"Un barbat fara mustata este un barbat fara suflet"



Nu am spus eu asta, desi o cred, ci a spus-o Confucius - filosoful chinez, care a avut el insusi o mustata si o barba demna de invidiat. Oricum, cred ca un barbat cu mustata, dar si cu barba(mai ales cu barba) este mult mai atragator. Acela este un barbat adevarat, si nu un baiat. Parul facial bine crescut, dar si bine ingrijit, ofera un aer de masculinitate celui ce il poarta.

Se stie ca asa cum pentru o femeie parul capilar poate face minuni pentru infatisarea ei, asa si pentru un barbat o barba ii poate crea o personalitate puternica. Si totusi, nu oricine ajunge la un asemenea efect. Chiar daca ai o barba crescuta, daca nu te ingrijesti de ea cum trebuie, vei ajunge sa arati ciudat si chiar vei indeparta oamenii de langa tine.

Nu vrei sa arati ca un vagabond neingrijit, nu-i asa? Atunci, ocupa-te de barba ta!


Parul facial la un barbat, si de fapt cam parul in general la un barbat, este un simbol de masculinitate, de virilitate, dar si de incredere in sine. Am putea spune ca in societatea de azi, barbile care mai de care mai stilizate au devenit o moda si sunt foarte populare printre hipsteri. Dar, lasand la o parte trendurile si ceea ce transforma un barbat intr-un metrosexual, ar trebui sa stii sa iti ingrijesti parul facial in mod corespunzator pentru a avea infatisare placuta si pentru a te simti bine in pielea ta. Asta este, pana la urma, cel mai important lucru.

Nu trebuie sa fii expert ca sa fii admirat pentru mustata si barba ta. Cu ajutorul catorva pasi si a catorva produse pentru ingrijirea barbii, chiar si tu vei capata un aspect masculin, ingrijit, fara a trece intotdeauna pe la frizerie.

Pasul 1 - Tunsul barbii

Tunsul parului facial in surplus sau pentru a-i da forma este esential. Unii barbati apeleaza la saloane, dar altii aleg sa faca asta chiar ei insisi. Cum? Cu ajutorul pieptenilor si a foarfecelor speciale de frizat. La acest pas este bine sa ai la indemana si aparate de ras clasice, pentru a indeparta surplusul de par si pentru a-i crea o forma dorita. Perii pentru barba si piepteni de calitate pentru mustata gasesti la The Groom Lab.



  • Un sfat de la specialisti? - Nu-ti tunde niciodata barba sau mustata atunci cand sunt ude. Parul ud este mai lung, asadar atunci cand se va usca, te vei putea trezi ca l-ai tuns prea mult. 
  • Parul rebel sau firele care nu isi au locul pot fi indepartate cu ajutorul unui aparat de ras, dar nu cu penseta!


Pasul 2 - Curatarea barbii

Amuzant sau nu, mereu te vei trezi cu barba si mustata plina de firimituri dupa ce mananci, mai ales daca aceasta este destul de pronuntata. In plus, si praful sau murdaria se acumuleaza in aceste zone si strica aspectul parului facial. Pentru asta trebuie sa iti pastrezi barba curata si ordonata. Spala-ti si samponeaza-ti parul facial in mod regulat. Foloseste un sampon special si chiar si un balsam daca este nevoie. Asemenea produse de calitate, special concepute pentru ingrijirea barbii, vei gasi la The Groom Lab.



Pasul 3 - Uscarea barbii si stilizarea acesteia

Nu ignora acest pas dupa spalarea parului facial, desi ti se pare ca se poate trece peste. Asadar, usuca barba cu un prosop curat si uscat. Ca sa ii dai forma si stralucire poti folosi un ulei de barba care,  datorita ingredientelor calitative, o va hidrata si ii va netezi si ultimele fire rebele care nu vor sa stea la locul lor. Foloseste unul dintre pieptenii de la The Groom Lab si un ulei de barba cu piper negru pentru a descalci parul daca este cazul si pentru a-l indrepta. De asemenea, exista si ceara de mustata sau balsam de barba cu citrice care te vor ajuta sa obtii un look deosebit de masculin si atragator.



Pasul 4 - Masajul barbii

Uleiul de barba cu citrice sau din arbore de ceai iti poate folosi si la masarea barbii pentru stimularea cresterii parului si pentru intarirea acestuia. Totodata, acest procedeu va emolia si hidrata si suprafata pielii, ceea ce aduce doar avantaje. Pentru asta, foloseste-te de varfurile degetelor si maseaza usor in zona mustatii si a barbii. Uleiuri, balsamuri, ceara pentru barba sau pomada de par cu dichis vei gasi tot la The Groom Lab. 



Cam acestia 4 ar fi pasii de urmat pentru a stiliza o barba masculina si ingrijita, ce denota multe despre personalitatea ta. 

Stii deja ca majoritatea femeilor sunt foarte atrase de barbatii cu par facial deoarece inspira forta si virilitate, seductie si pasiune. Insa, nu trebuie sa iti lasi barba sa creasca doar pentru un moft. Fa-o pentru ca ti se potriveste si iti ofera incredere maxima. 

Si pentru ca cineva s-a gandit la tine, ajuta-te de produse pentru ingrijirea barbii de la The Groom Lab, laboratorul online ce iti pune la dispozitie cele necesare pentru a-ti crea propriul salon chiar acasa la tine. 

Sursa foto: thegroomlab.com


Comentarii