Cititul este un ingredient secret pentru succes



Ni se spune des ca a citi este egal cu a avea succes in viata. Acum depinde si de ce anume citesti. Pana si Bill Gates si Elon Musk se stie ca isi dedica mult timp liber pentru a citi mai mult. Insa, trebuie sa afirmam faptul ca cititul consuma mult timp din viata noastra si ca odata ce lucram pana si peste program, cand sa mai gasim timp si de asta?

Zicem ca este aproape imposibil sa gasim cateva clipe libere in care sa putem sa ne concentram pe o carte buna. Insa, multumita expertilor de la Harvard Business Review, s-au gasit cateva trucuri si sfaturi bune care sa ne faca sa citim zilnic cate putin.

Cum faci cititul sa iti devina obicei zilnic catre succes?


1. Spune-ti ca este ok sa renunti


Daca incepi vreodata vreo carte care pare sa nu te prinda, este ok sa o lasi deoparte ca sa incepi altceva. Nu iti pierde din timp incercand sa descoperi o cale sa-ti placa, din moment ce poti gasi altceva care sa te atraga mai tare.

Exista si persoane care, in ciuda faptului ca nu par sa fie atat de atrase de o anume carte si poveste, continua sa o parcurga ca sa isi faca totusi o parere despre ea. Cine stie, pana la urma finalul te poate da peste cap?

2. Poti gasi cateva minute in fiecare zi pentru citit



Nu crezi oare ca timpul irosit la doctor in sala de asteptare poate fi umplut mai bine cu o carte decat cu a te uita la TV-ul de acolo la cine stie ce emisiune scarboasa? Sau atunci cand mergi cu metroul la munca, in loc sa stai sa te uiti la altii sau sa motai, mai bine ia o carte cu tine, pune-ti castile in urechi si concentreaza-te pe o carte buna.


3. Nu te lauda la toata lumea ca scopul tau este de a citi 50 de carti in 3 luni

·         

Pastreaza pentru tine ambitiile astea si tine-te de ele. Este mai bine sa ai cu ce te lauda cu adevarat prietenilor tai, decat doar un obiectiv in vant. 

Tine minte toate aceste idei despre citit si pune-le in aplicare pentru a reusi sa citesti mai mult pentru placerea ta.


Sursa foto: galerie personala

Comentarii

Trimiteți un comentariu