Top 10 Filme de vizionat daca iti place sa descoperi istoria nobilimii




Bonjour!

Pentru ca astazi ploua la mine, m-am hotarat sa imi pun cateva filme bune la incarcat din lista pe care am intocmit-o pana acum. Este vorba despre filme cu iz istoric, despre monarhii, nobilime, regi si regine, ducese indaratnice, printese rebele si femei puternice care au schimbat fata acestei lumi in care acum traim cu totii.

Ti-am mai spus ca imi place acest gen de filme aici si aici. Am vizionat deja o serie de asemenea productii cinematografice. Pe unele probabil le-am vazut de mai multe ori, insa acum iti voi lasa doar o lista mai putin detaliata compusa din 10 filme ce, cred eu, ca se merita a fi urmarite cat de curand.

Poate ca voi fi mai in asentimentul femeilor decat in cel al barbatilor, dar eu zic ca sunt potrivite pentru toata lumea.

Filme urmarite si de urmarit despre istoria nobilimii 

#elizabeth
  • Elizabeth(1998). Cu Cate Blanchett in rol principal, acest film dezvaluie tineretea si domnia reginei Elizabeth intr-o era in care barbatii dominau. Posibil sa-l fi vazut la TV. Don't remember. Oricum imi doresc sa-l revad cat de repede.
#elizabethgoldenage

  • Elizabeth. Epoca de Aur(2007). Daca ai vazut productia anterioara, trebuie sa vezi si continuarea, cu o Elizabeth mai matura si mai puternica in fata poporului. Tot Cate Blanchett, cum era si de asteptat, este in rolul reginei. Nu am vazut filmul, urmeaza, si eventual si un comentariu pertinent despre.
#theyoungvictoria

  • The Young Victoria(2009). De data aceasta este vorba despre tanara regina Victoria care la 18 ani nu se supune mamei ei si nici celor mai influenti oameni politici care doresc totul pentru binele personal. In rolul principal este actrita Emily Blunt. Filmul acesta este propus pentru azi. De indata ce il voi urmari, va aparea probabil si o postare cu recenzia.
#thegirlwithapearlearing

  • Girl with a Pearl Earing(2003). Aici este vorba despre muza celebrei picturi a lui Johannes Vermeer, Fata cu un cercel de perla. Ce l-a inspirat pe olandez si cum anume a ajuns o fata obisnuita model pentru acesta, vei afla doar vizionand acest film. E in categoria "De urmarit", in cazul meu.
#becomingjane


  • Becoming Jane(2007). Este vorba despre scriitoarea Jane Austen, care, indragostindu-se, creeaza unele dintre cele mai frumoase romane cunoscute in ziua de azi. Anne Hathaway este in rolul lui Jane. De urmarit. 
#janeeyre


  • Jane Eyre(2011). Aici nu mai este relatata viata scriitoarei Jane Austen, ci este ecranizat romanul lui Charlotte Bronte, o Jane cu alt nume de familie. Rolul principal este detinut de catre actrita Mia Vasikowska. De urmarit.
#thecolony

  • The Colony(2015). Un film destul de recent, din punct de vedere al productiei, care o infatiseaza pe Emma Watson in rolul unei tinere care este gata sa riste pentru cel pe care il iubeste. De urmarit.
#suffragette

  • Suffragette(2015). Un alt film din 2015 care, de data asta intruchipeaza forta feminismului intr-o perioada in care femeilor nu li se acorda nici macar dreptul la vot. Nu ca in ziua de azi toate femeile din toata lumea au acest drept, dar totusi. De urmarit.
#aroyalaffair

  • A Royal Affair(2012). Trecem de la feminism la regalitatea din Danemarca. Istoria unei regine si doi pretendenti la mana ei aduce cu sine mai multe riscuri. Actorii probabil iti sunt cunoscuti, cel putin doi dintre acestia. O stii pe Alicia Vikander din Daneza(2015) si pe Mads Mikkelsen din "deliciosul" serial Hannibal. De urmarit.
#thecountess

  • The Countess(2009). Cu Julie Delpy in rol principal, acest film este minunat. Daca mai esti si fanul thriller-elor, atunci asta este de tine. O contesa invatata de mica sa nu ii fie frica si sa faca pe dura ajunge sa spintece tinere fete din vanitate. Astfel, cu ajutorul sangelui acestora, crede ea ca va ramane tanara si frumoasa pentru vesnicie. Dar, surpriza, nici macar cu ea vremea nu tine si ajunge sa isi ispasesca pacatele intr-un final. Am vizionat filmul si il recomand tuturor. Asta si pentru ca alaturi de Julie, una dintre apropiatele acesteia in intriga este Anamaria Marinca, romanca noastra care face un rol foarte bun. 

Nu imi mai ramane decat sa iti urez Vizionare placuta si sa iti promit ca, la un moment dat, toate aceste productii ce vor fi vizionate de mine, vor fi si analizate pe acest blog. 

Acestea sunt doar cateva dintre filmele pe care le-am urmarit si imi doresc sa le vizionez cat de curand. Sunt o alegere personala, stiu ca sunt nenumarate ale scenarii si pelicule ce sunt, poate, mult mai bune sau de care inca nu am aflat.

Sursa foto: Google

Bissous :*





Comentarii

Trimiteți un comentariu