Ai bani si vrei sa-i investesti cu cap? Devino francizat


Ce faci cand ai bani prea multi, dar nu esti genul avarului care strange tot la ciorap si la saltea, si mai si doresti sa-i inmultesti?

Iti zic eu ce faci! Ii investesti. Eu asa as face. Evident ca nu am acesti bani, insa daca asa avea un capital destul de mare, fie agonisit de-a lungul vietii, fie mostenit, fie imprumutat fara termen urgent de inapoiat, i-as investi intr-o afacere a mea. Asa nu as mai avea pe cap sefi, colegi enervanti, cerinte imposibile si taskuri de luat acasa si in timpul liber.



As fi propriul meu stapan. As deveni antreprenor


Dar nu oricum. In loc de a initia o afacere noua(start-up) care se poate sa prezinte riscuri chiar si pe o piata testata, as alege o franciza. Adica sa devin francizat. Atunci cand ai deja un plan de bataie pe cinste, un brand bine definit, o imagine apreciata la nivel international sau national, este mai usor sa aderi la o afacere asupra caruia sa fii stapan. Ei bine, nu va fi in totalitate o idee originala, deoarece tu vei fi doar un francizat(francizorul fiind cel caruia i se datoreaza totul), dar cel putin succesul va fi de partea ta.

Daca vei urmari cu atentie ce spune antreprenorul si speakerul motivational Lorand Soares Szasz, vei intelege ce am inteles si eu. Este mult mai simplu decat pare iar avantajele si dezavantajele sunt si ele definite si clarificate de fiecare parte.

 

 Avantaje pentru care sa investesti intr-o franciza in Romania


1. Exista deja un model de afacere de succes, dupa care trebuie doar sa te tii

Asa cum am spus mai sus, nu trebuie sa-ti bati mintea prea tare cu tot felul de planuri si idei de afaceri despre cum sa-ti iasa business-ul bine, mai ales daca esti nou in asta. Asta deoarece exista deja un plan de succes al unui business care functioneaza de ceva timp si care a dat rezultate. Un om de afaceri a aplicat deja o idee, a testat-o si a lansat-o pe piata, astfel incat s-a dovedit a fi operationala si astfel a devenit franciza ce poate fi preluata de alti investitori. 

2. Exista deja un brand pe piata pe care investitorul doar il preia

Acest brand este inregistrat si are succes pe o anumita nisa din piata. Asa ca tu ca francizat nu trebuie sa iti bati capul ca sa te gandesti la un nume, slogan, logo, materiale de promovare si la cum sa atragi atentia lumii asupra produsului sau serviciului tau, deoarece acesta este deja cunoscut si eventual are si o anumita putere si influenta asupra oamenilor. 

3. Exista din partea francizei in care te hotarasti sa investesti un plan de training si sprijin 

Nu vei fi singur in toata aceasta afacere, desi tu ai cumparat franciza si te astepti ca de acum sa iti faci de cap. Insa, acest lucru este benefic pentru tine ca antreprenor. Vei avea sprijinul total al echipei de instruire a brandului, va trebui sa te bazezi pe un plan deja alcatuit si vei primi mereu sfaturi si idei despre ceea ce trebuie sa faci. Cum sa conduci afacerea spre succes, cum sa iti coordonezi oamenii, cum sa promovezi serviciile sau produsele sau cum sa faci sa devii vizibil cu afacerea ta in locatia in care ai ales sa existe aceasta.

4. Exista experienta legata de locatia cea mai potrivita pentru deschiderea business-ului tau

Francizorul, care detine experienta, ani de lucru, know how-ul lucrurilor, probabil ca are deja mai multe afaceri in diferite locatii de la nivel national sau international. Deci stie cum merg lucrurile si cu ce te poti confrunta atunci cand cauti locatia potrivita. El impreuna cu echipa sa de specialisti te va consilia in descoperirea celei mai bune zone in care sa iti deschizi afacerea, pentru a avea succes. 

