Cateva idei pentru amenajarea unei terase moderne



O idee pentru amenajarea terasei

Buna!

Daca intr-un articol anterior ti-am povestit despre cat de mult mi-ar placea sa am un job in lumea cartilor si, implicit, despre amenajarea unei biblioteci publice la mansarda casei mele de vis, de data asta a venit randul altor cateva idei ce mi-au venit pentru amenajarea unei terase moderne in cadrul unei cafenele chic. 

Chiar daca acestea sunt momentan vise, ideile mele sunt foarte bune de pus in practica, mai ales cand ai ca ajutor un furnizor de mobila moderna, de cea mai inalta calitate - EVO horeca. Pentru ca uneori am prea mult timp la dispozitie, fac diverse cercetari pe net si descopar fel si fel de site-uri, magazine online si produse sau imagini fascinante care ma inspira pe loc.

Si nu ai avea cum sa fii decat inspirat pentru afacerea ta din domeniul HORECA datorita mobilierului elegant, versatil si original de la importatorul si producatorul mai sus mentionat. Urmatoarele imagini sunt de aur si spun mai multe decat simplele cuvinte ce ar putea caracteriza produsele de mobilier pentru terase, restaurante, baruri sau cafenele de la EVO horeca.

Iata cum mi-am inchipuit ca va arata terasa unei cafenele super moderne dintr-un oras turistic din Romania, odata ce va fi proprietatea mea 


Imi plac materialele naturale si fibrele ce se simt cel mai bine la atingere, de aceea ador mobila din ratan, bambus, lemn sau pai si cred ca si tu esti de aceeasi parere. Exista atat de multe seturi de terasa, in modele, culori si materiale aparte incat ai de unde alege, mai ales in ziua de azi, in care toata lumea isi descopera simtul estetic si creativitatea din ce in ce mai mult.

Curtea interioara sau spatiul verde din fata cafenelei ar da tare bine odata decorat cu mai multe seturi minunate formate din 4 scaune si o masa cu suprafata de sticla. Atat de modern si de confortabil! Totul decorat cu perne colorate si servicii de ceai sau cafea din portelan chinezesc. 



Asa arata un set de scaune si masa de la EVO horeca pentru o terasa moderna

Scaune din tehno-ratan de la EVO horeca


Sau, o alta idee care cred eu ca ar prinde de minune in ziua de azi. Mi-ar placea ca terasa cafenelei mele cochete sa cuprinda mai multe siruri de banci sau de canapele comode tot cu cadru din material natural, si aranjate frumos cu pleduri uni si perne de decor cu imprimeuri chic. As putea atribui mai multe masute patrate la o singura banca/canapea sau o singura masa dreptunghiulara, de aceeasi lungime cu mobila de stat jos.


Un set de canapele, fotolii, taburet si masa pentru terasa/outdoor


Seturi de mobilier terasa/outdoor cu personalitate


De asemenea, pentru un aer mai original si inedit, setul de mobilier terasa/outdoor ar putea avea alta componenta. De exemplu, eu m-am gandit la un set de mobila format din mai multe fotolii confortabile cu spatar moale, coltare cu perne pufoase, taburete asortate pe care sa iti poti aseza picioarele sau lucrurile pe care le ai la tine si o masa de sticla cu suport din ratan sau din bambus suferitor la mediul exterior.


Coltare, fotolii, scaune si masa cu suport din tehno-ratan


Si ca sa intregesc tabloul, iti proiectez in minte decorul de culoare roz pudrat, lila lavanda sau verde menta. Pernele, spatarele, pledurile numai bune pentru invelit pe timp de seara si seturile de ceai sau de cafea ar avea imprimate modele vintage dragute ori mesaje vesele sau inspirationale - ceva original care ar incanta pe toata lumea.

Daca nici un asemenea concept nu mi-ar satisface pretentiile, atunci m-am mai gandit la ceva intre timp. Cum ar fi daca terasa moderna a cafenelei mele cochete de la marginea targului ar incanta clientii cu un mobilier retro, relaxant si foarte imbietor in zilele calde de vara si toamna? In chipul sezlongurilor de terasa fabricate din tehno-ratan, un material mult mai rezistent la conditiile meteo imprevizibile, se prezinta o idee fabuloasa ca pentru o gradina de vara. 



