Salvam lumea sau ne jucam? Ambele!



Am dat-o in mintea copiilor de cand stau toata ziua buna ziua cu doua nastrusnice de fetite. Mai mult, am ajuns sa stiu toate filmele pentru copii pe de rost. Nici macar sa comentez cum fac eu de obicei la filme nu mai am ce. Si atat de fermecate sunt cele doua pustoaice de animatiile astea caraghioase cu printese, animale vorbitoare si oameni care se preschimba in tot felul de lucruri, ca nu aveam cum sa nu aflu la timp de cea mai noua productie de animatie ce s-a lansat in cinema chiar azi, 30 martie 2018

Vorbesc despre filmul "Peter Iepurasul", personajul principal fiind un blanos simpatic cu pofta de morcovi si cu o geaca albastra de blugi.

Si atat de mult a fost indragit acest iepuras vorbitor si indraznet vazut in trailerul filmului de fetele mele, incat m-am gandit la ceva dragut care sa le incante. O poveste inventata despre Peter Iepurasul.



..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

"Eu sunt Peter, cel mai curajos dintre iepurii din Animalia. Nu ca m-as lauda dar sunt unul dintre putinii eroi - iepuri din tara noastra. De obicei stiti ca imblanitii astia fug mancand pamantul chiar si cand este vorba despre umbra lor. Ei bine, eu mi-am dovedit curajul de mai multe ori si de aceea am fost premiat cu medalia Morcovul Glazurat acordata doar salvatorilor. Printre altele, am salvat cativa pisoi cazuti intr-un canal in care nimeni nu voia sa se bage de teama crocodililor si la un moment dat am reusit sa izgonesc pe oamenii cei uriasi care voiau sa ne ia pe toti cei din Animalia pe post de animale de companie sau pentru distractia lor la zoo. 


Animalia este o tara intinsa, in care fiecare dintre noi este prieten cu fiecare si nu avem nici un conducator. Avem grija unii de ceilalti si nu exista reguli. Si drept sa va spun, pana acum am dus-o bine. Asta pentru ca la noi exista libertate, mancare din belsug si voie buna. 

Intr-o zi a avut loc un eveniment cam straniu, ce ne-a luat ca din oala


Aici in Animalia traiesc animale fel de fel. Ba chiar si broaste testoase. Nici un animalut cunoscut in lumea larga nu lipseste de aici. Doar ca unii dintre noi sunt viteji ca mine sau cam dusi cu pluta ca ... broasca testoasa. 

Da, este cam instabila psihic. Nu i-o luati in nume de rau. Dar la cat este de mare, are o dambla: atunci cand iarna este gata sa apara, Tortuga Seismiccus se vara imediat sub pamant si sta asa pana apare primavara. Poate te intrebi de ce se numesc asa broastele cu casa in spate. Aici e buba! Ele sunt uriase si cateodata, cand vor sa se dezmorteasca, reusesc sa provoace mici cutremure ce ne sperie pe toti de fugim de rupem pamantul.

Asa s-a intamplat si primavara asta. 

Iarna era dusa cam de o luna, insa vremea era tot rea. Si nimeni nu s-a gandit sa le trimita o telegrama despre asta si testoaselor. Cu totii eram infrigurati si asteptam soarele ca nimic altceva. La un moment dat, pamantul a inceput sa se hurduce si din casele fiecaruia cadeau obiecte alandala. Ce s-a intamplat? Suntem iarasi invadati de oamenii uriasi? Cutremurul a inceput sa fie din ce in ce mai mare iar acum cu totii iesiseram afara, la salvare, ca sa nu ne cada casele in cap. 

Ooooh. Si atunci mi-a picat fisa. Case in cap ... primavara ... cutremur. Exista un raspuns pentru toate aceste evenimente asa numite naturale: Tortuga Seismiccus. Le-am zis celorlalti ca probabil vietuitoarele de sub pamant s-au saturat de intuneric si somn. Poate ca le era si foame de acum. Sigur s-au trezit si acum se dezmortesc ca sa iasa din nou la suprafata. Dar niciodata nu s-a pomenit un asemenea seism care sa ne sperie asa.

Si am hotarat sa coboram direct la testoase cativa mai viteji dintre noi sa le dam vestea ca primavara a venit. Am fi trimis o telegrama, insa pana avea sa ajunga in fundul pamantului, ar fi fost deja prea tarziu pentru Animalia. 



Pe pamant era cum era cu hurducaielile, dar in adancuri era frig, bezna si simteai ca totul vine pe tine si te va ingropa din moment in moment. Cand ajungem la testoasele adormite, tine-te bine pe mormaielile lor suparate. 

- Hey! Ne pare rau ca am intarziat cu vestea, dar primavara a venit. Puteti iesi la suprafata. Nu mai este nevoie sa va ascundeti si nici sa va dezmortiti asa de tare. Stiti numai cat ne-ati speriat acolo sus?

- Ceeee? Este primavara si noi nu am stiut? Este frumos afara si numai bine de motait si voi nu ne-ati dat de veste? Ohhhhhhh.

Si mormaielile lor surde s-au transformat din nou in mici cutremure ce ne speriau rau de tot. Cum vom reusi sa le calmam si sa le scoatem la suprafata fara a face vreun rau nimanui? 

- Hey, testoaselor! Va intelegem foarte bine. Dar la mijloc a fost o incurcatura. Afara este primavara si da, am uitat sa va anuntam de asta, dar asta pentru ca primavara este de fapt mai mult o continuare a iernii. Calmati-va, va rugam! La cat de batuti de soarta eram noi acolo sus, nici nu ne-am mai gandit sa va dam si voua de veste. 

- Hmmm. Daca tie nu-ti place, altuia nu-i face. Trebuia sa ne dati oricum de veste despre vreme si toate astea nu s-ar mai fi intamplat.

Si atunci eu, Peter, am pasit in fata ca sa imi iau pedeapsa binemeritata, dar si ca sa salvez Animalia de cutremurul mare ce ar fi putut sa o zguduie. Prin urmare, mie mi-a fost prinsa coada in carlig si asa am fost purtat cu ea pana cand toata lumea a iesit afara teafara si nevatamata. Inclusiv codita mea. 

Si ca printr-un facut, vremea s-a imbunatatit, soarele a aparut, animalele erau mai calme. Si de data asta, ghici cine a luat Morcovul Glazurat? Tot eu, evident. Dar l-am impartit cu toti prietenii mei."

..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Acest articol animat a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018, proba XI. 

Sursa foto si video: InterComFilm

Comentarii

Trimiteți un comentariu