Experiente si povesti din vacantele Work and Travel in America



Cam pana unde as merge ca sa ajung in Tara Fagaduintei?

M-as mai inscrie odata la facultate ca sa am oportunitatea de a aplica la programul Work and Travel Vacante Speciale.

Daca prima data am ratat sau nici macar nu am avut curajul sa ma gandesc la programul Work and Travel pentru studentii de la zi, de data asta m-as interesa mai mult si as aplica din timp, ca sa fiu sigura de sansele mele.

After all, there's nothing you can't do when you're young and bold. 

Vezi bine, ma pricep si la limba engleza, deci cu siguranta ma voi descurca la interviul pentru viza.
In legatura cu banii, voi face un imprumut in banca sau apelez la rude mai instarite care sa ma pasuiasca un timp cu ceva finante. Pana la urma nu merg in America sa devin bogata. Merg sa experimentez multiculturalitatea si sa imi testez cunostintele de limba engleza.

Am atatia prieteni care mi-au povestit despre cum a fost in vacanta cu Work and TravelDe fapt, mi-au spus ca a fost un fel de vacanta in care munca s-a imbinat de minune cu ultima luna libera in care au putut explora America dupa bunul plac. Ei bine, nu toata America evident, ci anumite zone mai apropiate de regiunea in care au muncit.

Am si cunostinte care chiar si-au facut relatii minunate cu angajatorii de acolo. Astfel au pastrat legatura si le-a fost super usor sa ajunga din nou in Tara Fagaduintei pentru noi joburi. Alte persoane au ajuns sa se indragosteasca peste ocean de nativi americani si sa se casatoreasca, vazandu-si astfel visul implinit.

Ce pot zice, au tintit doi iepuri dintr-o lovitura. Iubirea si dorinta de a avea succes in America le prieste si acum. 




Insa, din alte istorisiri ale prietenilor mei ce au fost in afara cu un job Work and Travel, am aflat si chestii mai putin placute


De exemplu, o studenta a mers acolo ca sa lucreze intr-un loc anume, insa cum conditiile de munca erau destul de tough, a trebuit sa isi gaseasca altceva de munca in tot acel timp pentru a-si face banii pe care urma mai apoi sa-i restituie bancii pentru imprumut.

Alt prieten mi-a relatat ca vindea inghetata undeva pe plajele din California. 'Era minunat' spunea el. Vremea, oamenii, inghetata 'moka' pe care o puteau manca la sfarsitul programului si pe care o putea lua acasa in acea zi erau doar cateva dintre avantajele muncii acolo. De asemenea, acestui prieten i-a placut ca nu avea neaparat colegi de munca de aceeasi nationalitate cu el, adica romani. Lucrau acolo in schimburi spanioli, polonezi, cehi sau albanezi.

Munca lui i-a placut enorm. Ba pe langa asta, seful prinsese drag de el si ii mai dadea si alte sarcini de lucru usoare, pentru care il platea in plus. Ba era sofer, ba era graphic designer pentru ambalajele de produse ale companiei, si asa mai departe. Tot el mi-a spus ca americanii sunt oameni faini, cool cum s-ar zice. Nu stau cu gura pe tine, cu morala si alte cele. In schimb, au o etica de munca pe care pun mult accent.

Acolo batranii nu te judeca sau te cearta pentru cine stie ce 'bulshit' ai facut. In schimb, discuta cu tine de la egal la egal si spun povesti faine despre tineretea lor. Americanii se distreaza la orice varsta si sunt mai mereu 'high'.

Insa, pe de alta parte, dupa cum mi-a povestit o buna prietena despre experienta ei cu Work and Travel in SUA, lucrurile pot sta si altfel

Ea mi-a spus ca in ultimele zile petrecute in America, care erau rezervate deja pentru vacanta si calatorii in mai multe locuri, a intalnit oameni ciudati si la fel de turbulenti ca si cei din Romania, de exemplu. Pe strazile din Las Vegas, nu vedeai doar cladiri impresionante, tot felul de cluburi, casino-uri si chestii fancy. Vedeai, in schimb, si multi oameni ai strazii sau junkies care te speriau si trageau de tine mai ceva ca tiganii la noi.

Oricum, cu cat mai multe persoane pleaca in America prin CND Vacante Speciale, cu atat mai multe povesti si experiente de viata sau de lucru exista pentru a fi relatate. Si fiecare dintre acestea este speciala, without doubt.



Acum, in ceea ce ma priveste, nu stiu la ce sa ma astept de la un job Work and Travel pentru studenti


Cred ca mai bine este sa vad cu proprii ochi cand voi ajunge acolo. Daca ma voi descurca, acesta este un gand care ma nelinisteste si ma pune pe jar totodata. Cred ca totul tine de increderea in tine pana la urma. Daca tu crezi ca totul va fi ok si mai si stii sa te descurci in orice situatie, cred ca e de tine. Daca esti un papa lapte care nu a iesit niciodata din judetul in care sta, daramite din tara, atunci s-ar putea sa nu fie pentru tine, dar s-ar putea totusi sa iti deschida mintea si orizonturile, odata ce vei incerca.

Intreaga vacanta te va transforma intr-un alt om si asa poate vei deveni si tu mai interesant pentru cei din jur, avand despre ce a-ti da cu parerea si despre ce spune cu haz si altora. Cred ca prin programul Work And Travel de la CND Vacante Speciale te poti transforma intr-o persoana mai populara si mai atragatoare pentru cei din jur. Pana la urma, nu oricine ajunge acolo si nu oricine traieste visul american chiar si pentru 4 luni din viata sa. Mai ales cand este student.

La urma urmei, America este tara tuturor posibilitatilor si multiculturalismul din acel spatiu te face sa te gandesti ca acest popor este un mix de imigranti si nativi americani in care te vei simti ca acasa. Cu siguranta vei gasi oameni ca tine, oameni altfel decat tine si oameni care iti vor schimba mentalitatea. Daca vei deveni sau nu prieten cu ei pe durata sederii acolo sau chiar si dupa asta tine de tine si de aspiratiile tale in ceea ce priveste America.

In ceea ce ma priveste, SUA rocks chiar si fara sa stau acolo mai mult de cateva luni cat inseamna durata experientei Work and Travel. Probabil voi cauta persoane care sa imi semene cu care sa stau si sa discut chestii si cu care probabil sa devin amica. Iar daca nu voi gasi astfel de persoane, probabil ca ma voi redresa catre oameni cu umor, sociabili si cu care par sa nu am atat de multe puncte comune in prima instanta.


La inceput, se poate sa ma simt precum un broccoli intr-o mare de dulciuri, insa mai apoi voi face lumea sa iubeasca si broccoli-ul sau voi incepe sa dau eu buzna in dulciuri


Dintre locurile din SUA unde as dori sa ajung, cel mai mult mi-ar placea sa vizitez Arizona, California, Utah si Nevada cu toate orasele lor sclipitoare, natura ce te lasa gura casca si zonele de shopping si de mancat junk food ca la el acasa. :))

De lucrat as lucra ca boat instructor, menajera sau intr-un parc de distractii, ca sa trag si alte foloase pe langa cele obisnuite ale unui job acolo. As incerca mancarea americana in toate formele ei(chiar daca asta ar insemna sa ma intorc in Romania mai mare decat am plecat). As intra in contact cu toate natiile de acolo, as merge in club cu ei, m-as plimba pe strazile din America si as face schimb de idei, lecturi, filme preferate, traditii si conturi de socializare u acestia, evident.

Intreaga experienta cu Work and Travel ar fi grozava, pe cuvant! O presimt eu de pe acum.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017.


Sursa foto: caravanadestinatiilorturistice.ro



Comentarii

Trimiteți un comentariu