Fericirea suprema vine de la animalele de companie


Poate ca unii considera ca fericirea suprema vine din partea copiilor sau a vietii de familie. Insa, daca ai ajuns la o varsta si fie nu poti avea copii, fie nu i-ai avut pana acum, totul se poate schimba cu animalele de companie din viata ta. Stiai ca pana si copiilor cu probleme aceste animale de casa le pot reda zambetul pe buze si le pot schimba in bine viata?

Chiar si fara sa isi dea seama de acest lucru, animalele noastre dragi aduc bucurie in viata noastra. Un caine sau o pisica, ori chiar un hamster promoveaza sentimente pozitive si o stare de bine datorita felului sau de a fi si nu numai. Aceste fiinte grozave, prietene necuvantatoare, sunt creatoarele binelui fara de margini.


Iata cum pot animalele de companie sa ne aduca fericirea suprema


  • Animalele de casa ne invata ce este iubirea


Chiar daca ne rod papucii, mobila si cablurile de prin casa, ajungem sa radem de nazdravaniile lor. Iar cand mai ridica si niste ochi nevinovati la noi, atunci nu putem sa nu ne topim de dragul lor. Plus ca aceste animalute stiu cum sa iubeasca din simple priviri si gesturi(daca se poate spune asa). Ele ne inteleg chiar mai bine decat un prieten uman ce poate vorbi.


  • Animalele noastre favorite imbunatatesc increderea in noi


Atunci cand ai o zi proasta si te simti ca un nimic, tot animalutul tau de companie va fi acolo sa te sustina. Lor nu le pasa de cum arati, ce stii sau ce nu stii sa faci ori cat de bolnav esti. Ele sunt acolo sa te iubeasca si sa iti arate ca te pretuiesc oricand. Nici daca ai obiceiuri proaste, animalele nu te vor judeca.

  • Animalele de companie ne pun in miscare


Daca cunosti vreun prieten care are caine, atunci stii cat de multa miscare face. Chiar fara sa vrea. Un animal de companie trebuie plimbat, trebuie scos la aer si mai ales sa-si faca nevoile. Dar, de asemenea, pentru ca ii place natura, interactiunea cu alte animale si alergarea, va face si din tine o adevarata persoana matinala si mult mai activa.


Sunt multe beneficii ce vin asupra noastra din partea animalelor de companie. Oricum, fericirea suprema este ceea ce ne ofera aceste fiinte necuvantatoare.

Tu ai un animal drag de companie care te face fericit mai mult decat orice?



Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Ai mare dreptate !
    Am si eu un animal de companie, iar el imi ridica mereu buna dispozitie :-D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta. Ei sunt acolo alaturi de noi in orice imprejurare :)

      Ștergere
  2. Am o pisică și faptul că am adoptat-o a fost cea mai bună idee din viața mea. Îmi face ziua mai bună, îmi aduce un zâmbet pe buze mereu când sunt tristă și cu siguranță o să îmi mai iau un animal cât mai curând.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pisicile sunt tare dragalase si alintate, iar felul lor de a fi ne lumineaza viata. :*

      Ștergere
  3. Pentru ca am și eu un companion necuvantator si stiu cum este,nu mă pot abtine.Sunt total de acord cu cele scrise de tine, Oana!

    Pe lângă fericire, iubire și vitalitate, nici nu știi câtă inspirație poate da vietii tale un astfel de prieten și câtă motivație oferă doar prin simpla lui prezență.

    De altfel, Sasha mea a reprezentat și sursa primului meu articol pe blog, dar nu și ultimul. 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Este dragut sa ai un animal de companie. Si ma bucur sa aud ca acesta poate fi chiar si sursa de inspiratie. De altfel, animalutele noastre dragi ne pot oferi multe bucurii in viata, cum ai zis si tu. Sunt prietenii care stau alaturi de noi la bine si la greu si nu judeca!

      Ștergere
  4. Foarte adevărat. Nu am cuvinte să spun cât de mult îmi pot exterioriza sentimentele când sunt singură cu câinele meu. Un necuvântător care atunci când supărată se uită cu ochii mari la mine și pare că este trist și el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Legatura dintre noi - oamenii - si tovarasii nostri - animalele - este una unica. Este chiar mai fructuoasa. Iar animalele simt emotiile noastre mai bine decat oamenii ce ne inconjoara si ni se dau drept prieteni.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu