Ce se afla dincolo de orizont?



Te-ai intrebat vreodata ce exista dincolo de linia orizontului? 

Te-ai intrebat vreodata daca suntem sau nu singuri in galaxie? 

Te-ai intrebat vreodata daca mai exista si alte specii de fiinte inteligente sau chiar mai inteligente decat noi, oamenii? 

Ce ai face daca o asemenea specie, sa zicem extraterestra, ar veni pana aproape de Pamant si ar acapara tot cerul incat atunci cand te vei uita in sus vei vedea doar OZN-uri si lumini orbitoare?

Dar ce ai face daca aceeasi specie de martieni nu numai ca s-ar apropia de planeta noastra dandu-i tarcoale, dar ar si incepe sa creeze teroare, distrugand totul si transportand toata omenirea pe navele sale, ucigand orice ii sta in cale?

Asemenea intrebari mi-au trecut prin minte inca de cand am vazut prima data trailerul filmului "Dincolo de orizont", distribuit pe YouTube de InterComFilm Distribution.

Trebuie sa recunosc faptul ca nu ma prea pasioneaza filmele de genul SF, dar cand am vazut monstrii fara egal din filmul "Dincolo de orizont", am presupus ca exista si o parte horror in toata treaba. Si inainte sa apuc eu sa vad in cinematografe productia cu extraterestri care ameninta omenirea, ce se va lansa pe 3 noiembrie 2017, am stabilit ce as face eu intr-un asemenea caz.



Pentru a lupta cu martienii care ar invada, la o adica, planeta Pamant, as merge pe premiza 'Vanatorul devine vanat'

Astfel as incerca sa ma transform dintr-un om obisnuit intr-o fiinta cu o inteligenta superioara, folosindu-ma de toate simturile pentru a concepe un plan de atac asupra rasei extraterestre amenintatoare.

  • In loc de a trece la defensiva, as trece la atac. Asta mai ales daca rasa straina 'venita in vizita' nu ar actiona din prima, lasand o perioada oarecare de timp pentru a-si pune legiunile de monstri la treaba.
  • Daca asta nu s-ar intampla si lovirea Pamantului ar veni spontan, pe nepregatite, si eu as fi la conducere, as conduce oamenii ramasi in viata in zona subterana a Terrei(acolo unde ar fi mult mai in siguranta decat la suprafata). 
  • De asemenea, ma gandesc ca extraterestii nu ar veni degeaba pe planeta albastra cu forte imense. Deci, asta insemnand ca si oamenii au ceva al lor, o forta, o putere, de care aceasta rasa straina se teme, as aduna capetele luminate de pe Pamant pentru a elucida misterul si a incerca sa vada de ce s-ar putea teme omuletii verzi. 
  • Astfel, cu informatiile stranse si cu oamenii cei mai inteligenti si practici, as forma o elita de creiere stralucite care ar incerca sa intre abil si cu viclenie in sistemele aparent indestructibile ale civilizatiei necunoscute pentru a colecta informatii pretioase si a reusi sa o distrugem din interior. 
  • Toate erorile lor, defectele, punctele minus si slabiciunile lor ar fi exploatate la maxim pentru a-i tine sub papuc pana cand se vor linisti si vor vedea ca nu lupta cu oricine. De asemenea, le-as prezenta o oferta: 1- fie se retrag in lumea lor lasandu-ne in pace pentru tot restul vremurilor, fie 2 - vor fi distrusi de la mic la mare din interior, fara orice drept de apel si de aparare. 
Asta daca omenirea ar avea timp sa se gandeasca la toate acestea si sa actioneze ...

Daca asta nu ar fi posibil, in schimb ...



  • As incerca sa arborez un steag alb(sa zicem simbol universal de pace) ca sa calmez apele in prima instanta. Apoi, cu ajutorul lingvistilor de pe Terra, as crea o echipa de negociatori care vor afla ce se doreste de la noi, care sunt intentiile civilizatiei amenintatoare si care ar fi conditiile sa fim lasati in pace pe Pamantul nostru. 
  • Daca nici asta nu ar functiona, in caz de extrema urgenta, as incerca sa atrag cu ajutorul unor momeli umane(roboti mascati), rasa de monstri periculosi intr-o parte nepopulata a lumii.
  • Acolo(nu la Polul Nord ca as extermina pe urma si propria planeta din cauza topirii ghetarilor), poate intr-un desert imens de unde toata populatia vecina ar fi evacuata, va fi dusa totodata si o bomba atomica. Aceasta va fi activata de la distanta atunci cand aratarile toate, impreuna cu o mare parte din navele lor OZN ar fi atrase pentru a reusi o vanatoare pe cinste, distrugand toata amenintarea. 
  • Si presupun ca, odata ajuns acolo conducatorul civilizatiei horror, si murind din cauza bombei, restul tuturor navelor si al fapturilor nepamantene s-ar distruge spontan de la sine, deoarece(tot presupunand), ar fi alimentate cu viata doar de inima lor - aceasta fiind conducatorul suprem. 
Din trailerul filmului "Dincolo de orizont" se vede prea putin cum anume politistul interpretat de actorul Frank Grillo incearca sa-l salveze pe fiul sau, interpretat de Jonny Weston. Insa, daca eu as fi pusa intr-o situatie neplacuta de genul, as incerca mai intai sa astern pe hartie anterioarele actiuni, si apoi as trece la atac conform planului cel mai potrivit. Nu singura, ci impreuna cu oameni inteligenti si cu o mare forta emotionala si fizica, ce nu se tem asa usor de ceva.

Cat despre groaza in fata acestor creaturi, as incerca sa mi-o maschez cat mai bine, deoarece se zice ca cu cat iti este mai frica si arati asta, cu atat mai mult este posibil ca atacatorul sa simta slabiciunea si sa nu-ti mai lase momente de respiro. Exact ca in cazul intalnirii unor caini vagabonzi care parca te sfasie din priviri. 

Acest articol cu o doza mare de SF, horror, dar mai ales curaj, a fost scris pentru competitia SuperBlog 2017.

Sursa foto si video: InterComFilm 


Comentarii

Trimiteți un comentariu