Motivația acestei săptămâni triste




Bonjour!

Dacă fiecare zi ar fi o zi bună, atunci nu ar mai exista nici un rău pe pământ, nici un atentat, nici o crimă, nici un cățeluș prins cu smoală fierbinte de asfalt. Dar, din păcate, și săptămâna asta nu se diferențiază prin nimic mai bun decât cea care a trecut.

Poate doar prin speech-ul plin de vervă al First Lady a Statelor Unite, Michelle Obama. Un discurs foarte bun, emoționant și la subiect despre cum o femeie poate fi un președinte mai bun în America.

N-ar fi rău deloc să avem și noi în țară oameni la fel de pasionați și susținători ai dreptății, păcii și libertății de șanse ca această adevărată doamnă. Pe lângă faptul că Michelle, Barack sau Bill Clinton au vorbit și vorbesc atât de frumos despre puterea și sinceritatea lui Hillary Clinton, multe alte vedete și oameni importanți și cunoscuți din State s-au aliat și își doresc ca viitorul conducător al SUA să fie o femeie ca această democrată, fostă First Lady.

Fight Song

De culoare, albi, cu naționalități diverse și cu orientări variate, americanii cunoscuți în toată lumea și cei de rând se unesc pentru a vota nu neapărat cu cel care nu este Donald Trump, ci cu cel cu care se identifică și își iubește în egală măsură frații.

Este de admirat un asemenea fapt. Pe când Trump nu face decât să instige la violență, rasism, răutate și prostie. La egoism și tiranie.
Dacă aș fi trăit în State, sigur nu aș fi vrut să aud de Trump, chiar dacă este el mare mogul, afacerist ori persoană publică cu influență. Aici nu este vorba de partid, ci despre persoana din spatele lui, de reprezentant.

Și dacă acesta aderă la vorbe urâte, injurii, comentarii xenofobe și crime în gândire și în fapte, atunci sigur nu are ce căuta în conducerea unui stat sau, mai rău, a unor state.

Săptămâna asta a fost cel puțin tristă în ceea ce privește lumea în care trăim, dar dacă găsești fie și un singur lucru motivant care să te ridice de la pământ, atunci vei spune că a fost o săptămână grozavă.

Pentru mine, motivaționalul a venit odată cu acest discurs încurajant al lui Michelle Obama.

Bissous 😚

Comentarii