5. Exista o parte de mentoring pe care te poti baza inclusiv pentru a cunoaste mai bine lumea afacerilor in general/a afacerii tale in particular

Gandeste-te ca nu esti tu primul francizat din toata treaba asta. S-au mai gandit si alti antreprenori sa investeasca in aceeasi franciza ca si tine. Spre deosebire de tine, insa, ei au vechime si au trecut deja prin ceea ce treci tu acum si este posibil sa nu intelegi. Dar, datorita lor, a cunostintelor si a experientei pe care o au, tu poti fi mult mai linistit si iti poti raspunde la intrebarile care te macina referitor la preluarea unei afaceri mari in stil franciza. 

Acestea fiind zise, m-am convins pe mine insami de posibilitatea de a deveni francizat, in cazul in care as avea un capital bun, pe care as dori sa il dezvolt cu cap in ceva si mai mare. 

Din catalogul de concepte pentru afaceri testate si reprezentate de la francize.ro, eu as alege franciza Meli Melo, din domeniul retail


Franciza Meli Melo este pe gustul meu fiind femeie, este despre comercializarea de accesorii chic pentru femei cu gusturi alese si este un concept ce are deja succes la nivel de Romania. In plus, este un brand 100% romanesc, ceea ce imi place si mai mult si ceea ce poate sa placa romanilor, care isi doresc ca economia tarii sa creasca, asa ca se bazeaza mai mult pe servicii si produse autohtone.




Totodata, site-ul francize.ro ofera pentru francizele de pe site, din catalog, consultanta gratuita, pentru a putea fi ghidat de la cap la coada referitor la afacerea pe care doresti sa o preiei. 

  • Referitor la a devenit francizat pentru brandul Meli Melo Paris, ca locatie m-am gandit la orasul Piatra Neamt. Este o zona dezvoltata, cu o industrie bine definita, cu oameni dornici de nou si de achizitii de calitate. Mai mult, pe langa ideea ca este un loc renumit pentru achizitionarea celor mai frumoase si calitative rochii de mireasa din tara, ar putea deveni la fel de popular si pentru accesoriile sale diversificate sub brandul Meli Melo.
  • Ca investitie, as putea incepe undeva de la suma de 40.000 de euro, dintre care 5.000 ar reprezenta taxa de intrare in franciza. Insa, deoarece chiriile sau spatiul de cumparare sunt mult mai mici in Piatra Neamt, sa zicem, decat in Bucuresti sau Cluj Napoca, as putea incepe de la o locatie mica, centrala, care sa atraga.
  • Si mai bine este ca orasul Piatra Neamt se afla pe lista cu locatii vizate pentru deschiderea unei afaceri in franciza Meli Melo in tara. 
  • De asemenea, odata intrara in hora, voi avea parte de campanii de marketing si materiale publicitare cu care sa dau sfoara in tara(sau in judetul Neamt), ca s-a deschis un nou butic Meli Melo Paris de accesorii la moda in zona. 
  • Voi fi asistata incontinuu si locatia afacerii mele va fi monitorizata. De asemenea, cu ajutorul departamentului logistic din Bucuresti voi avea parte de consiliere, sfaturi si idei in legatura cu gama de produse(accesorii si produse in tendinte) care sa satisfaca perfect nevoile si cerintele consumatorilor din aceasta zona a tarii. 
Asa cum a apelat si omul de afaceri Lorand Soares Szasz la Francize.ro pentru a-si conduce afacerea in franciza in top si cum a subliniat tot el ca la inceput se poate porni si de la o camaruta in care sa-ti dezvolti afacerea, am speranta ca tot cu ajutorul Francize.ro pot reusi sa-mi vad visul de antreprenor implinit.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017.

Sursa foto: Francize.ro

Sursa video: Lorand Soares Szasz




Comentarii

Trimiteți un comentariu