O nouă viață înseamnă provocare și compromisuri





Și te-ai decis să încerci altceva, să renunți la ce aveai de bine de rău. Ai dorit să te rupi de obișnuință și de comoditate. Nu ți-e ușor, dar o faci ca să îți fie bine pe viitor, că de altceva oricum nu ai vrea să auzi.

Nu îți pare rău de alegerea ta, deși impune câteva provocări, compromisuri si alte riscuri asumate. Te muți, pleci din țară, te desparți de ai tăi. Spui pa obișnuinței si prietenilor tai.  Nu mai contează ca lași în urma păreri de rău, lacrimi și tristețe, dor sau neputință.  Dar poate e mai bine așa. Pana la urma este vorba despre soarta ta și despre viața ta. Sunt anii tai pe care trebuie sa îi umpli tot felul de experiențe de viață care sa ii confere unicitate și personalitate.

Plângi când îți amintești de unele lucruri din trecut, de persoane care și-au pus amprenta asupra psihicului tău mai mult sau mai puțin stabil. Ți-ai creat o aura a ta după care te cunoaște lumea sau un scut care îi tine la distanta pe alții.

Oricine poate sa își formeze o nouă viață mai bună sau care sa duca la un viitor cât mai apropiat de ideal.  Eu am făcut-o. Poate ca nu m-am imaginat intr-o altă postură decât cea în care am fost,  dar uite că a trecut o săptămână și lucrurile sunt destul de ok.  Normal ca se poate mai bine, dar pana sa fii la casa ta și cu toate în ordine:

- lucrează orice poți, nu te plafona intr-un singur domeniu  (experiența vine din orice, chiar dacă la început tinzi sa crezi ca nu e pentru tine)

- pleacă oriunde vezi cu ochii,  nu contează ca e Franța,  Belgia,  Anglia sau America (orice țară te primește cu brațele deschise atâta timp cât îi știi limba, cât faci ceva ok acolo și cât Îți dai silința să nu dezamăgești pe cineva)

- acceptă să locuiești chiar cu mai multe persoane atâta timp cât ai nevoie de sprijin și de un acoperiș deasupra capului,  fie ca muncești, fie ca studiezi (nici nu știi peste cine poți da și pe cine ar trebui sa eviți pe viitor); uneori oamenii ce par buni sunt altceva iar oamenii străini Îți ajung mult mai apropiați

- împarte cheltuielile și mâncarea sau bunurile tale cu cine are nevoie, că în mai mulți e mai bine uneori decât de unul singur

- nu zi nu din prima, ca viața nu este făcută din negativitate și nici din refuzuri; e compusă din compromisuri și eșecuri,  sau din păcate și vicii care ajung sa te învețe multe care iti vor fi de ajutor mai târziu

Așadar,  chiar dacă ti-e dor de sufletul tău lăsat undeva în alt colt al lumii, de prietenii dragi care încă sunt uimiți de plecarea ta sau de membrii familiei care încă Îți dau aceleași sfaturi de când erai copil, chiar și de colegii de munca ce ti-au intrat la suflet, desparte-te de lucrurile pe care le luai de bune pana acum și risca un pic pe pielea ta.

Bineînțeles, a călători pentru prima data cu avionul, cu mașina pe un traseu nou străbătând foarte mulți kilometri, a învăța o noua limba, a avea de-a face cu un mediu nou sau a intra în contact cu oameni rai, nu este deloc ușor și de acceptat, dar trebuie sa treci peste ca sa vezi la câte poți rezista și ceea ce este mai bun pentru tine.

În final, o piesa cu un mesaj foarte cuprinzător care te pune pe gânduri și te forțează sa te gândești mai mult la natura imprevizibila a vieții:



Comentarii