Te-ai maritat?
Felicitari! Casa si copiii pe cand?
Nu exista situatie in care sa faci ceva in viata in care lumea sa nu vina cu intrebari despre ce vei face in continuare. Daca esti cu cineva, cand te logodesti? Daca te cere, cand te mariti? Daca te mariti, cand faci copii? Daca ai job, cand iti faci casa? Daca iti faci casa, cand iti iei masina?
Lumea nu inceteaza sa ma uimeasca, desi se spune ca traim timpuri moderne. Daca le spui ca iti place sa calatoresti, iti spun ca de ce nu te stabilesti la casa ta, sa ai o familie si sa fii fericit.
Dar a fi fericit inseamna neaparat la fel la toata lumea? Sau este un stereotip - un fel de parcurs - pe care trebuie sa il urmam cu totii ca sa fim fericiti?
Pe mine nu ma fac fericite unele lucruri cu care altii se simt impliniti. Pe mine nu ma fericeste fericirea ta personala(decat daca imi esti prieten drag). Pe mine ma fac fericite lucruri mai abstracte, poate. Idei, vise, calatorii, amintiri, clipe marunte, dar atat de semnificative. Eu sunt un om al gandurilor si al viselor cu ochii deschisi.
Asadar, pe langa calatoriile pe care stii ca le astept si le traiesc intens de fiecare data, ador sa plasmuiesc imagini in cuvinte, care odata si-odata tot vor deveni reale.
Stii, chiar daca imi place sa hoinaresc prin lume, tot mi-ar placea sa ma intorc la o casuta a mea pe care sa o pot numi camin. Avand imaginatie si stiind deja cam ce imi doresc, cred ca as putea chiar eu sa creez un proiect de casa. Si daca nu as putea face asta in format virtual, 3D, o schema bine definita a tipului de casa, cu camere, acoperis, garaj, anexe si alte facilitati pentru spatiul exterior, tot as putea delimita.
Idei frumoase de proiecte case am vazut si pe site la AIA Proiect si asta mi-a dat si mai multe idei legate de casuta ideala in care m-as putea retrage odata(nu la batranete, mai devreme).
Oriunde ar fi sa fie, in tara sau in afara, in oras sau la sat, casuta mea m-ar defini intrutotul.
In primul rand, imi place linistea si pacea, verdeata si aerul curat. De aceea, mi-as dori ca al meu camin sa fie o casa frumoasa, incapatoare, cu parter si mansarda, dar si cu o curte larga si o gradina cu pomi fructiferi.
Casa mea ideala este intima pentru cei din familie si primitoare pentru prieteni si rude
Mi-o imaginez cam asa ...
Parterul este definit de livingul mare cu semineu imbracat in piatra naturala pe peretele ce il desparte de bucatarie. Tot aici, in camera de zi, exista o nisa speciala langa ferestrele mari, inaltate de la sol, unde troneaza o banca confortabila cu perne si decoratiuni unde stau si citesc sau meditez. Casa mea are ferestre mari ce permit razelor soarelui sa lumineze totul in mod natural, ziua.
Tot din living, porneste in sus catre mansarda cu dormitoare, o scara circulara din lemn, eleganta si in armonie cu alte elemente naturale din casa. Bucataria mea este spatioasa si utilata cu o mobila practica. Aceasta include o insula de bucatarie pe care gatesc si care foloseste si pe post de bar, dar la care se poate lua si masa. Insa, nu ar fi pe placul meu daca nu ar avea deschidere catre veranda acoperita, cu pereti glisanti din sticla, din care se vede frumos curtea, cu toate accesoriile ei.
La parter mai exista o baie de serviciu decorata cu materiale naturale, un hol drept din care poti intra in fiecare camera si iesi in gradina, o camera pentru oaspeti si un dressing absolut fabulos, pentru imbracaminte si incaltaminte cu oglinzi mari, ca la cabinele de proba din magazine.
Daca jos dispun de living, bucatarie, un dormitor, hol si baie, la mansarda exista alte trei dormitoare, o baie si un mic birou-biblioteca pentru lucru si studiu. In plus, un loc in care imi petrec timpul citind cand e cald sau stand la soare, sorbind un ceai fierbinte sau minunandu-ma de frumusetile naturii este balconul de la mansarda, care se afla in capatul holului, in partea dinspre gradina.
Toata casa este decorata intr-un stil cozy, cu accente naturale si in tonuri calde, asortate intre ele. Luminozitatea casei este, poate, lucrul care imi place cel mai mult in ceea ce priveste proiectarea ei.
La exterior, locuinta mea ideala este delimitata de un gard viu din rasinoase, are curte si gradina si doua alei. Aleea care da spre casa si terasa este pietruita si este delimitata frumos de piatra naturala si flori. Cealalta alee da spre garajul anexa din lateralul curtii. De asemenea, in curte mai exista un foisor hexagonal din lemn cu set de masa si banci tot din lemn, acoperit cu flori cataratoare.
In acest spatiu verde exista un gratar din piatra si un balansoar acoperit creat din butuci de salcam. In zona terasei acoperite dinspre bucatarie, unde sunt situate toate aceste anexe, exista si o mica piscina 4x6 pentru zile toride.
In gradina exista o livada minunata de pomi fructiferi, dar si un mic teren de tenis pentru cei mari. Cei mici, in schimb, se bucura de joaca in natura(ca in vremurile dedemult) avand propria casuta in copac construita totalmente din brad.
Casa mea ideala, in imaginatia mea bogata, cuprinde cam tot ceea ce mi-as dori daca as locui intr-un loc mai retras, undeva langa padure sau departe de agitatie. Aici m-as simti cea mai fericita de pe pamant, mai linistita si total relaxata - ceea ce s-ar reflecta in starea mea de spirit mereu. Daca as apela la un evaluator ANEVAR dupa ce aceasta locuinta de vis ar fi pe picioare, cu siguranta mi-ar spune ca valoarea ei imobiliara este inestimabila, dar asta nu ma face sa o doresc mai putin.
Se spune ca odata ce asterni in scris ceea ce iti doresti, odata si-odata destinul iti va face o surpriza placuta. Desigur, daca ii dai tot tu imbolduri!
Poate ca nu mi-as fi permis un astfel de exercitiu de imaginatie prea curand daca nu ar fi fost proba a III-a din cadrul celei mai complexe competitii de blogging creativ.
Asadar, acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017.
Sursa foto: AIA Proiect
Astea sunt case de lux nu casute )))
RăspundețiȘtergereExact. Dar imaginatia este fara limite, spre deosebire de buget.
Ștergere