Atunci cand mai putin inseamna mai mult in materie de decor



Imi place cand casa mea imi poate oferi sentimentul acela de bine si de relaxare pe care il astept mereu cand intru pe usa. Imi place sa cred ca locul in care traiesc este mai mult decat o simpla casa sau un apartament - pentru mine este un camin.

Chiar daca de-a lungul timpului am experimentat cu tot felul de stiluri de decor sau de preferinte in ceea ce priveste mobilierul si amenajarea lucrurilor prin casa, in momentul de fata am alta perceptie. 
Acum, pentru mine mai putin inseamna mai mult. La fel ca si in materie de moda. 

Intotdeauna minimalismul va da bine, fie ca este vorba despre aranjarea unei case, fie ca este vorba despre adoptarea unei tinute pentru un anumit eveniment cu eticheta. Si am stiut din prima ca stilul meu de a decora prin casa este unul minimalist atunci cand mi-am dat seama ca ... sunt adepta "mai putin inseamna mai mult".

Unii pot numi o asemenea tendinta drept rece, plictisitoare sau chiar depresiva, dar eu o numesc acasa. Si acasa este locul unde imi este mie bine, inconjurata de mai multe sau mai putine lucruri familiare si strictul necesar.

Asta nu inseamna ca nu ador culorile, texturile diferite sau obiectele vintage care imi inveselesc ziua doar la o simpla privire. Inseamna, mai degraba, ca prefer culorile simple, tonurile luminoase sau neutre ale culorilor preferate si o mobila moderna care sa se asorteze perfect cu ce mai este prin casa.


Dormitorul


Acesta este un loc sacru pentru mine, in care odihna se impleteste cu somnul linistit, si in care visele de tot felul dau nastere la idei marete pentru a doua zi. 

  • Mereu m-am simtit bine in camera de somn, drept pentru care intotdeauna as alege un cadru de pat simplu, jos, cu sau fara tablie, cu o saltea confortabila king size. Pentru a mai indulci acest minimalism, si daca dormitorul ar fi destul de spatios, as mai adauga o canapea frumoasa, tapitata, in genul celei Relax Chesterfield pe culoarea alb de pe site-ul evambient.ro, din cadrul sectiunii "Canapele".



  • Oricare dintre acele canapele moderne de pe site ar arata foarte bine in dormitorul meu, daca nu chiar in living.
  • In camera de dormit as mai alege sa pun o noptiera sau doua langa pat, dintre cele cu sertare. Ar fi perfecte pentru stocarea diferitelor carti, accesorii sau pentru lenjeria intima.
  • Daca ar fi sa adaug putina culoare camerei acesteia, as amplasa langa pat un covor extra pufos intr-o nuanta de lavanda, o lenjerie pastelata si eventual cateva pernute decorative cu printuri vintage amplasate pe fotoliile bej sau crem de langa fereastra.


Livingul


Daca pentru camera de zi am zis deja ce fel de canapea as alege, in ceea ce priveste restul mobilei lucrurile ar sta cam asa:

  • Mi-ar placea nespus de mult sa am un semineu decorativ modern, minimalist, alb, pe care sa pot aseza diferite rame foto, ghivece de flori sau vaze de flori si amintiri dintre cele mai frumoase, aduse de prin locurile prin care am calatorit.
  • Asta ar fi esenta livingului si totodata pata de culoare(la fel ca si in cazul personalitatii mele). Deasupra semineului alb, decorativ, as amplasa, daca nu, o oglinda mare si simpla, de forma circulara sau dreptunghiulara, ca modelul Carls de la Evambient.

  • Sau, daca nu semineul ar reprezenta piesa de rezistenta a camerei de zi, atunci biblioteca inalta, cu multe rafturi si cu spatiu perfect atat penrru carti, cat si pentru decoratiuni, mi-ar fi foarte pe plac.
  • Pe langa canapeaua mare, care s-ar face si pat la nevoie, as mai "presara" si cel putin doua banchete-tabureti ca cei din oferta magazinului online evambient.ro, Kub sau Retro.
  • O masuta de cafea, din metal si sticla, pentru living, ar merge in fata canapelei, stand pe post de suport pentru bauturi si gustari sau pentru reviste, flori si telecomanda. Cred ca un birou Sahara de la Evambient s-ar potrivi de minune intr-un colt mai luminos in care as putea sa-mi amenajez un mic colt pentru lucrul de acasa.

Bucataria


  • In bucatarie, mobila mea oricum este minimalista, dar nu as ezita sa adaug o masa de dining mai mare, precum modelul Montana Stejar Albit din gama de mobila a magazinului cu acelasi nume.
  • Si ca sa se asorteze cu stilul simplist al mesei, cateva scaune crem sau albe tot din stejar albit ar intregi aspectul modern al camerei de gatit. 

Iluminarea


  • Prefer lumina naturala, calda a soarelui, insa cand vine vorba despre a ilumina spatiul interior, as alege oricand un candelabru frumos, cu trei brate, ca modelul Kaszmir Grafit de la Evambient.
  • Pe langa asta, ori in living, ori in dormitor, as alege ca incaperea sa fie iluminata in plus, la nevoie, de un lampadar inalt, simplu, care sa ofere un plus de eleganta decorului. Ori, daca nu, o veioza clasica in stil retro care sa inveseleasca putin atmosfera prea minimalista.



  • Pentru bucatarie, o serie de aplice cu spot instalate deasupra dulapurilor de tacamuri ar lumina suficient incat sa pot sa "bucataresc" si pe timp de noapte.

Si baia ar avea de suferit cateva modificari, pornind de la corpurile de iluminat si sfarsind cu decoratiunile pentru perete, care ar transforma-o intr-o incapere mai relaxanta si mai personala decat de obicei.

In acest mod asa dori sa imi decorez casa astfel incat sa ma simt bine in ea si sa o pot numi "caminul meu de suflet". Si pentru ca majoritatea timpului o petrec aici, deoarece lucrez de acasa, cred ca ma voi apuca cat de curand de redecorat.

Daca iti place felul in care am enumerat ce as dori sa adaug sau sa schimb eu prin casa, sa stii ca am fost inspirata de mobila moderna si fermecatoare de pe site-ul Evambient.ro. Asa ca intra si tu acolo si vezi cum ai putea sa-ti amenajezi casa cu stil si piese de mobilier de calitate. 


Sursa foto: evambient.ro









Comentarii