3 pasi pentru un sejur perfect la mare

Vedere cu portul din Constanta


Dupa cununie .... Mai avem doua saptamani de concediu la dispozitie pentru vara asta. Ce facem?  Odata ce suntem in Romania, este exclus a pleca inapoi in afara inainte de termen. Asa ca pentru asa zisa luna de miere am ales un sejur dragut pe litoralul romanesc. Cine spune ca nu are rost sa dai bani pe cazare la hotel in Romania, se inseala. Daca iti pui in cap ca vrei sa vezi tara ta si altfel, vei descoperi ca este uimitoare. Cu muntele, dar si marea sa frumoasa.

Eu si S. ne-am gandit la un sejur in tara la noi, mai exact pe litoralul romanesc  Pentru ca este vorba despre escapada noastra ca proaspat casatoriti, am ales ceva foarte special de data asta.


Care sunt cei 3 pasi de parcurs pentru un sejur perfect la mare in Romania?

  1. Ia-ti cazare la un hotel de la mare
  2. Fa-ti lista 'De vizitat' cu obiective turistice din Constanta 
  3. Fa plaja. Bucura-te de concediu. Ramai cu amintiri minunate din sejurul tau de pe litoralul romanesc

1. Cazarea in Mamaia este perfecta. Noi am ales Hotel Aurora Mamaia


De ce? 


  • Este un hotel cu piscina(deoarece in zilele lenese preferam sa stam tolaniti cu un cocktail in mana aproape de hotel si nu pe plaja).
  • Detine si restaurant tot in Mamaia, Restaurant Aurora, chiar langa incinta cazarii noastre.
  • Se afla localizat foarte aproape de plaja cu nisip fin, de parcul Aqua Magic(cum sa ratezi o mega distractie la piscina?) si de faleza minunata pe care se pot face plimbari racoroase la lasarea serii.
  • Tot aproape este si de Satul de Vacanta, dar si de Telegondola.
  • Parcarea privata este un alt avantaj pentru noi deoarece suntem cu masina si dorim sa o stim in siguranta mereu.
  • Aerul conditionat din camera noastra dubla moderna cu o priveliste perfecta este un plus de care orice cuplu aflat la mare in plina vara trebuie sa profite.
Primire calduroasa la Hotel Aurora Mamaia

  • Aranjamentele simpatice din camera noastra si sampania pregatita la rece pentru sosirea noastra ca proaspat insuratei ne-au uimit si ne-au bucurat totodata. Nici nu ma gandeam ca doar pomenind ca rezervam aceasta camera pentru sejurul nostru 'de miere', ne-am fi pomenit cu asemenea atentii dragute. Dar este bine de stiut daca vrei sa te cazezi in Mamaia.
Parcul Arheologic

  • Hotelul nostru cu piscina este si destul de aproape de Constanta si pentru ca suntem cu masina este grozav, deoarece ne-am planuit sa vizitam acest oras.

Ne-am rezervat o camera dubla la Hotel Aurora Mamaia pentru 3 nopti

Am ajuns ziua, ne-am cazat si ne-am delectat cu sampania pusa la dispozitie in camera. Mai intai ne-am bucurat ca exista in lobby un bar de zi. Asta inseamna ca iesi din camera cand vrei si te poti bucura de o bautura delicioasa oricand ai chef sa ciocnesti un pahar.  

Am descoperit piscina hotelului (cu umbrelute si sezlonguri din dotare). Sa ai piscina la dispozitie cat timp vrei tu si chiar langa locul de cazare este grozav, mai ales daca ai chef sa te racoresti inainte sa te indrepti spre plaja. Iar accesul la piscina de la hotel este gratis pentru clientii hotelului. Uraaa! Racul din mine este incantat la maxim!

Piscina Hotelului Aurora Mamaia


Tot grozav a fost sa vedem si ce aproape este localizat Restaurantul Aurora, unde ne-am hotarat sa ne desfatam cu diferite specialitati din bucataria romaneasca. 

Am decis intr-o zi sa mergem sa vizitam si Tomisul. Si am avut ce vedea, Slava Domnului!

2. Iata ce am vizitat noi si ce iti recomand si tie sa vezi odata ajuns in orasul port la Marea Neagra - Constanta


  • Cazinoul din Constanta
Sa ajungi in acest oras si sa nu vizitezi celebrul cazinou? Nu ai voie sa pasesti inauntru, deoarece este o ruina. Insa frumusetea sa arhitecturala si istoria veche de 130 de ani nu te va lasa sa pleci de acolo fara sa-i faci cateva poze. Stiai ca in interiorul faimosului cazinou din Constanta s-au filmat reclame celebre si tot langa aceasta atractie turistica au loc an de an diferite evenimente publice?

Amintire din sejurul de la mare

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta


  • Statuia lui Ovidiu si Piata lui Ovidiu

Statuia poetului latin Ovidiu este amplasata chiar in fata Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie. Tot acolo este o piateta draguta unde te poti plimba in voie in zumzetul vesel ce strabate Constanta turistica vara. 

Statuia lui Ovidiu

Piata lui Ovidiu

  • Moscheea Carol I
Moscheea Carol I se afla in Piata Ovidiu si este cel mai cunoscut edificiu musulman din Constanta. Inauntru poti vedea camera de rugaciune a musulmanilor, interioarele deosebite in stil unic, dar poti si urca in turnul sau de unde ai o priveliste grozava atat asupra portului, cat si asupra orasului.

Priveliste spre Piata Ovidiu din Moscheea Carol I

O alta amintire frumoasa din Constanta

Moscheea Carol I

Moscheea Carol I



Moscheea Carol I

Moscheea Carol I

  • Muzeul de Arta Populara
Odata in Constanta, dupa ce ne-am plimbat prin port, pe faleza si pe stradutele sale boeme, am vizitat si Muzeul de Arta Populara. Acesta se gaseste in zona istorica a orasului. Aici am admirat maiestre porturi populare din toate regiunile tarii, podoabe si unelte care erau folosite in timpuri vechi, dar si frumoase colectii de icoane pe sticla si lemn sau obiecte de ceramica. Este un pacat sa ajungi in zona si sa nu intri aici. Simti ca in acest loc iti regasesti radacinile, indiferent din care parte a tarii te tragi.



Muzeul de Arta Populara

Muzeul de Arta Populara

Muzeul de Arta Populara

Muzeul de Arta Populara


3. Bucura-te de vacanta, fa poze si fii turist in tara ta

Indiferent de ce vrei sa faci pana la urma, ce sa vizitezi, cat anume sa te plimbi si cat sa stai la plaja, nu uita sa te bucuri de fiecare clipa, de soare, de mare si de compania pe care o ai. O poti face pe turistul in propria tara si poti descoperi lucruri inedite. In plus, vei ramane mereu cu amintirile frumoase si suvenirurile luate din Constanta. 

Parcul Primariei Constanta

Centrul vechi din Constanta

Lupoaica Romana cu Romulus si Remus

Parcul Arheologic

Parcul Arheologic

Parcul Arheologic



Acest articol a fost scris pentru proba XII din cadrul Spring SuperBlog 2018.

Sursa foto: hotelaurora.ro si galerie personala 


Comentarii

  1. Informații utile!Mulțumesc pentru articolul acesta frumos. De Muzeul de Artă nu știam, așa că anul acesta îl voi vizita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc mult! Ma bucur ca v-a inspirat, catusi de putin. Da, este un muzeu mai micut si mai indepartat de centrul Constantei, dar merita a fi vizitat. :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu