Bad Bitch(Witch)



























Hello!

Azi mi-a venit asa deodata sa reflectez la felul in care sunt privite vrajitoarele de gen feminin spre deosebire de vrajitorii de gen masculin. Ca si in cazul nostru, al oamenilor, intre femei si barbati exista o delimitare clara, dar de cele mai multe ori reprezentantele sexului frumos sunt vazute intr-un anumit fel.

Da, da, stiu. Nu exista vrajitoare, dar zic si eu ca sa ma bag in seama ca din povesti, carti, filme si seriale reiese o anumita cultura a vrajitoarelor de gen feminin, chestie care le diferentiaza foarte mult de vrajitorii de gen masculin.

Exista o discriminare, iti zic eu!





Femeile cu puteri magice sunt reprezentate ba fiind batrane, cu dinti lipsa, cu negi pe nas, unghii lungi si urate si costumatii infricosatoare, reusind sa transmita toate un singur mesaj: "Suntem rele, urate si vrem sa iti facem rau, bantuindu-te si vrajindu-te de-ti sar ochii!"

In schimb, vrajitorii barbati sunt intruchipati de masculi frumosi, virili si plini de farmec(asta daca este vorba despre cei tineri). Iar daca este sa ne luam dupa vrajitorii mai batrani, acestia sunt jucati de adulti blanzi la chip, cu par sur si barba alba, cu straie stralucitoare si fermecatoare, dar si cu vorbele inteligente mereu la ei.






Zi si tu daca nu este vorba despre discriminare! 


Pana si in lumea vrajitorilor, femeile sunt vazute ca niste demoni posedati care vor sa te transforme intr-unul de-al lor sau sa iti strice toata ziua. Aspectul lor fizic te pune mai degraba pe fuga iar ceea ce le iese pe gura nu sunt decat cele mai bizare si diavolesti vraji care te pot rapune pe loc.

Femeile vrajitoare sunt in varsta, au un ten plin de riduri si de negi, cicatrici, parul aiurea, niste haine demne mai degraba de Halloween(nici nu-i de mirare ca oamenii care sarbatoresc asta se costumeaza in asa ceva), si au mereu in dotare o pisica neagra cu ochi stralucitori si un cazan plin de o fiertura pocita gata sa te stropeasca oricand.








Nu vezi tu o singura vrajitoare tanara, sexy, moderna, dar buna in primul rand cu oamenii obisnuiti, Bine, ar fi Sabrina, surorile din Farmece sau personajul lui Nicole Kidman din Ce vraji a mai facut nevasta mea, si totusi ... Sunt prea putine! :P

Uita-te numai la aceste imagini reprezentative, cu vrajitoare din filme si carti. Vezi ca arata nasol si inspira teama, nu?



Pe cand daca te uiti la acesti vrajitori barbati, iti dai seama de intelepciunea si de felul lor bun de a fi doar din ochi.

Zi tu, nu e nedrept?

Si ca sa inchei, inainte de a te lasa sa iti dai cu parerea, asculta si piesa asta care imi place mult de la Beyonce cu Rihanna - Bad Bitch. 



Comentarii