Cea mai amuzanta si totodata palpitanta duminica din octombrie. La Steinwasen Park





Bonjour, amis!

Azi a fost una dintre cele mai distractive si totodata obositoare zile ale lunii octombrie. Cel putin in cazul meu. Este duminica si se hotarase mai din timp ca in data de azi vom merge mai multi la un parc de aventura si distractii din Germania.



Parcul se numeste Steinwasen-Park si este situat in Freiburg, Germania. De aici, de la noi din Franta, nu am facut mult pana acolo. In jur de o ora si ceva a durat drumul iar autostrada care leaga aceste doua tari este "vinovata" de asta.

Dimineata a inceput cam asa


Nu stiu daca tu cunosti sau nu acel moment ciudat in care te simti mandru de tine pentru un anumit lucru, ca mai apoi sa realizezi ca ai gafat-o rau. Urmand o pauza si o liniste de mormant in care iti dai seama ca nu ai, de fapt, de ce sa fii prea mandru :)




La mine s-a intamplat cam asa:

"Acel moment cand un francez iti spune, din politete probabil, ca vremea e buna - Il fait beau - si tu ii multumesti - Merci - deoarece crezi ca ti-a facut un compliment - Tu es belle!"



Total eronat si ciudat m-am simtit in acele momente pe care le-am trait in aceasta dimineata in care vremea era intr-adevar superba. Pentru ca mi s-a intamplat si mi s-a parut foarte amuzant, am zis asta si altora. Si li s-a parut la fel de comic, ba chiar putin jenant. 

Insa, dupa raspunsul meu, nu a mai urmat nimic din partea francezului. Oare s-a prins cat de batuta in cap eram sau s-a facut si el ca nu a inteles raspunsul meu :))





Asta s-a intamplat mai dimineata, dar apoi in timpul zilei "mi-am dat drumul" cum s-ar zice, si nu numai la vorba in franceza, ci si pe boburile, montagne-rousse-urile si masinariile de mare viteza din parcul Steinwasen din Germania. 

Nu mai conteaza ca dialogurile mele erau in mare intr-o franceza nearticulata si un sfert in engleza, ca de inteles m-am inteles cu oamenii care imi vorbeau. Faza este ca m-au si laudat, deci m-am simtit tare bine atunci. 

Si eu consider ca am avansat, dar nu vreau sa sar calul. 

Ok, si acum despre parcul de aventura din Freiburg





Intrarea a fost cam piperata, sa zicem. Dar nu prea m-a interesat ca nu am platit-o noi. S-a facut cinste cu asta :)) 23 de euro de caciula ar fi venit. 

Dar sa iti spun. Daca stau si ma gandesc mai bine la asta, se merita! Pentru ca odata intrat in acel parc super mare, care, apropo, este situat in Muntii Padurea Neagra de unde porneste si Dunarea noastra, nu a mai trebuit sa platim intrarea la nici un joc sau atractie de acolo. 

E super pur si simplu!

  • Peisajul superb de toamna, in culori parca pictate de un artist desavarsit.


  • Vremea calda si insorita care te indemna sa revii din nou si din nou la atractiile din exterior ale parcului.


  • Animalutele salbatice care erau in largul lor in zonele de padure pe care se intindea parcul.



  • Toata privelistea la care aveai acces vizual atunci cand urcai cu telescaunul si cand mergeai pe podul de funii de 218  metri aflat la o inaltime de 30  de metri peste valea plina de atractii misto.





  • Faptul ca poti veni cu copiii aici, pentru ca este ca un rai pentru ei. Atat in interior, cat si in exterior exista felurite jocuri, cabanute, trasee si trenulete in care se pot da fie insotiti(cei mici de tot), fie singuri(cei mari).





  • Bobul cu sania pe care m-am dat de vreo trei ori pe un traseu complex de tobogan(de 800 de metri) ca sa fac intrecere cu vreo trei persoane din grupul nostru. Iti pot spune ca am avut si 40km/ora, ceea ce poate ca nu este mult pentru o masina, dar este destul de rapid pentru o asemenea masinarie.



  • Rollercoaster-ul misto si la fel de rapid care te purta de sus, din padure, tocmai pana jos peste toata valea, si de unde puteai vede renii, cerbii, porcii mistreti si caprele salbatice care se zbenghuiau in voie in zonele lor de trai. Spre a porni de sus cu asta, urcai cu un soi de sanie-lift pe un traseu abrupt de sine si mai apoi coborai brusc manevrand singur masinaria cu ajutorul acceleratiei si a sistemului de franare. Iti spun ca eu nici macar nu am apasat vreodata frana prea tare :))



  • In lumea ghetarilor ajungeai cu trenul sau tot cu un soi de nava spatiala care mergea pe sine si pe care o manevrai tot singur cu ajutorul manetelor de acceleratie si frana. Erau aici doua dimensiuni: "Glacier Lightning" si "Space Runner".
  • A mai fost o chestie misto in care ne-am dat cu totii de vreo doua ori - River Splash. Deja stiu ca iti suna a apa multa si stropi pe tine din belsug. Ideea este ca te urcai intr-un fel de barca rotunda, cu 9 locuri maxim care avea un sistem al ei de rulare. Era ridicata cu un lift intr-o miscare circulara pana la inaltimea de 20 de metri si apoi urmai cursul toboganului sucit cu apan in el pana ajungeai ametit si plin de apa jos, la baza.




  • A fost intr-adevar o experienta "revigoranta", chiar si pentru o zi de toamna. Plus ca a doua oara cand ne-am dat, barca s-a invartit de mai multe ori cand eram inca pe traseul toboganului, facandu-ne sa radem de nu mai stiam ce e cu noi si sa exclamam(fiecare in limba lui) - Auleo, carnatii, carnatii! (asta se refera la masa pe care tocmai o servisem la restaurantul parcului) :))

A fost suuuper aceasta zi petrecuta in parcul de distractii din Germania. Daca vei ajunge vreodata prin zona Freiburg, ti-l recomand din toata inima. Doar ca saptamana asta care vine este ultima in care mai tine deschis, ca mai apoi se inchide pe timp de iarna. 






Si ca sa iti dai seama mai bine despre ce am vorbit aici, ti-am atasat si poze facute in parc ca sa iti faci o idee si sa vezi de ce se merita intr-adevar sa ajungi acolo. 


Tu cum ti-ai petrecut duminica?


Sursa foto: galerie personala



Bissous :*:*:*


Comentarii

  1. Cat de frumos e acolo! Imi plac peisajele montane in plina toamna, au un farmec aparte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Este minunat inca, desi este toamna tarziu!Si cel mai fain a fost adrenalina data de turele cu toate acele masinarii super rapide! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu