Alte 3 atractii de vizitat in regiunea Alsacia din Franta

#alsace


In urma cu cateva zile ti-am povestit un pic despre zona Alsacia din Franta si minunatele locatii prin care am ajuns sa colind de Pasti. Insa, atunci ti-am spus doar in trecere despre Strasbourg, Selestat si Kaysesberg. In schimb, ai vazut poze din minunatele satucuri Riquewihr si Ribeauville din drumul nostru spre Strasbourg.

Citeste si


O PARTE DIN ALSACIA


Ei bine, astazi vei mai afla cate ceva si vei vedea imagini la fel de cuprinzatoare despre alte 3 atractii de vizitat in regiunea Alsacia din Franta. Nici de data asta nu vei ramane dezamagit. Desi eu am trecut prin aceste locuri in urma cu o luna, de Pasti, si am prins vreme ploioasa, asta nu inseamna ca locurile de acolo nu erau spectaculoase.

Si ca sa iti confirm ca spusele mele sunt adevarate, vei vedea cu ochii tai si vei aprecia cat de minunate sunt cele 3 atractii de vizitat in regiunea Alsacia 


De altfel, aceasta zona din partea de Nord-Est a Frantei are in cuprinsul sau nenumarate atractii turistice care te vor incanta vizual, dar si din punct de vedere istoric si artistic. Capitala regiunii Alsacia este chiar Strasbourg, unde am ajuns a doua oara in aceasta primavara. Odata ajuns aici poti vizita:


  • Catedrala din Strasbourg
  • Château du Haut-Kœnigsbourg
  • Palais Rohan
  • Muzeul Trenurilor
  • Muzeul alsacian
  • Muzeul istoric 
  • Centrul vechi din Strasbourg
  • Muzeul de Arte Frumoase 
  • Muzeul de Arta Moderna si Contemporana
  • Biserica Sf. Thomas
  • Muzeul Bartholdi
  • Ceasul astronomic din catedrala Notre-Dame din Strasbourg


Aparte de aceste atractii turistice minunate, o simpla plimbare pe strazile din capitala alsaciana iti va inbunatati ziua si calatoria, fara a trebui sa platesti vreo taxa de intrare pe undeva. 

Insa, tot in regiunea Alsacia vei putea vizita si localitatile Selestat si Kaysesberg. In cazul nostru, au fost in drum pe calea de intoarcere spre casa, asa ca nu am putut rata sansa de a le colinda fie si un pic. 

In Kaysesberg chiar vei putea ajunge si vedea minunatul Château de Kaysersberg sau cel putin ruinele sale care sunt amplasate sus pe deal, deasupra viilor din care se face renumitul vin alsacian. 


Si acum sa te las sa te bucuri in liniste de cateva poze cu uimitoarele 3 atractii de vizitat in regiunea Alsacia din Franta: Strasbourg, Selestat si Kaysesberg


1. Strasbourg





















2. Selestat










3. Kaysesberg







































Cred ca din toata excursia asta, cel mai mult mi-a placut a vizita Kaysesberg. Din pacate nu am apucat sa merg si la castelul cu acelasi nume de pe deal din cauza ploii dese. 

O recomandare din inima este ca odata ajuns in aceasta parte a Frantei(Nord-Est) sa vizitezi cat mai multe dintre aceste satucuri si orasele minunate ce zac ca niste comori ce asteapta sa fie descoperite. In afara de aceste 3 atractii de vizitat in regiunea Alsacia mentionate de mine acum, si de cele de care iti spuneam in articolul precedent, mai sunt multe de vazut in aceasta regiune fermecatoare a Frantei.

Asadar, inarmeaza-te cu timp, bucurie, un aparat foto sau un telefon bun si ia la rand localitatile alsaciene demne de povesti scrise de Fratii Grimm. 

Sursa foto: galerie personala



~ Bissous :*:*:*

Comentarii

Trimiteți un comentariu