4 semne ale manipularii psihologice



Daca din copilarie ai fost sclavul manipularii, atunci iti vine greu sa-ti dai seama ca asta ti s-a intamplat. Sau mai rau, nu stii sa identifici acest tip de inselaciune pentru ca ai crescut cu ea si ti se pare oarecum normal. Insa, chiar si persoanele care nu au avut parte de asa ceva in copilarie, tot nu stiu prea bine care sunt acele semne ale manipularii psihologice, pana cand cineva nu le spune despre asta.

Manipulatorii psihologici te fac sa pui la indoiala absolut orice legat de gandurile si sentimentele tale. Aceste persoane sunt si foarte inteligente, de asemenea. Asadar tacticile lor rauvoitoare vor ramane deseori neobservate. Manipularea implica un proces intentionat si complex pe care doar o parte din noi il pot dobandi.

Dar daca tu nu te crezi in stare sa iti dai singur seama de o asemenea problema, iata 4 semne ale manipularii psihologice


1.       Persoanele manipulatoare incearca sa te bage in ceata cu cunostintele lor de expert in domeniu


Aceste tipuri de oameni vor incerca sa iti umple capul de fapte stiintifice si date statistice cum ca e asa cum zic ei. Persoanele astea fac aceste lucruri pentru a-si afisa superioritatea din punct de vedere intelectual. Chiar daca totul poate fi o mare minciuna, tu ajungi sa crezi asta datorita felului in care iti vorbesc si iti prezinta lucrurile. Manipulatorii nu sunt experti in nici un domeniu, dar incearca sa iti dovedeasca ideea ca ar fi.

2.       Persoanele manipulatoare te preseaza intru a lua decizii pripite


Dupa ce vei lua o decizie pe moment, iti vei da seama ca a fost o greseala si ca mai bine te-ai fi gandit de doua ori. Cel mai bun avantaj al tau impotriva manipularii psihologice de acest fel este prin a cantari bine lucrurile inainte de a lua orice hotarare.

3.       Persoanele manipulatoare te fac sa te simti vinovat ca sa faci anumite lucruri pentru ele

4.       Persoanele manipulatoare au si accese de furie si toane


Dar toate aceste lucruri se intampla ca sa te faca sa te simti rau si sa faci tot ceea ce vor ele. Asa ca incearca sa intelegi aceste semne ale manipularii psihologice si sa te feresti din calea oamenilor de genul.



Sursa foto: Pexels


Comentarii

  1. Trebuie sa eviti sa ai astfel de persoane in jurul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Cel mai bine scapam de prietenii falsi si cunostintele 'binevoitoare' din timp inainte sa ne afecteze prea tare viata.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu