De ce barbatii au prieteni mai multi si mai buni. De ce prietenia la barbati rezista in timp


#prietenia


Bonjour!

De cand ma stiu(sau oricum de cand am inceput sa imi dau seama ce este aia prietenia) m-am intrebat in mod repetat de ce barbatii au prieteni mai multi si mai buni. De ce prietenia la acestia rezista testului timpului si la femei se pierde undeva pe parcurs?

Nu inteleg de ce odata castigate, prieteniile se spulbera la cea mai mica adiere de vant. Mie asa mi se pare ca se intampla cel mai adesea in cazul femeilor de pretutindeni. In cazul meu, in cazul femeilor din viata mea. Am exemple peste exemple si asta ma face si mai tare sa ma intreb de ce. Care este motivul pentru care barbatii reusesc sa aiba prieteni adevarati timp de o viata intreaga?


#prietenia


Ce fac ei si nu facem noi, femeile? Care este secretul sau care sunt secretele acestora?

M-am hotarat sa ii intreb mai bine pe ei, pentru a afla exact ceea ce cred acestia si daca li se pare ca femeile fac ceva rau sau nu fac anumite lucruri.

Ce am aflat despre povestile de prietenie ale barbatilor din vietile noastre


  • Prietenii de o viata nu te cunosc doar ca pe cine esti in momentul de fata, ci te cunosc si pe tine - cel care ai fost in trecut si care ai devenit intre timp. Acestia iti cunosc istoria vietii, iti stiu toate scheletele ascunse in dulap si eventualele persoane care au trecut prin viata ta si nu au ramas acolo. 
  • Barbatii stiu ca prietenii nu trebuie luati de buni, nu trebuie sa fie acolo in orice moment al vietii tale. Au si ei o viata a lor si nu se intersecteaza mereu cu a ta. Asta este ceea ce femeile nu inteleg prea bine. Binenteles ca se asculta unii pe altii, isi povestesc si ei cate in luna si in stele, se ajuta la nevoie, dar nu sunt acolo mereu, nu se tin ca scaiul de haina. Femeile, in schimb, tind sa aiba nevoie in orice moment de prietenele lor, de cineva langa ele, iar cand nu se intampla asta - se simt tradate

#prietenia

  • Barbatii se adapteaza prezentului si situatiilor diverse, prin urmare si unor chestii negative din partea prietenilor. Nu tot timpul viata este roz si nu tot timpul cel la care tii te poate ajuta, asculta sau se poate vedea cu tine la o bere sau la o partida de fotbal. Barbatii sunt realisti si nu pun la inima atat de mult ca femeile. Sau daca pun, nu isi afiseaza sentimentele atat de vadit ca femeile si trec peste. 
  • Barbatii nu sunt invidiosi. Ei se iau la misto daca li se pare ca unul dintre ei exagereaza cu posesiunile sau ce a mai facut. Dar le trece. Femeile, in schimb sunt foarte geloase, invidioase una pe alta si nu lasa deloc de la ele, ca sa le fie bine in prietenie. 
  • Partea masculina se adapteaza mai usor vietii si, implicit, prieteniilor castigate in timp. Barbatii sunt mult mai iertatori si mai flexibili. Nu pun atat de mult suflet si nu iau totul ca pe o chestie personala, pe cand femeile o fac. 
  • In legatura cu certurile intre prieteni, la barbati e cu injuraturi si nervi multi, de obicei cu violenta verbala. Dar dupa ce incheie cu asta, este incheiata de tot discutia. Revin la prietenia lor ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Pe cand la femei e cu injurii, palme, picioare poate, si la noi nu se termina totul cu bine. Tot timpul va ramane pica undeva acolo in suflet. Si de aceea prieteniile intre femei se dizolva mult prea timpuriu decat la barbati. Pentru ca ni se pare ca totul este personal si ca numai noi avem dreptate. 

#prietenia

  • Femeile privesc adevarul din partea prietenelor drept rautate si gelozie, in loc sa il ia ca atare. Cred ca celelalte femei le vor raul si nu binele. Cred ca vor sa atraga atentia asupra lor, si drept sa spun fiecare femeie isi doreste sa primeasca atentie doar pentru ea. Ea sa fie cea mai tare, cea mai frumoasa, cea mai desteapta, cu iubitul cel mai bogat si grijuliu si asa mai departe. Iar daca o alta - chiar si prietena buna - indrazneste sa vina cu alte pareri, atunci e sfarsitul relatiei lor de amicitie. 
  • Barbatii isi fac mai mult timp unul pentru celalalt. Se intampla chiar sa-si neglijeze iubitele pentru a se intalni la o bere, la fotbal sau la un concert cu tovarasii lor. Se suna si vorbesc despre prostii minute in sir sau se vad si rad unii de altii sau impreuna de altii si tot asa mai departe. Isi lasa mesaje, isi spun in diferite feluri(haioase si poate jignitoare in cazul femeilor) si se taguiesc in diverse video-uri prin care rad unii de altii. Ei se iau in ras, dar nu la modul batjocurii, ci asa se alinta ei si se simt bine petrecandu-si timpul, Femeile iau altfel comportamentele astea. Se supara, se inchid in ele sau raspund in aceeasi maniera - usturatoare, fara sa se prinda de gluma. 
  • Barbatii se prind mai usor ca sunt foarte norocosi daca au prieteni de foarte mult timp, din copilarie, liceu sau facultate. Si pretuiesc asta. Ei nu au atata energie ca femeile sa caute alte tipare, alte femei pentru care sa trebuiasca sa castige incredere, sa fie placute si asa mai departe, pentru a se imprieteni din nou. Barbatii isi fac prieteni de mici si cu asta basta. Raman asa cum sunt, pentru mult timp, decat daca viata nu ii desparte in alte moduri. 

