atare și va face la fel. Ori, mai rău, se va elibera cu totul din această relație care nu funcționează. 

Așadar, nu te gândi la lucruri rele, învață să ai încredere și oferă libertate de gândire și de mișcare iubitei sau iubitului, chiar dacă este aflat la distanță. 

Respectă-i timpul liber, nu încerca să i-l ocupi pe tot chiar dacă doar atunci vă puteți auzi sau vedea online și vei vedea că dorul îl sau o va face să vă caute singur/ă, fără nerăbdare sau stres continuu. 

Fiecare are momentele sale în care simte că nu mai poate trăi fără perechea sa aflată la distanță și asta este în legătură cu stadiul în care se află relația de iubire. 

Dacă la început, de la câteva zile până la câteva luni, cei doi iubiți suferă mult din cauza depărtării, a dorului și a sentimentelor puternice, în cazul unei relații deja consolidate, de câțiva ani, cei doi iubiți își dau seama de natura relației lor, comunică mai bine, nu se plâng atât de des și, în schimb, își dau seama că relația lor este foarte puternică și matură. 

#becancon 


   4. Tehnologia ajută! Și nu numai asta. 

Mesajele pe telefon, mesajele haioase sau romantice pe Messenger, telefoanele cuminți sau fierbinți, filmulețele trimise cu dedicație, GIF-urile sau pozele și mail urile prin poșta electronică sunt câțiva mesageri ai dragostei voastre la distanță. 

Felicitările, comenzile de flori și de cadouri sau scrisorile frumos iscălite cu subiecte pe care doar voi le cunoașteți sunt, de asemenea, piloni care ajută la consolidarea unei relații la distanță. 

Și convorbirile online pe Facebook, Skype sau Whatz up ajută mult doi îndrăgostiți aflați la mii de kilometri depărtare. Aceste rețele sociale și aplicații de smartphone chiar sunt eficiente. Nimic nu se compară cu a te vedea după mult timp cu iubitul sau iubita, fie și în fața unui ecran mai mic sau mai mare. 

Nu degeaba există zicala: "Ochii care nu se văd, se uită", pentru că se prea poate întâmpla să grăiască adevărul. Dacă nu mai vezi ochii persoanei iubite după prea mult timp, se poate ca alte chipuri să-ți facă cu ochiul și să-ți zâmbească galant. Astfel, nu îți va mai păsa la fel de tare de persoana dragă aflată undeva în această lume. 

#hobby 


   5. Găsește ceva cu care să-ți ocupi timpul.

Un job care să îți placă și pentru care să te dedici 100% din timpul programului te va menține ocupat cel puțin când ești la birou. 

Dacă nu găsești ceva care să îți placă atât de mult, colegi calzi și zâmbitori, lideri pasionați și sarcini de lucru practice pentru care să îți dai toată silința, atunci Îți spun cu părere de rău că nu vei trece atât de ușor peste distanța care te împiedică să fii cu iubitul sau iubita ta. 

Un hobby doar al tău: un grup de lectură, scrierea unei cărți, întreținerea unui blog personal, un sport practicat cu regularitate sau vizitarea unor locuri din țară în care ți - ai propus să mergi, te poate ajuta să depășești mai simplu momentele în care te simți singur/ă și ai nevoie de el sau ea aproape.

Călătoriile pe distanțe scurte sau ieșirile cu prietenii pot sta, de asemenea, drept înlocuitori ai persoanei dragi cu care ești într -o relație la distanță, în ceea ce privește timpul tău liber. 

Normal, nimic din toate astea nu îi pot lua locul în inima ta, însă cel puțin mintea ta va fi un pic mai aerată și nu te vei mai chinui singur/ă cu gândul la el/ea. 

#deco 


Bineînțeles că o relație de dragoste la distanță este dură, te schimbă și te face să urli și să plângi, poate, de dor, însă gândește-te că nu va fi mereu așa. Într-o zi, va veni și vremea voastră să fiți împreună tot timpul, să vă mutați sub același acoperiș iar atunci temerile vor fi altele. 

Și o veți lua de la capăt!

Sper că te vei regăsi în aceste tips-uri și te vor ajuta în relația ta la distanță. Dacă ai și alte idei sau sfaturi din experiență proprie, împărtășește-le și cu mine, te rog! 

Sursă foto: galerie personală 

Bissous 😚 

Comentarii

Trimiteți un comentariu