Sa nu mai spunem "Ce vacanta scurta. Nu am avut timp deloc, de fapt, de relaxare." Sa spunem "A fost o vacanta reusita. Sunt recunoscator pentru tot."



O vara plina. Sunt recunoscatoare pentru tot. Eu da. Tu nu stiu.

Tot aud la sfarsit de vara sau de vacanta in orice anotimp "Of, si iarasi s-a dus vacanta/concediul/zilele libere si nu am avut timp de mine, de relaxare. Tot stres. Tot mers incolo si-ncoace."

Nu auzi tu o multumire, un gand bun, ceva frumos despre vacanta avuta. Tot ceea ce auzi este nemultumirea ca s-a sfarsit si ca nu ai avut mai mult timp sau ca nu l-ai folosit cum se cuvine. Dar tot zilele tale libere au fost. Tu le-ai programat si proiectat dupa vointa ta. Atunci de ce te mai plangi?

Data viitoare tine minte ca orice faci, tu faci, tu ai in cap si tu pui in miscare. Atunci, daca iti doresti o vacanta plina si scutita de griji sau de treburi, de ce nu te axezi exact pe asta?

De fapt, acest lucru este valabil pentru toate momentele din viata ta. Pentru zilele de munca, zilele de weekend, orele petrecute acasa si asa mai departe. Proiecteaza-ti viata dupa cum ti-o doresti. Nimeni nu te impiedica! Este a ta si doar a ta!

Nimic nu te impiedica ca noaptea, cand pui capul pe perna, sa zici cu bucurie "Ce zi reusita am avut! Multumesc Doamne pentru tot!"


Viata nu se rescrie. Viata se scrie cu fiecare minut, fiecare ora, fiecare an in care decizi sa iti fie bine!



Daca te tot vei plange de una de alta, de viata ta si de lipsa de timp pentru tine sau pentru placerile tale, nu se va mai chema trait. Vei duce o viata de azi pe maine, in care te vei gandi incontinuu ca ziua urmatoare va fi tot asa si te vei amari mai tare.

Nimic nu te impiedica sa gandesti frumos despre tot ceea ce ti se intampla. Vezi partea buna a lucrurilor si invata din fiecare clipa. Multumeste tot timpul pentru ce ai, ce ti s-a daruit, sansele pe care le ai in viata, vacantele in care mergi si pentru oamenii care iti sunt alaturi.

Nimic nu te impiedica sa spui mereu "Ce frumos a fost. Sunt recunoscator pentru tot!" in loc de a te plange. Suna a cliseu, insa gandeste-te la fiecare minut ca si cum ar fi cel mai important din viata ta. Gandeste-te ca nu exista o masina a timpului, ca in filme, care sa dea mereu repeat la un moment anume din viata ta.


Fii mai pozitiv! 

Acum spune "Multumesc Doamne pentru tot!" si aminteste-ti cu placere de tot ceea ce te-a bucurat in ultima vreme sau in general in toti anii acestia de cand te afli pe pamant.


Sursa foto: galerie personala



Comentarii

Trimiteți un comentariu