La un pas de estul Frantei - Freiburg im Breisgau. Despre SH-uri si locuri frumoase


#freiburg

Hallo!

Ti-am zis in postarea anterioara ca voi reveni la subiectul Freiburg, deoarece Freiburg si Germania. Iar prin Germania am apucat doar sa fiu in trecere, pana sa vizitez orasul german din apropierea granitei cu Franta - Freiburg im Breisgau.

Iti zic din capul locului ca ceea ce ne-a interesat in a ajunge mai intai de toate in Germania, au fost SH-urile de acolo: magazinele de chestii la mana a doua cu produse ieftine si calitative. Mai exact magazinele sau depozitele de mobila si accesorii, elemente decorative si chiar biciclete. Fiindca, stii si tu foarte bine ca in Germania este mult mai ieftin si se gasesc de toate pentru toti.


#freiburg


Nu ne interesau hainele, deoarece sincer sa iti spun par si sunt destul de invechite. De altfel, stii asta pentru ca marfa din sh-urile din Romania, care este adusa din Germania, este ceva mai demodata si mai putin interesanta decat cea adusa din Anglia, de exemplu. Asta daca te intereseaza si frecventezi magazine second in Romanica.

Mie nu mi-e rusine sa spun ca am multe lucruri din asemenea buticuri: haine, incaltaminte si chiar si accesorii. Dar acum am zis sa ma orientez si spre mobila, deoarece "casutei" noastre din Franta ii lipsesc cateva elemente de interior care o pot face cu adevarat completa si primitoare de oaspeti.


#freiburg


Si nu este o idee deloc rea sa faci o vizita unor sh-uri de mobila si decoratiuni, mai ales daca esti la inceput cu munca si locuitul intr-o alta tara. Cine isi poate permite mobila si produse pentru casa de mii de euro, felicitari! Cine nu, se indreapta spre o alta optiune mai economica si mai accesibila - mobilierul la mana a doua.


#freiburg


Acesta poate face o casa mai vesela, mai primitoare, o poate personaliza si o poate transforma exact in ceea ce isi doresc proprietarii sai. Acum iti spun ca in Freiburg nu am gasit exact chestiile de care aveam nevoie, dar am gasit alte accesorii si lucruri frumoase pe care ni le doream demult.


  • In primul rand nu mergi in Germania cu o masina mica sau cu un portbagaj foarte putin incapator ca sa iti iei mobila. Ai nevoie de o camioneta, o duba sau un hatchback cel putin pentru a putea incarca ceea ce cumperi in materie de mobila. Si daca mobila mai este si de lemn masiv sau o iei de-a gata montata, atunci nu ai ce face cu un autoturism mic. Eventual iti iei doar cateva lucruri care sa iti incapa si de care ai absoluta nevoie. 
  • In al doilea rand, noi nu am gasit piese de mobilier care sa se potriveasca spatiului de acasa ce trebuia umplut. Fie erau prea late pentru a se potrivi cu locul de umplut, fie erau prea late pentru dimensiunile portbagajului masinii noastre. De asemenea, sunt si preturi mari chiar daca te afli intr-un sh, si dupa parerea unora lucrurile ar trebui sa fie ieftine. Nu-i chiar asa!
  • Pielea, tot piele este si intr-un asemenea magazin sau depozit de mobila la mana a doua si tot nu ti-o poti permite, oricat de mult ti-ai dori-o. 
  • Inca o chestie, chiar daca te afli in Germania si se presupune ca germanii ar trebui sa stie engleza, cel putin ca a doua limba, sau cel putin franceza deoarece se afla in imediata apropiere a Frantei, nu este deloc asa. Trebuie sa te pregatesti sa vorbesti poate mai mult prin gesturi sau sa incerci sa scotocesti prin minte singurele cuvinte in germana pe care le stii: "Hallo", "bitte", "gut", "Auf wiedersehen" sau "danke" :)) 
  • Macar vanzatorii din Germania incearca sa destinda atmosfera cu putinele glumite pe care le cunosc in limba engleza. Fraza "See you later, aligator!" mi s-a parut geniala si mi l-a facut si mai simpatic pe unul dintre ei :))
#freiburg

#freiburg


Despre Freiburg iti pot spune ca se aseamana foarte mult cu orasele Dijon si Colmar din Franta si despre care am scris cu ceva timp in urma. 


#freiburg


Este un oras universitar, este impanzit de turisti, desi in perioada asta nu "geme " de lume, si mai bine asa. Freiburg mai este cunoscut ca "Bijuteria Padurii Negre", deoarece este situat la marginea muntilor Padurea Neagra, de altfel cunoscuti si pentru ca de aici izvoraste Dunarea. 

#freiburg

#freiburg


Incurajeaza foarte mult mersul pe bicicleta, este un oras eco-friendly si gazduieste numeroase locuri misto de vazut si de fotografiat, dar si terase, restaurante si parcuri verzi de care nu te mai saturi. Are o arhitectura gotica mai ales in cadrul centrului vechi al orasului. Aceasta se diferentiaza prin stilul cladirilor, al catedralelor si al caselor cu o baza istorica solida, unele datand inca din Evul Mediu.

#freiburg
#freiburg

#freiburg


Ce mi-a placut si mai mult a fost o reprezentatie ad-hoc de dans german intr-o piateta din centrul vechi al Freiburg. Minunat!

#freiburg

#freiburg


Ce e si mai misto este faptul ca din acest oras - cel mai insorit al Germaniei - poti ajunge cu usurinta atat in Franta, Elvetia, cat si in restul celorlalte localitati din Germania. Din Franta, regiunea Franche-Comte, poti merge foarte simplu in Freiburg im Breisgau pe autostrada. Iti va lua in jur de o ora si jumate - doua ore, in functie de unde anume te afli. 

#freiburg

#freiburg


Se merita sa vizitezi acest oras german, mai ales daca te afli prin zona. Pe langa Colmar si Dijon, sau Strasbourg - capitala Alsaciei  din Franta - Freiburg este o zona pe care trebuie sa o bifezi pe lista ta de locuri de calatorit.

Tu ai fost vreodata in Germania sau in Freiburg mai exact? Cum ti se pare acolo?


Küsse  :*:*:*




Comentarii