Muguri de ploaie



Oare de ce incercam sa schimbam oamenii de langa noi, chiar daca stim din start ca sunt o cauza pierduta? Poate e din cauza(sau datorita faptului) ca ii iubim destul de mult incat sa ne pese ca, odata schimbati vor reveni pe calea cea buna, facandu-si si facandu-ne in acelasi timp vietile mai bune. De ce suntem datori sa-i iertam, sa incercam sa facem ceva pentru ei cand ar trebui poate sa ne vedem de propriile vieti. Si daca propriile vieti nu-si pot forma traseul fara ei in ele, fara sa stim ca macar am incercat, inainte sa ne luam la revedere sau mai brusc, sa ne luam adio..
As vrea fie totul mai simplu, sa nu-mi mai para rau pentru unele alegeri facute, pentru unele hotarari pe care le iau sau pentru faptul ca voi inceta odata si-odata sa sper in ceva mai bun pentru cel de langa. Fiecare individ in parte ar trebui sa-si vada de propria viata, de propria cale, sa nu se mai intrepatrunda atat de tare drumurile a doi oameni, fie ei si din propriul sange. De ce dupa ce ne-am nascut trebuie sa depindem de cineva, sau mai incolo, de ce trebuie sa ajungem sa depinda cineva de noi.
Cum nu s-ar putea sa ne traim destinele asa cum am vrea noi, alaturi de cine vrem. De ce avem o familie, si de ce acesta familie? De ce nu ne putem alege un tata, o mama, frati, surori si asa mai departe? Poate pentru ca asa a fost dat sa fie, sa trecem prin incercari alaturi de ei, sa vedem daca intr-adevar ne potrivim ca un tot unitar, si mai tarziu dupa ce realizam acest lucru sa trecem mai departe si sa ne croim propria familie, care pentru noi poate parea cea mai buna alegere.
Dar, mai departe si mai departe, cineva tot va ajunge sa se intrebe de ce a ajuns acolo, de ce tocmai el s-a ales cu acea familie si va cauta pe viitor sa-si faca la randul lui o alta potrivita pentru el. Si acest sir de alegeri ce pot parea inspirate, pentru cineva pe viitor tot vor fi cele mai rele, si toti vom gresi poate la un moment dat crezand ca ne formam un viitor bun pentru noi, care se dovedeste intr-un final o proasta alegere pentru altcineva.
Poate pentru ca suntem sortiti sa gresim, dar foarte datori sa incercam, si nu ar trebui sa dam vina pe nimeni din trecut pentru aceste lucruri, caci toti avem acelasi ideal, un viitor mai bun si mai inspirat decat l-am avut noi la un moment dat sau l-au avut cei dinaintea noastra..

Comentarii