Motive pentru care sa bei doar apa


Sunt atatea bauturi pe piata in ziua de azi incat nici nu mai stii ce sa cumperi ca sa iti fie bine. Toate te atrag datorita ambalajelor si etichetelor cool, dar si a promisiunii unui gust exceptional. Insa, ai stat vreodata sa te uiti cu atentie pe eticheta acestor bauturi din comert? Da, chiar si pe cea a sucurilor asa zise naturale cu pulpa de fructe pe care le iei din magazin. Te-ai gandit vreodata sa bei doar apa, fara a-ti mai incarca organismul cu toate E-urile si aditivii pusi in produse?

Daca da, atunci ai gandit bine. Fara sucuri naturale, fara sucuri carbogazoase si alte energizante care promit marea cu sarea.

 Insa, stii si care sunt cele mai bune motive pentru care sa bei doar apa?



·      Consumand doar apa vei scade in greutate mai repede. Incearca sa bei doar apa timp de 9 zile si vei vedea ca vei pierde cam acelasi volum de calorii ca in cazul alergarii zilnice pe o distanta de 8 kilometri.

·     Consumand doar apa iti vei accelera metabolismul si nivelul de energie va creste. Doar un pahar de apa de dimineata poate ajuta la cresterea metabolismului cu pana la 24%.


·      Consumand doar apa fara alte bauturi va ajuta si la functionarea mai buna a creierului. Creierul este 75-85% apa. Asadar band apa il alimentezi, ceea ce te ajuta foarte mult la concentrare.

·       Bei apa si mananci mai putin. Stiai ca apa suprima pofta de mancare? Si, bineinteles, asta te ajuta sa slabesti mai repede si mai bine.

·    Prin alimentarea zilnica cu apa organismul tau elimina mai repede toxinele. Apa are de-a face cu detoxifierea si eliminarea substantelor daunatoare din corp, prevenind totodata si imbatranirea prematura.

·      Apa scade riscul de aparitie a multor afectiuni cunoscute si necunoscute. Apa te ajuta sa previi aparitia hipertensiunii, a afectiunilor vezicii urinare si chiar a cancerului la colon.

·       Prin consumul de apa fara alte adaosuri inima ta va functiona mai bine. Stiai ca cel putin 5 pahare de apa pe zi consumate ajuta foarte mult la scaderea riscului de aparitie a infarctului miocardic cu 41%?

·      De asemenea, apa face minuni si pentru piele. Tenul tau, dar si pielea corpului devine mai neteda si mai curata. Apa curata si hidrateaza tesuturile corpului, redandu-ti acea stralucire minunata a tineretii.

·       Consumand doar apa, vei economisi mai multi bani. Pretul apei plate este mult mai scazut decat cel a altor bauturi din comert sau a energizantelor pe care le cumperi pentru sala si alte activitati sportive.

Daca intr-adevar vrei sa bei doar apa, vei putea. Insa, atunci cand spun a consuma doar apa nu ma refer la oprirea consumului de sucuri naturale facute in casa sau a smoothie-urilor delicioase cu fructe si legume preparate in bucataria ta.


Asadar, incepe prin a consuma mai multa apa plata si lasa celelalte bauturi daunatoare sa ramana pe rafturile magazinelor. 


Sursa foto: Pexels

Comentarii

Trimiteți un comentariu