Un tip de sezlong ce ar arata foarte bine in gradina mea de vara


In curtea verde interioara a cafenelei sau a terasei mele care indeamna la visare, as amplasa mai multe sezlonguri comode in culori naturale, aranjate frumos cu perne si pleduri asortate, alaturi de care as pune si un taburet masuta pe care sa poata fi asezate bauturile sau deliciile comandate de la bar. In aceste mobile inedite nu se va putea doar sta si savura un cappuccino, un fresh de portocale rosii sau un ceai aromat, ci clientii vor si putea citi sau se vor putea intinde in voie.

Un decor pe cinstea unei cafenele cochete


Daca am vorbit deja despre ideile mele pentru mobilarea terasei cafenelei de targ, este momentul sa iti spun si despre cum arata pardoseala aleasa de mine pentru mica terasa exterioara, ce deschide gradina verde cu spatiu de servit bautura. As alege binenteles ceva cat mai aproape de natural, care arata si bine, si nici nu dauneaza mediului exterior. 

Tot la EVO horeca am aflat despre un tip de material compozit revolutionar - WPC - care este obtinut din materiale reciclate ce nu contin substante chimice nocive. Un asemenea podium de terasa pentru exterior ar arata minunat intr-una dintre culorile ce imita lemnul natural. 


Pardoseala din material compozit intr-o culoare naturala


Daca am vorbit despre sezlonguri in care te poti odihni si citi in voie(atata timp cat faci consumatie :)) ar trebui sa iti spun ca mi-ar placea sa vad pe undeva pe acolo, in zona pomilor tineri din gradina de vara si cateva leagane confortabile. Acestea ar atrage imediat clientii boemi si pe cei ce isi doresc liniste sau un confort sporit, un loc mai ferit sau umbra pe timp de vreme calda. 

Tot ceva din impletituri naturale mi-ar fi pe plac, un tip de scaun leagan cu spatar, in forma circulara si cu un suport puternic din otel. Si modelele sau culorile acestora ar trebui sa constituie piesa de rezistenta a terasei mele, dar si culorile neutre ar da bine, mai ales daca decorul ar face un contrast frumos cu restul mobilelor outdoor. 


Scaun leagan de la EVO horeca


Ca sa fie totul perfect pus in ordine si lucrurile sa se potriveasca manusa in cadrul terasei cafenelei mele, as alege cateva ghivece in culori pastel in care as planta cele mai colorate sau verzi flori gasite pe piata. As amplasa aceste vase pe langa peretele cafenelei si de-a lungul aleilor care dau spre zona de servit bauturi. 


Ghivece in culori pastel

Alte ghivece moderne pentru decorul terasei


Pentru umbrit zonele in care bate soarele mai tare, as alege cateva umbrele mari de terasa, in stil japonez, care pot fi reglate manual in functie de preferintele clientilor. Si apoi, as decora fiecare insula de liniste(set de masa si scaune sau masa si canapea/banca) cu cate o vaza simpatica cu flori naturale de sezon, cu perne si pleduri in culori pastel, care sa creeze o atmosfera zen si cozy.


Umbrele mari pentru a feri clientii de soarele prea puternic de vara


Daca ar fi din nou vara, sigur as fi si mai inspirata de atat si as mai asterne aici cateva idei fabuloase de decor si amenajare a unei terase/cafenele, dar pentru ca este toamna, ma limitez la atat. Oricum, deocamdata ma declar multumita de proiectarea cafenelei mele de vis si sper mai mult de atat - ca te-am inspirat si pe tine in demersurile tale viitoare!

Si mai indraznesc sa spun ca aceste idei ale mele sunt foarte potrivite si pentru decorarea gradinii sau terasei locuintei, si nu numai a unei cafenele de oras, deci te poti ajuta cat vrei de ele :)


Kisses :*:*:*

Comentarii

  1. Mi-ai facut pofta de munte cu articolul asta, de dor de duca :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci, ar trebui sa facem ca dorintele noastre sa devina realitate, zic! 😊

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc! Chiar as dori sa le si pun in aplicare in viitorul apropiat! :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow! postarea ta este uimitoare cu conținut util! Vă mulțumim că ne-ați împărtășit
    Scaune Ratan

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu