Cum "se comporta" panourile radiante cu infrarosu in incalzirea casei tale


O solutie relativ recenta pentru incalzirea casei si cea comerciala o reprezinta panourile radiante cu infrarosu. Radiatiile cu infrarosu sunt emise de catre panourile in cauza, calatoresc fara vreo piedica prin aer pana cand intalnesc un obiect. Odata ajunse la acel obiect, radiatiile sunt absorbite de catre acesta, facand ca acel lucru sa imparta la randul sau caldura in jur.

Daca aceste unde de infrarosii intra in contact cu corpul uman, atunci il vor incalzi si pe acesta, producand o senzatie de bine si de confort termic. Dar chiar si daca nu te vei afla direct in calea undelor infrarosii, orice alt corp din incaperea in care te afli se va incalzi de la panourile radiante. Astfel nu numai aerul va fi adus la un nivel termic placut, ci si corpul tau isi va lua doza de caldura necesara.

Asadar, date fiind aceste situatii, se sugereaza folosirea panourilor radiante cu infrarosu in orice locuinta, in functie de spatiul de care se dispune si de zonele ce se doresc a fi incalzite. Instalarea panourilor se face destul de simplu si nu este necesara integrarea vreunor tevi sau a altor accesorii pentru montarea panourilor radiante in locul dorit.

Aceste panouri radiante cu infrarosu pot fi amplasate undeva sus pe peretii incaperilor sau direct pe tavan, daca asa se doreste. In acest fel, este mult mai simplu si mai convenabil sa le feresti din calea copiilor mici sau a animalelor. Mai mult decat atat, aceste panouri radiante cu infrarosu pot fi montate in locuinta si pe post de tablouri, deoarece multe firme furnizoare de asa ceva, precum aceasta, iti pun la indemana comandarea lor cu orice fel de imagine dorita afisata pe ele.

Destul de convenabil si de chic!

Panourile radiante electrice se regasesc pe piata in diferite dimensiuni si numeroase modele care pot sta pe post de tablouri sau chiar pe post de oglinzi. De vreme ce aceste panouri radiante cu infrarosii nu au accesorii aditionale sau parti mobile, isi indeplinesc functiile pentru care au fost create in liniste si nu produc nici un fel de deranj, fiind ideale atat pentru dormitoare, cat si pentru camera copiilor.



Incalzirea prin infrarosii are misiunea de a incalzi suprafata unei camere altfel decat o fac metodele conventionale de incalzire, care se ocupa de aducerea la un confort termic a volumului aceleasi camere. Asta inseamna ca panourile electrice cu infrarosii sunt mult mai economice pentru ca incalzesc mult mai putin spatiu, dar ofera un acelasi nivel de caldura intr-o incapere.

Un avantaj foarte mare al acestor panouri electrice cu radiatii infrarosii se refera la capacitatea acestora de a incalzi doar acele zone in care se doreste si nu intreaga locuinta, daca nu este nevoie. Datorita termostatelor care pot fi setate astfel incat sa dea caldura sau nu in anumite camere, vei avea parte de energie termica convenabila doar in locurile in care stai de obicei.

Astfel, camerele de oaspeti sau debaraua ori alte incaperi in care nu ai treaba pe timp de iarna vor ramane neincalzite, astfel nu vei risipi nici un pic de energie pentru zonele in care nu stai, spre deosebire de solutiile de incalzire traditionale, care distribuie energie uniform in toata locuinta.

De asemenea, acestor sisteme de incalzire cu infrarosii le ia in jur de doar 30 de secunde sa ajunga la o temperatura optima de functionare, asadar sunt mult mai eficiente pentru incalzirea spatiului decat alte metode conventionale de pe piata. Pentru ca lucrurile din incaperi absorb caldura, asta inseamna ca va ramane cald in camera mai mult timp si tu te vei bucura de un confort termic optim de fiecare data.

Un alt factor care este in favoarea panourilor radiante cu infrarosii se refera la faptul ca aceste sisteme incalzesc peretii si obiectele din camera, si nu doar aerul cum o fac alte sisteme termice, ceea ce inseamna ca peretii si tavanul vor fi pastrate nu doar calde, ci si complet uscate, impiedicand aparitia igrasiei sau a umiditatii in exces.

Pe langa beneficiile pe care le aduc panourile radiante electrice asupra temperaturii dintr-o locuinta, prezinta de asemenea avantaje si pentru sanatatea noastra. Calmeaza si amelioreaza durerile reumatice, au un rol optim asupra respiratiei, imbunatatesc somnul, dar si ajuta la prevenirea aparitiei mai multor tipuri de alergii, care ne dau de furca de cele mai multe ori.



Intrucat este iarna si cum au fost anuntate temperaturi dintre cele mai scazute, se recomanda folosirea celor mai eficiente si economice sisteme de incalzire in casa. Iar ca sa nu avem de-a face cu pierderi de caldura sau inconveniente de alt tip, panourile radiante cu infrarosii reprezinta un sistem binevenit de incalzire al locuintelor de orice tip.

Singurul lucru de care se poate plange cineva poate fi, totusi, costul mult mai mare de achizitionare al acestor panouri electrice, care este de doua ori majorat fata de cel al sistemelor traditionale de incalzire.

Insa, daca este sa ne gandim ca odata ce ne instalam aceste panouri in locuinte, vom avea lunar facturi mult mai mici si nu ne vom preocupa de costuri de intretinere a panourilor, atunci cred ca acest dezavantaj poate fi privit mai mult ca un avantaj.

Si, pentru ca vorba "Fa-ti iarna car si vara sanie" este mereu valabila, dar tu vrei sa treci de aceasta iarna in mod traditional, gandeste-te ca nu este deloc rau sa profiti in perioada imediat urmatoare de preturile bune la panouri radiante cu infrarosii pentru iernile reci ce vor urma si in anii viitori.

Sursa foto: panouriradiante-incalzire.ro

Comentarii