Casa papusilor de M. J. Arlidge





Nu stiam pana de curand, insa am aflat ca autorul cartii despre care va voi vorbi aici - M. J. Arlidge - a scris mult mai cunoscutele romane "Ghici cine moare primul" si "Ghici ce-i in cutie". Eu am ajuns sa intru in posesia scrierii "Casa papusilor" de M. J. Arlidge comandand cateva carti cadou pentru o prietena. Si am zis ca daca tot sunt online si fac o comanda, de ce sa nu imi iau si mie cate ceva? 

  • Am vazut inainte de a ma apuca de citit cartea parerile impartite ale diferitilor cititori. 


Unii spuneau ca nu e musai sa citesti primele doua volume din seria Helen Grace pentru a intelege despre ce este vorba in "Casa papusilor"



  • Altii sustineau ca este mai bine sa incepi cu cele doua la rand ca sa vezi exact cine este inspectoarea Helen Grace, sa afli despre cazurile cu criminali in serie rezolvate de ea si alte legaturi din viata ei. 

"Era cosmarul lor cel mai cumplit. Acum e noua lor casa." 




Eu iti spun ca am citit-o fara sa arunc un ochi asupra celorlalte doua carti si am inteles-o suficient de bine. Oricum afli ca Helen Grace este detectivul minune care este renumit pentru flerul sau in descoperirea punctelor comune intre mai multe crime infaptuite de acelasi raufacator. 

Si mai afli ca nu prea este adorata de toata lumea. Si nu este vorba doar despre criminalii pe care ii prinde, avocatii care ii apara sau admiratorii acestor oameni ce ucid cu sange rece. Este vorba chiar despre colegi de-ai ei din interiorul politiei. 

Si in acest fel se va ajunge la raca, invidie, coruptie si curse intinse pentru a da de pamant cu celebra inspectoare - vedeta sectiei de politie din care face parte. 

  • Oricum, pe langa prezentarea eroinei justitiare care pune cap la cap indicii si descopera asemanari ce duc la concluzia unui asasin in serie, este vorba despre o fata rapita din confortul propriei case care este tinuta captiva in intuneric in 'casa de papusi' a unui criminal cu mintea facuta praf. 

  • Ea insa nu este singura fata care a ajuns in acest cosmar in intuneric, alte femei tinere incadrate in acelasi tipar - ochi albastri, par negru lung - ajungand de-a lungul vremii in pivnita lipsita de lumina a criminalului care isi doreste apropierea de ele. 




"O poveste care iti ingheata sangele in vine." - Daily Mail
"Alert, plin de suspans, o adevarata reusita." - Sun
"Un thriller ca un dus rece." - Sunday Mirror 

Citind cartea vei afla ca acest tip care stie cum sa-si ascunda urmele si nu lasa nimic la voia intamplarii are o poveste de viata nefericita, in care ajunge sa o adore pe sora lui Summer - pierduta cand era tanara. Indragostit fiind de aceasta, el cauta sa isi gaseasca alinarea in rapirea unor fete ce seamana cu Summer pentru a se apropia din nou de idealul lui de iubire din copilarie. 

  • De asemenea abil in acoperirea urmelor, asasinul in serie reuseste sa scape pana inspre finalul cartii, conducand cu sau fara voia lui politia pe urma altor persoane ce ar fi avut ceva in comun sau care ar fi putut sa le rapeasca si sa le faca rau tuturor acestor fete. 

  • Insa, inspectoarea Helen Grace este mai mult decat inteligenta si are o minte ascutita, facand legatura dintre toate cazurile de crima misterioasa cu tinere ce sunt asemanatoare la fizic, ajungand in cele din urma pe firul cel bun inspre descoperirea criminalului si salvarea ultimei sale victime. 

  • Nu iti voi spune finalul, te lasa sa descoperi singur ce i se va intampla lui Ruby - ultima prizoniera din 'casa papusilor' aranjata de criminal. Dar iti voi spune totusi ca fata nu se lasa batuta si ca va incerca in orice fel sa-si gaseasca de una singura salvarea din acel cosmar negru.



Asadar, daca doresti sa citesti ceva bun, in genul thriller, de 426 de pagini, iti sugerez sa ai in vedere cartea "Casa papusilor" de M. J. Arlidge. Sau, daca doresti, ai putea citi si primele carti din seria Helen Grace ca mai apoi sa te lasi captivat de suspansul acestui roman in genul #crime

Sustinand toate astea, imi doresc eu mai intai de toate sa citesc si primele doua volume din seria Helen Grace scrise de M. J. Alridge. Dupa descrierea lor de la finalul cartii "Casa papusilor" mi se par chiar si mai pline de horror decat acest volum. 



Sursa foto: galerie personala




Comentarii

  1. O carte care mi s-a parut extrem de interesanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar este. Mai ales daca genul thriller-horror este preferatul in ceea ce priveste lectura.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu