A-ti proteja sau a nu-ti proteja smartphone-ul cu folie de protectie?



De cand au aparut pe piata smartphone-urile, telefoanele acestea inteligente care pot tine loc de mai multe lucruri deodata, a aparut si vesnica intrebare. "Sa cumpar sau sa nu cumpar folie de protectie sau husa pentru telefonul meu?". Raspunsul este cat se poate de clar. Fiecare telefon mobil are nevoie de protectie pentru a te putea bucura cat mai multa vreme de el. Si eu, chiar daca nu am avut cine stie ce smartphone de la inceput(si poate ca nu am nici acum), am avut grija sa il accesorizez cum se cuvine cu folie de protectie si cu husa rezistenta de protectie.

Insa, pe de alta parte, poate ca nu este suficient mereu sa iti accesorizezi gadgetul doar cu o folie de sticla de protectie, deoarece nu toate pericolele vin dintr-o singura parte. De exemplu, eu cu tot cu folia mea super rezistenta, atasata frumos la mobil, am reusit sa dau de belea cu acesta.

Cum vanitatea si prostia fac victime. In randul gadgeturilor, se intelege


Cum? Era vara, eram la mare. Stateam in apa in apropiere de plaja, incercand sa fac cateva selfieuri cool cu marea in spate. Si evident ca eu nu ma uitam sa vad ce se petrece in spate, ci ma uitam sa vad daca dau bine la poza. Asa ca nici nu am bagat de seama uriasele valuri care s-au pornit spre mine. Si cand sa dau click pentru selfie-ul ideal, ma trezesc izbita in spate de un val urias care m-a impins pana spre mal. Cam ca in video-ul asta! :))(doar ca aici neatentia a propulsat-o pe femeie in fantana arteziana sau ce o fi fost).




Totusi, chiar daca eram uluita de patanie, nu am scapat telefonul din mana. Dar, din pacate, asta nu inseamna ca valurile mari nu au reusit sa il ude bine sau macar sa il stropeasca suficient. 

Si iacata-ma cazuta in genunchi, strangand tare telefonul in mana si cu selfie-ul stricat. Bine, atunci nici nu m-am mai gandit la poza, avand in vedere ca era sa imi si scap telefonul in apa si poate chiar sa-l pierd in mare cu tot cu pozele mele pretioase si alte documente personale. Cand am dat in sfarsit sa-l inspectez, imagineaza-ti groaza mea la vederea lui plin de apa si cu ecranul stins. Era la fel ca si cum l-as fi scapat de tot in apa si nu as mai fi putut face nimic. Noroc totusi ca era aproape pe duca si urma sa imi iau altul la promotie, mai nou si mai bun. Dar tot ce era in el s-a dus oricum. In afara de cartela cu contactele. 

Dar chiar si asa, tot mi-a fost ciuda pe prostia mea. In primul rand, am patit-o din cauza neatentiei(desi ceilalti probabil ca au avut de ce rade) si apoi am patit-o rau din cauza lipsei mele de grija referitor la accesorizarea smartphone-ului cu o husa rezistenta la apa. Macar de l-as fi pus intr-o folie de plastic sigilata bine, dar nu! Sirena din mine nici nu s-a gandit la binele telefonului. Ea a vrut doar un super selfie cu marea in spate si cu pescarusii tipand pe deasupra valurilor. Si uite cum vanitatea si prostia fac victime. In randul gadgeturilor, se intelege. Dar si in randul oamenilor, daca este sa o luam asa. Mai pe scurt, degeaba am incercat sa ii dau primul ajutor la mal telefonului meu, caci dus a fost. Apa i-a afectat total circuitele. 

Si acum sa iti prezint argumentele mele privitoare la echiparea smartphone-ului cu husa perfecta(pentru fiecare ocazie daca se poate) si cu sticla de protectie


  • O husa de telefon potrivita pentru activitatile tale iti poate salva dispozitivul de la dezastru. Si crede-ma ca eu o stiu foarte bine. Nu numai ca il protejezi impotriva cazaturilor si zgarieturilor daca il vei echipa cu folie de sticla si cu o carcasa rezistenta din TPU sau silicon, dar il poti salva si de la inec. Iar in felul asta nu numai ca iti salvezi fizic gadgetul, dar ai grija si de pozele, documentele sau notitele tale salvate in el. 
  • Nu doar ii conferi un aspect mai estetic(daca felul in care vine din fabrica nu prea te atrage) si conform cu ceea ce porti sau starea ta de spirit, dar il mentii mereu in garda referitor la toate riscurile la care este expus. Poate ca nu iti pasa de cateva zgarieturi sau de un spate spart, dar referitor la camera sau la butoanele dispozitivului, te gandesti de doua ori. De ce ti-ai luat telefon? Ca sa il folosesti in loc de camera foto? Atunci ai grija de aceasta trasatura a lui. Daca ti-ai luat telefon pentru a viziona filme sau a citit carti ca de pe tableta, atunci ai mare grija de displayul sau. Aici sigur te ajuta un accesoriu de telefon precum folia de sticla. 
  • Protejandu-ti telefonul din timp, ii poti creste valoarea de resale. Daca la un moment dat vei dori sa iti schimbi smartphone-ul cu unul nou, evident ca vei dori sa scapi de cel deja existent. Cel mai probabil. Asa ca il poti vinde. Iei si ceva banuti pe el pentru achizitionarea noului gadget, si scapi si de cel vechi fara probleme. Dar nu vei putea sa il revinzi la un pret dorit de tine daca el arata intr-un hal fara de hal. In cel mai bun caz ti-l accepta la piese. Insa, daca este lipsit de zgarieturi, carcasa este ca noua, ecranul nu are probleme si sistemul functioneaza binisor, atunci se poate sa faci o afacere buna. Si pentru asta trebuie sa ai grija sa il echipezi cu o folie de sticla si cu o husa de calitate. 
  • Ar mai fi si aspectul 'unicitate'. Daca vrei sa iesi in evidenta si sa te admire lumea pentru dispozitivul tau asortat cu personalitatea sau cu tinutele tale, nu ai nevoie decat sa il accesorizezi potrivit cu o carcasa sau cu huse de protectie de calitate superioara. Ce noroc ca exista pe piata online, cat si fizica, atatea magazine de accesorii pentru telefon de unde iti poti procura articolele dorite. 
Eu ti-am expus motivele pentru care cred de cuviinta ca ai nevoie de aceste lucruri pentru viata lunga a smartphone-ului tau. Tu ce parere ai? Care accesorii de telefon sunt nelipsite in cazul tau atunci cand ai in posesie un gadget la care tii?

Sursa foto: Giphy.com si Pexels.com


Comentarii