Ghosting Phenomenon


#ghostingphenomenon



Buna!

Ti s-a intamplat vreodata sa crezi ca ai gasit o persoana super misto cu care ai putea deveni prietena la catarama, dar ea nu iti mai da nici un semn deja de ceva vreme?

Ti s-a intamplat sa crezi ca l-ai intalnit pe Mr. Right si sa iti faci sperante in legatura cu o urmatoare intalnire cu el si tot asa, dar el nu iti mai raspunde la mesaje, apeluri, mailuri sau o face din ce in ce mai rar?

Da? Ei bine, atunci ai de-a face probabil cu Ghosting Phenomenon sau fenomenul de ghosting.

Ce inseamna asta, mai exact?

Acest fenomen se traduce printr-o dizolvare treptata sau brusca a unei persoane(de obicei asa numiti prieteni sau potentiali iubiti/iubite) din viata unei alte persoane.

Se poate sa fi trecut chiar tu insuti printr-o intamplare de genul sau se poate sa fi facut chiar tu asta, fara sa iti dai seama ca are si o denumire "stiintifica" :P

Nu e prea amuzant, daca stai si te gandesti din punctul de vedere al asa zisei "victime", dar este foarte sanatos daca este privit din punctul de vedere al celui care initiaza un asemenea fenomen.


#ghostingphenomenon



  • S-ar crede ca Ghosting Phenomenon este ceva natural si o cale mult mai simpla de a pune punct unei relatii de orice fel. 


  • S-ar crede ca este o metoda cam imatura, dar si dureroasa  de a te desparti de cineva. 
  • Fiecare persoana are motivele sale sa se foloseasca de Ghosting Phenomenon pentru a sfarsi ceva de care se simte ca nu se mai poate "tine".

Ei bine, cred ca mi s-a intamplat si mie: sa fiu atat de partea "vinovatului", cat si a "victimei". Si nici macar nu stiam ca fenomenul asta are si o denumire, pana nu am aflat intr-o revista "glamour". Ca sa vezi ca revistele de genul asta nu sunt chiar atat de superficiale pe cat le consideram unii dintre noi.
Pe de o parte imi pare rau ca s-a ajuns la asta, pe de o parte nu. 

Dar oare de ce se ajunge in situatii de genul asta? Cine greseste si de ce alegem sa ne indepartam de oameni treptat, alegand Ghosting-ul?


#ghostingphenomenon


Iata de ce!

  1. Unii oameni isi doresc sa pastreze acea persoana de rezerva in eventualitatea unei noi relatii. Pentru ca prin ghosting considera ei ca legatura dintre doua persoane nu este incheiata, ci doar lasata in aer.
  2. Unele persoane sunt mai imature decat altele si aleg aceasta varianta in locul vorbelor de despartire. 
  3. Altii aleg ghostingul pentru a evita confruntarea directa. Tot un fel de lasitate sau frica.
  4. Unii, pentru ca nu stiu exact care este statutul relatiei lor, aleg ghostingul deoarece oficial nu sunt impreuna(fie ca prieteni, fie ca iubiti).
  5. Barbati sau femei iau ghostingul ca pe o varianta mai buna de a se detasa de cineva, crezand ca astfel nu ranesc sentimente. 
  6. Alteori din insistenta celuilalt intervine ghostingul. Tocmai pentru ca cealalta persoana este prea "lipicioasa", prea agasanta prin mesaje, apeluri sau dorinta de a se intalni fata in fata cu asa zisul "prieten", acel "prieten" alege sa dispara incetul cu incetul, facandu-se astfel inteles de la sine ca nu mai doreste sa aiba de-a face cu acel insistent.
  7. Mai exista si cazul celor care nu ii respecta pe ceilalti si astfel dispar ca fantomele, facandu-se invizibili.
  8. Pentru ca este mai simplu de incheiat o relatie cu cineva pe aceasta cale, mai ales daca ajuta si distanta si cei doi nu pot da fata in fata intamplator.
Sa zicem ca astea ar fi o parte dintre motivele celor care aleg Ghosting Phenomenon si nu o simpla, dar mai morala despartire adresata in cuvinte. 

Cum sa reactionezi atunci cand ti se intampla asta? Daca doresti sa ripostezi, normal!


#ghostingphenomenon

  1. Asigura-te mai intai de toate ca intr-adevar ti s-a dat cu flit in felul asta! Se poate sa nu iti raspunda la mesaje sau la apeluri pentru ca intr-adevar are o problema familiala, de sanatate, i-a murit telefonul de tot si asa mai departe. Daca nu mai da un semn de saptamani sau luni intregi, iti raspunde vag sau chestii din astea, atunci este posibil sa fi fost "ghosted".
  2. Fa-l sau fa-o sa inteleaga ca ti-ai dat seama de toata situatia si ca a fost un las/ o lasa sa se indeparteze de tine in halul asta. Poate ca tot nu iti va raspunde(ceea ce mi se pare perfect logic din partea unei "fantome"), dar macar tu iti vei fi descarcat sufletul.
  3. Daca tot ai cazut prada acestui fenomen, nu spune la toata lumea ce magar sau ce vaca a fost ala/aia. Nu-i da motiv sa creada ca a avut dreptate prin actul sau. Poti trece prin faza de la punctul 2, dar atata timp cat este vorba despre a-i spune doar lui/ei ca a fost cum a fost. Atat, desi poate merita mai mult!
  4. Gandeste-te ca poate ai fost prea insistent si iarta pe cel care ti-a facut asta. Cand va vedea ca nu mai ai nici tu nicio treaba cu el/ea, poate isi va da seama ce a pierdut sau poate va reveni, isi va cere scuze si veti avea o relatie(ori de care ar fi ea) minunata impreuna. Cu happy end!
  5. Poti face la fel, de fapt este recomandat sa faci la fel. Sterge tot ce ti-ar putea aminti de acea persoana. Nr. de telefon, adresa de mail, da-i delete de pe facebook, unfriend si asa mai departe. 
  6. Nu te invinui pe tine insuti(desi poate ai avut si tu o parte din vina). Ei bine, nimeni nu-i perfect. Nici macar dragostea si casnicia lui Brad Pitt cu Angelina Jolie care se pare ca divorteaza. Ete nah!
  7. Fii recunoscator ca totul s-a sfarsit asa. Se putea mai rau. Poate ca este mai bine asa si ca nu vi s-a dat sa fiti prieteni, iubiti sau altceva ce credeai ca puteti ajunge.
  8. Fii fericit/a si razi pe seama chestiei asteia. A disparut unul/una? Ei bine, sunt altii si altele mai buni decat ea/el si care iti merita iubirea sau prietenia. 


#ghostingphenomenon


Ce zici, ti s-a intamplat asta sau ai facut asta cuiva?

Orice parere ma va ajuta si pe mine sa inteleg din mai multe puncte de vedere Ghosting Phenomenon. 

Sursa foto: Google





Comentarii