#prietenia

  • "Barbatii trec mai usor peste momente de tacere" zice Cristi. Femeile trebuie sa stie in permanenta ca sunt apreciate, iubite, ca sunt prietenele cele mai bune(BFF), ceea ce este o gandire imatura si narcisista. Barbatii revin intr-o relatie de prietenie de parca ar fi fost acolo mereu, chiar daca au lipsit ceva timp sau nu au mai dat nici un semn. Pe cand femeile, daca nu mai primesc nici o dovada de viata din partea prietenelor, considera ca au fost uitate, neglijate si ca li s-a spus Adio. Asa cred ca au de-a face cu fenomenul de ghosting, despre care am vorbit aici, si sfarsesc totul deodata deoarece se cred inlaturate, chiar daca nu este asa. 


10 metode prin care ne putem pastra prieteniile mai mult timp(atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor)


1. Nu lua prietenia de buna. Nu te gandi ca un om va fi mereu acolo pentru tine, te va ajuta si te va asculta, fara ca tu sa dai semne si sa faci asta la randul tau. Nimeni nu este obligat sa iti fie alaturi mereu, mai ales daca tu nu esti capabil de a face la fel si de a merita asta. Da semne si multumeste chiar celei sau celui care iti este prieten pentru ca exista in viata ta :)

2. Realizeaza ca ai prieteni si ca acestia asteapta de la tine un semn de viata. Altfel, nu vor fi mereu acolo cand ai nevoie si se vor indeparta de tine treptat. Pentru ca nu ne simt folositori sau poate ca se simt folositi uneori, daca apelezi la ei doar cand ai tu nevoie si ti-e rau.


#prietenia

3. Incearca sa fii alaturi de cei dragi si fara ca ei sa ti-o ceara. Suna-i sa-i intrebi de sanatate, fa-le o vizita, o surpriza, orice. Numai sa isi dea seama ca tii la ei cu adevarat. Si ti se va raspunde la asta cu tot atat de multa binevointa.

4. Petrece-ti timpul cu prietenii. Poate ca nu se poate sa stai cu ei o zi intreaga, nu ii poti asculta fata in fata, dar macar la telefon, prin mesaje sau lasandu-le un video in care te-ai inregistrat incurajandu-i.

5. Gaseste modalitati prin care ii poti tine alaturi, prin care ii poti incuraja si face sa se simta iubiti si pretuiti. 

6. Vorbeste cu ei cat de mult poti. O poti face mai rar dar bine(adica multe minute) sau mai des, dar sa aveti ce sa va spuneti.


#prietenia


7. Prietenia ar trebui sa fie o prioritate. Familia iti este data de la Dumnezeu, dar prietenii iti sunt ca o familie pe care ti-o alegi tu. Fa-ti prietenii sa se simta apreciati si sa stie in continuare ca iti sunt aproape de suflet. 

8. Sustine-ti prietenii mereu. La bine bucura-te alaturi de ei si la rau incurajeaza-i si stai pe aproape. Asculta-i si, daca este nevoie si apreciaza, da-ti si cu parerea(sfaturi). Daca au anumite teluri de viitor, nu le ruina visele, ci sustine-i fara sa iti fie ciuda sau sa ti se para ca odata ajunsi acolo te vor uita. Iti spun eu ca te vor aprecia si mai mult in continuare!

9. Nu te enerva pe ei ca iti spun una si alta, de bine sau de rau. Nu te supara si nu o lua atat de personal cand te critica sau iti spun ca era mai bine asa. Nu o lua in nume de rau daca ti-au spus ceva mai nasol cand nu erau in apele lor. Toata lumea are parti si negative si pozitive. Invata sa ierti si gandeste-te ca nici tu nu esti genul de om perfect.


#prietenia


10. Nu iti mai impune teluri atat de inalte legate de o prietenie. Nu te astepta ca totul sa fie frumos, tot timpul sa va intelegeti, ca tot timpul sa fiti de acord unul cu celalalt si asa mai departe. Asteptarile prea mari te vor face sa il vezi pe celalalt mai mic decat tine, mai neinsemnat daca nu se preteaza lor, si asta te va determina sa renunti la el, sa inchei o prietenie care ar fi putut fi foarte frumoasa. Si normala de altfel!


Nu stiu daca te-ai regasit in ceea ce am zis, dar este bine de stiut ca toti suntem oameni si gresim. Nu suntem perfecti nici ca iubiti, nici ca soti, nici ca parinti, mai ales nu ca prieteni. Dar avem o judecata si trebuie sa ne dam seama singuri de ceea ce este bine pentru noi, cine ne merita si cum trebuie sa ne purtam ca sa ne mentinem fericiti intr-o relatie.

#prietenia

Sursa foto: pexels.com


Bissous :*:*:*





Comentarii