Datorita integritatii mele, dar si a invataturilor din cartile citite, izbanda va fi a mea



Eu sunt Madison Webb iar sora mea Abigal nu s-a sinucis cu o supradoza de heroina. A fost ucisa. Si eu voi face totul ca sa ii descopar criminalul. Da, era sora mea mai mica si in ultima vreme nu prea luasem legatura cu ea, dar asta nu inseamna ca nu o iubeam. Si o iubesc inca. Si de aceea vreau sa demonstrez ca moartea ei nu a fost una intamplatoare. Ci un asasinat savarsit de un criminal in serie.

Desi restul familiei ma crede o insensibila sau una care este dependenta de munca, in cazul mortii surioarei mele mai mici voi duce totul la extrem. Nu ma voi odihni pana cand nu ii voi gasi criminalul si nu il voi da pe mana politiei pentru a fi pedepsit.

Da. Sunt incapatanata si nu voi lasa ancheta nici daca mi-o va spune presedintele Americii, daramite seful meu de la ziar. Da. Voi intra in bucluc din cauza cercetarilor mele si a interogatiilor pe nepusa masa. Dar imi fac meseria bine si imi doresc ca Abigail sa fie razbunata, dearece nimeni nu se pune cu familia mea. Decat eu!

In drumul meu pentru a face dreptate am descoperit ca surioara mea este cea de-a treia victima a unui criminal in serie. De asta cartea a carui personaj sunt se numeste "A treia femeie"(fiind scrisa sub pseudonimul Sam Bourne de catre jurnalistul britanic Jonathan Freedland). Bineinteles ca ma voi pune in pericol(cand nu s-a intamplat asa in vreuna dintre investigatiile mele?) si voi descoperi intrigi politice despre care nu ar trebui sa stie nimeni. Uneori, politicienii sunt cei mai rai criminali dintre toti, ascunsi sub masca fina a dreptatii.

Imi voi stapani toata jalea, lacrimile si mahnirea, pe moment, pentru a vana criminalul si a-l da pe mana justitiei. De fapt, tocmai sentimentele mele(printre care si cel de razbunare, de a face dreptate) ma vor ajuta sa fiu tare si sa nu ma dau in laturi de la tot ceea ce imi va fi scos in cale. Cu pretul vietii! Chiar daca voi fi prinsa, voi fi torturata si se va incerca uciderea mea, am integritate si nu ma tem sa o folosesc.

Datorita lumii jurnalistice in care ma invart, a platformelor de social media de care ma ajut si a cartilor pe care le-am citit si pe care le citesc, voi avea si aceasta izbanda


Ca sa ajung pana aici mi-au trebuit ani de studiu, perseverenta, oameni pe care am ajuns sa ii stimez, dar si scrieri minunate care m-au format.



De exemplu, datorita cartii "O viata de rezerva" de Jodi Picoult, mi-am dat seama ca surorile mele  sunt cele mai importante persoane din viata mea. Si ca, daca ar fi sa imi dau viata pentru una dintre ele, as face-o negresit. Asa cum si Anna din carte, desi a fost proiectata pentru a oferi surorii ei cu leucemie tot ce nu avea aceasta, o iubea pe sora ei si in ciuda a ceea ce spunea in aparenta si-ar fi dat viata pentru ea, asa as fi facut si eu pentru surorile mele. Sacrificiul nu este deloc mare daca tii intr-adevar la cei de langa tine si vrei sa ii razbuni(asa cum m-am lasat eu purtata de val in cautarea ucigasului lui Abigail).



O alta carte ce ma inspira de fiecare data in investigatiile mele pentru ziarul la care lucrez este "Zece negri mititei" de Agatha Christie. De fapt, majoritatea cartilor dansei care il au ca protagonist fie pe Hercule Poirot, fie pe Miss Marple, imi sunt pe plac si imi dau suficiente piste si indicii pentru a reusi sa fac si eu la fel de bine conexiuni intre date si evenimente. Si, "Zece negri mititei" chiar este un roman care te tine cu sufletul la gura, punandu-te pe mai multe piste si facand sa-ti mearga mintea.

Pentru mine, aceste carti sunt ca o Biblie. M-au ajutat de-a lungul anilor de cariera in jurnalistica si ma fac sa ma concentrez mai bine pe anchetele pe care le am in desfasurare. Iar acum, cu cazul mortii/uciderii surorii mele, am nevoie mai mult decat oricand de invataturile din ele.

..................................................................................................................................................................

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017.

Sursa foto: raobooks.com



Comentarii

Trimiteți un comentariu