Intalnire de 5 stele(Michelin) cu Morgan Freeman


Bonjour, Marie!

Te-am sunat sa iti spun ca maine seara vei avea de pregatit o cina romantica fabuloasa pentru un oaspete celebru in toata lumea. Morgan Freeman insasi ne va calca pragul alaturi de iubita lui. Chiar acum am centralizat rezervarile de la restaurantul nostru 'Au Lola' si aproape ca nu mi-a venit sa cred ca el se afla aici in Strasbourg sau ca cel putin se va afla maine in localul nostru.

Imagineaza-ti emotiile mele din momentul asta! Insa, cred ca si tu ai ramas asa un pic fara cuvinte , nu? Un asemenea actor mare de la Hollywood aici in Franta la noi? Evident, ne-au mai incantat cu prezenta si vedete locale sau de nationalitate franceza, insa un actor de talia lui nu am mai avut pana acum ca oaspete. Cred ca totusi stelele noastre Michelin isi au rostul. Dar, ca tot vorbeam despre stele, despre staruri, trebuie sa ne ridicam la masura asteptarilor, nu-i asa? Bucataria este punctul tau forte, asa ca ma bazez pe tine in crearea celor mai gustoase si rafinate dish-uri pentru a-l da pe spate maine seara pe celebrul actor.

Si nu uita un lucru! Incearca sa incluzi un desert apetisant cu elemente afrodisiace. Pana la urma este vorba despre o cina romantica in doi. Astfel, seara celor doi se va consuma intr-un mod placut de ambele parti. Alors, j'ai confiance en toi, ma cherie!

...................................................................................................................................................................

Nu am mai apucat sa ii raspund sefei mele ca a si inchis telefonul. Daca ea crede ca este singura emotionata, ei bine eu ce sa mai zic? Morgan Freeman este celebritatea mea preferata! Oh la la, ce ma fac eu maine? E drept, sunt un chef trecut prin teste peste teste, competitii, premii si onoruri multe. Am experienta! Insa, oricine se pierde din fire cand vine vorba despre o astfel de vedeta, mai ales cand iti doresti dintotdeauna sa o intalnesti.

Si daca nu il pot intalni, macar sa il dau gata cu mancarurile mele.

Restaurantul la care sunt chef - Au Lola - se afla pe malul unui lac din Strasbourg, Franta, si are renumele de a fi cat se poate de apreciat pentru cinele sale cu gust si rafinament care incanta palatul bucal de fiecare data. Bucataria pe care ma bazez inca de la inceputul angajarii mele aici a adus o schimbare in bine localului si inca 2 stele Michelin in plus celor 3 avute pana atunci.

Ma laud cu crearea unei cuisine moderne, creative, dar si vegetariene, dupa caz. Toate specialitatile pe care le gatesc si pe care le recomand spre gatire bucatarilor din echipa mea se bazeaza pe ingrediente naturale, pe produse locale si din pietele fermierilor din zona. Noi gatim fara aditivi si conservanti. Ca si uleiul pe care il utilizam in bucatarie. Cu acesta calim, scufundam alimentele de prajit si stropim salatele si felurile vegane, fiind obtinut pe cale 100% naturala, tot de noi.



Pentru asta avem un ajutor special, presa de ulei YODA HOME PRO care este nelipsita din bucataria restaurantului de cand i-am descoperit calitatea. Aceasta presa de ulei la rece este eficienta si foarte simplu de utilizat, fiind compacta si avand mai multe setari, in functie de semintele din care se doreste obtinut cel mai natural si calitativ ulei pentru gatit. Mai mult decat atat, imi place enorm ca uleiul rezultat cu ajutorul presei YODA HOME PRO este extra-virgin, astfel prezentand toate avantajele nutritive ale unui ulei neprocesat, 100% natural, fara conservanti sau aditivi, periculosi pentru sanatate.

De fapt, chiar pot spune ca datorita acestei prese de ulei la rece, toate 'plat'-urile create in bucataria restaurantului de-a lungul timpului de cand sunt eu aici ne-au adus aprecierea si chiar aceste stelute pentru care suntem cotati atat de sus in lumea gastonomiei franceze si nu numai. Drept pentru care, chiar si eu insami acasa am o presa de ulei la rece pentru utilizare casnica YODA, achizitionata de la magazinul profistore.ro.



Dar sa revenim la Morgan Freeman si la cina lui romantica. Sunt o mare fana a actorului si stiu destul de multe despre el, printre aceste lucruri aflandu-se si preferintele sale alimentare. Cunosc, asadar, faptul ca este innebunit dupa puiul prajit, asortat la o salata de varza sau de ridichi proaspete, totul gustat intens cu o paine buna din malai. De asemenea, am aflat ca ii place un gratar bun, putin uscat cu sos rosu sau costite proaspete cu multa carne pe ele.

Ce pot zice? Gusturile lui Morgan Freeman nu sunt exagerate deloc. Ii place mancarea simpla, dar gustoasa si sanatoasa. Si mai ales proaspata. De aceea, presa de ulei din bucataria noastra este un atu esential in acest sens.

De aceea, pentru cina romantica din seara urmatoare m-am gandit la meniul urmator:

Felul 1
Legume 'baby' taiate subtire servite elegant in pahare inalte, anghinare proaspata si trufe albe sofisticate.

Felul 2
O supa buna de pui proaspat, cu cea mai crocanta paine de porumb pe care o va manca vreodata.
Sau
Friptura de prepelita cu sos brun si legume sotate bine

Felul 3(Desert)
Inghetata de vanilie facuta din cel mai fresh lapte primit de la fermierii din zona cu sos de caramel si visine aromate

Sper ca Morgan Freeman sa aprecieze 'dish'urile gandite de mine si sa le savureze intens alaturi de iubita lui.

Dupa o zi ....

Actorul a sosit, a mancat, s-a saturat, si a laudat bucatarul(adica pe mine), facandu-mi o vizita surpriza in bucataria resturantului si imbratisandu-ma calduros.

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

Sursa foto: YODA





Comentarii

Trimiteți un comentariu