Cea mai olla-laaa surpriza de la birou


Uneori, cadourile florale primite aparent fara motiv te pot face cel mai fericit


Era o zi obisnuita de vineri la birou. Toti angajatii erau cam plictisiti, dar asteptau frematand de nerabdare pauza de la amiaza si mai ales sa se incheie programul. Oricat de mult le-ar fi placut la munca, vineri reprezenta cea mai asteptata zi a saptamanii pentru fiecare dintre ei. 

Nimeni nu se mai astepta la nimic special. Nu era ziua nimanui de nastere, nu era zi de salariu si nici vreun client important nu trecuse pragul firmei in acea zi. Fiecare angajat statea in departamentul sau, asteptand parca o minune care sa-i trezeasca pofta de a lucra.

Si iata ca surpriza nu s-a lasat mult timp asteptata, desi a fost total neprevazuta, asa cum ii sta bine unei surprize. Si daca respectivul fapt a dorit sa fie ceva wow pentru o singura persoana, acesta a reusit totusi sa dea peste cap monotonia de la birou si sa ofere inspiratie si buna dispozitie tuturor de acolo.

...................................................................................................................................................................

Liniste in incapere, toti tragem de timp pana la pauza. Inspiratia nu ne fulgera pe niciunul, dar deodata ... Galagie. Mare forfota pe hol, glasuri entuziasmate de oameni, exclamatii aiurite si felicitari!

Ce Doamne iarta-ma se aude? Este ziua cuiva si noi nu stim? S-a dat startul la vreo campanie mare si toata lumea se bucura de eveniment? 

Cu toate ca un asemenea bruiaj m-ar fi ridicat de pe scaunul meu pe care eram tintuita de dimineata, acum parca nici macar toata tevatura nu m-a scos din leneveala mea.

- Maria, stii ce tocmai s-a intamplat acum in celalalt departament? - ma intreaba o colega ce intra grabita pe usa, dand buluc fara ca macar sa bata.

- Nu stiu nimic. Ce se intampla acolo? A primit careva banii inainte sau a fost promovat in functie?  - intreb eu glumind.

- Nuuuu! E mult mai tare de atat. Noua noastra colega a avut parte de o surpriza de proportii. Vino si vezi ce a primit! Nici ea nu stie inca ce tocmai s-a intamplat cu ea. Este total data peste cap si emotionata.

- Wow, pentru asta se merita sa ma ridic de pe scaun, ca suna destul de tare!

Si ies din birou, desigur alaturi de colegii mei curiosi la fel ca mine. Si o vad pe Anca, noua noastra colega, stand in biroul ei avand in mana un superb buchet de flori si citind cu uimire un biletel atasat de o panglica fucsia.


Un superb aranjament floral asemanator cu ceea ce a primit Anca, pe neasteptate, la birou


- Olla-laaa! Dar ce avem noi aici? De la cine sunt florile, ce reprezinta si cu ce ocazie? In biletel ce scrie? - am aparut eu deodata langa ea, punand o mie de intrebari si cu o expresie pe fata mult mai uimita decat a ei.

- Nu stiu, Maria! Nu stiu de la cine sunt, nu stiu ce reprezinta si nici nu este vreun eveniment special pentru mine astazi, pentru care sa fi primit asa ceva.

Buchetul ei de flori primit in dar, a reprezentat o adevarata supriza pentru noi toti, daramite pentru Anca, ce nici nu mai avea cuvinte de emotionata ce era. Nu era un buchet obisnuit de flori, era un buchet atent gandit care reprezenta in sine o adevarata capodopera florala colorata intens. Ca o pictura realista in culori vii, avand si un miros imbatator.

Bujori, heliotropi, branduse si margarete faceau parte din superba alcatuire de flori in nuante de roz, lila si alb, legate cu o panglica delicata de un fucsia patrunzator. 

Un asemenea cadou floral te putea da pe spate cu usurinta si fara sa te uimeasca cu ocazia neasteptata la care fusese daruit. Sau mai bine zis livrat. Caci Anca nu primise buchetul de flori personal, din mainile celui cu intentii desavarsite, ci mai mult ca sigur acesta fusese comandat de la o florarie online, cu scopul de a fi livrat la adresa de la birou a colegei noastre.

- Anca draga, felicitari pentru surpriza! Iti spun sincer ca asemenea ocazii nu am intalnit niciodata in viata mea, pana acum. Cel putin in cazul personal. Dar daca cineva s-a gandit la asemenea aranjamente florale care sa-ti fie facute in dar, atunci nu pot decat spune ca admiratorul tau secret este cineva care te iubeste si ca tu esti cu adevarat o persoana speciala. Bravo! Eu, cel putin, sunt tare emotionata in acest moment. Nu stiu tu cum esti.


Nu-i asa ca un asemenea buchet de flori ti-ar face ziua mai frumoasa?


- Maria, nici nu stii cat de bine ma simt in momentul de fata. Parca as fi unica femeie din aceasta lume si toata atentia este indreptata spre mine. Dar ceea ce ma frapeaza mai tare este faptul ca acest biletel atasat cadoului meu floral nu are un expeditor. Nu este semnat, ceea ce ma uimeste si mai tare si ma face sa rosesc fara perdea. Este olla-laaa acest dar inmiresmat. Ma duce cu gandul ca a fost creat intr-un adevarat atelier design floral, ca floraria online Olla din Bucuresti.

- Si chiar nu ai cea mai mica banuiala de la cine ar fi acest buchet de flori pe care l-ai primit pe nepusa masa? Eu, una, sunt tare curioasa! Ziua mea, atat de plictisitoare pana acum, a capatat un nou sens datorita surprizei tale nemaipomenite de la birou.


Flori proaspete, cu iz de primavara


- Stii, m-am gandit la cateva persoane carora sunt draga, dar nu as putea sa-ti spun exact cine este expeditorul tainic. Crede-ma, sunt atat de bucuroasa si emotionata, incat nici nu cred ca voi mai putea lucra astazi! Iti dai seama, sa primesc o asemenea minunatie de flori plus un mesaj secret, este pentru mine ca cireasa de pe tort. Dai de ea si iti face pe loc ziua mai frumoasa si mai interesanta. Si nici macar nu este ziua mea sau ceva ce ar trebui sa sarbatoresc astazi. 

- Te felicit si te invidiez totodata! Eu niciodata nu am primit vreo floare fara vreo ocazie speciala. Si totusi cred ca lumea ar trebui sa faca asta mai des, pentru ca doar asa ne-am da seama fiecare dintre noi cat valoram de fapt pentru cei din viata noastra. Acum, nu se va vorbi decat despre tine si surpriza ta emotionanta cateva zile bune la birou. Fetele te vor invidia si vor incerca sa scoata de la tine numele admiratorului secret iar baietii nu vor inceta sa iti acorde si mai multa atentie de acum incolo. Ce mai, esti o femeie dorita si speciala, Anca! Ma bucur enorm pentru tine!

- Multumesc, Maria! Astazi mi-am dat seama ca nu sunt EU degeaba, ca merit mai mult decat credeam si, mai ales, ca sunt inca iubita in taina! Asta este fermecator.

Acea zi de vineri a reprezentat pana la urma cea mai minunata zi din saptamana pentru fiecare dintre noi. Selfie-uri cu Anca si buchetul magic de flori, selfie-uri cu aranjamentul floral inedit puse pe Facebook si Instagram, felicitari, zambete si o agitatie faina au cuprins monotonia de la locul de munca. Nu degeaba se spune ca locul unde lucrezi este ca o a doua casa pentru tine, caci uneori acolo te simti mai bine decat in propriul camin.

Din acea zi speciala la birou am invatat cel putin un lucru:


  • Sarbatorile si ocaziile cu insemnatate din viata noastra nu reprezinta si nu ar trebui sa reprezinte singura clipa in care ar trebui sa primim si sa daruim cadouri florale si zambete sincere. 


Un buchet de flori legat cu o panglica colorata + un biletel misterios= cea mai inedita surpriza



Am invatat ca o floare oferita intr-o zi oarecare intrece cu mult o floare primita la o zi aniversara, de exemplu. Si de atunci, am inceput sa pun pret mai mare pe zilele obisnuite si pe atentiile pe care le ofer celor din jur, aparent fara motiv.

Un zambet, un biletel cu mesaj, un buchet de flori legat cu o panglica colorata sau o imbratisare calduroasa fac pe oricine sa se simta mai bine atunci cand crede ca nimic bun nu i se cuvine si nu i se poate intampla intr-o zi banala. 

Sursa foto: Olla.ro


Aceasta poveste adevarata mi-a fost reamintita cu ocazia unei noi probe pline de provocare de la SuperBlog 2016. Am scris-o cu emotia cu care am si trait-o, cu un an in urma, atunci cand inca lucram in Romania.












Comentarii

Trimiteți un comentariu