Analizeaza atent incaltamintea copilului! MOTIVUL este mai bun decat crezi




Cand cumperi incaltaminte pentru cel mic, trebuie sa te uiti mai atent la ea si sa iti apleci atentia asupra mai multor perechi, pentru a avea siguranta ca alegi ceva de calitate. Nicio pereche de incaltaminte de adulti nu coincide cu miniatura unei perechi de incaltaminte pentru copii, deoarece are anumite particularitati pe care este bine sa le afli si sa le cauti la modelul pe care doresti sa il cumperi.

Motivul pentru care trebuie sa faci asta daca esti un parinte responsabil este acela ca talpa unui copil, glezna lui, piciorul lui pe de-a-ntregul este mult mai sensibil iar ligamentele lui nu sunt atat de rezistente precum cele ale unui adult. Este copil, este in crestere; biologia are regulile ei!

 Piciorusele celor mici, mult mai fragile


Oasele copilasilor se pot rupe mai usor, riscul de rupere este chiar mai mare deoarece copiii se misca extrem de mult si au posibilitati mai multe de accidentare! Uneori, nici macar adultul nu poate tine pasul cu energia unui copil, dupa 15 minute de miscare haotica, trebuie sa stea jos. Copilul va alerga in continuare prin parc, va sari in continuare pe trambulinele de la spatiile de joaca din mall-uri si asa mai departe.

Particularitati de confectionare a pantofilor sport de copii


Din toate punctele de vedere, un copil nu este niciodata doar o varianta in miniatura a unui adult, la fel cum nici incaltamintea acestuia nu poate fi. Pentru a ilustra acest lucru, luam de la un site de incaltaminte acest model de pantofi sport pentru copii, cu Mickey Mouse, si ii analizam pe scurt materialele din care este confectionat:

         Insertii de cauciuc(decorative, asa ca nu conteaza prea mult, dar au importanta lor, deoarece  decoratiile sunt primele care intra in contact cu lucrurile din exterior)

         Inchidere cu banda velcro(adica ariciul acela legendar, de care iti este si tie dor, numai ca tu  ai alte sisteme de inchidere la incaltaminte)

       Talpa aderenta din spuma(piciorul prichindelului este fragil, trebuie protejat mult mai bine fata de cum te protejeaza pe tine incaltamintea pe care o porti; mai mult, incaltamintea purtata de tine te si bate, dar cu ce nu te incalti tu ca sa arati bine la birou?)

Asadar, daca nu observi existenta acestor detalii sau a unora asemanatoare la modelul de incaltaminte marimea 25, spre exemplu, inseamna ca trebuie sa iti pui un semn de intrebare si sa cauti mai degraba un alt model sau un alt loc din care sa plasezi o comanda.

Sursa foto: mama.md



Comentarii

  1. Intotdeauna trebuie sa alegem produse de calitate pentru cei mici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Este important sa investim in cresterea si dezvoltarea celor mici ca sa ajunga 'mari'.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu