Beneficii de frumusete imprumutate de lamaie



Se zice ca daca viata iti ofera lamai ar trebui sa faci limonada si nu sa te plangi de acreala acestora. Si chiar asa este. La propriu si la figurat! Lamaia este unul dintre cele mai citrice fructe pe care le poti folosi in sucuri, smoothie-uri, tarte, salate, ceaiuri si chiar si in cosmetica. Vezi? Deja ti-am oferit nenumarate motive pentru care sa cumperi mai des lamaie.


Insa, cu adevarat importante sunt acele beneficii de frumusete si sanatate imprumutate de lamaie in viata noastra



Uite care sunt acestea si motivele pentru care sa adopti o alimentatie sanatoasa bazata si pe lamai, in afara altor fructe si legume cu proprietati avantajoase: 


1. Lamaile sunt bune pentru o piele frumoasa


Sucul de lamaie, fiind si un antiseptic natural, poate rezolva de asemenea si problemele legate de piele. Zeama poate fi aplicata pentru a reduce durerile unor arsuri solare, dar de asemenea este buna si pentru a alina durerile provocate de intepaturile insectelor. Este si un remediu excelent antiaging, pentru ca poate reduce ridurile si puntele negre. 


2. Foloseste lamaie pentru ingrijirea dintilor


Da, stiu ca stii despre bicarbonatul de sodiu aplicat pe periuta de dinti pentru periaj. Dar la fel poate actiona si zeama de lamaie, daca o lasi sa-si faca treaba. De asemenea, poti masa gingiile cu suc de lamaie pentru a opri sangerarile gingivale. Dar, fiindca lamaia este foarte acida, ai grija sa-ti clatesti bine gura dupa ce ai folosit-o pentru ingrijirea dintilor. 




3. Lamaia este buna impotriva febrei


Se stie, de fapt este deja ceva traditional sa folosesti lamaie pe post de medicament atunci cand esti racit, cand ai febra si cand esti inflamat. 


4. Zeama de lamaie este indicata si pentru problemele parului


Da, chiar asa. Pe langa alte remedii naturale pe care le folosesti sa iti ingrijesti parul, adauga si lamaia. Sucul de lamaie aplicat pe scalp poate trata probleme precum 

  • matreata, 
  • caderea parului, 
  • dar si alte afectiuni ale firului de par. 
Iar daca vei aplica zeama de lamaie direct pe pletele tale, atunci te vei putea bucura si de o stralucire aparte a parului.


Ce zici, aceste beneficii de sanatate imprumutate de lamaie te-au facut sa apreciezi mai mult acest citric?



Sursa foto: Pexels


Comentarii

Trimiteți un comentariu