Ultimul om bun de A.J. Kazinski

Dupa atatea maratoane si provocari de citit, am zis sa o las mai moale si sa citesc ceva in tihna, fara a trebui sa ma incadrez intr-un deadline. Si am ales sa citesc cartea "Ultimul om bun" de A.J. Kazinski.

Aceasta are 654 de pagini si s-ar fi incadrat cu usurinta intr-un maraton literar, deoarece este foarte stufoasa. Romanul de suspans m-a captivat inca din descrierea de pe coperta si din recenziile facute de diferite ziare si reviste cunoscute.

Iata cateva dintre acestea:

"Ultimul om bun are tot ce ii trebuie unui thriller: story, secrete, conspiratii, actiune, aventura si subiecte de interes international. Un pariu castigat" - New York Times

"A.J. Kazinski stie sa dozeze perfect suspansul, luand cititorul tot timpul prin surprindere. Iar finalul cartii este unul incredibil de reusit." - Hamburger Abendblatt
Autorul cartii este, de fapt, unul colectiv. A.J. Kazinski este pseudonimul sub care semneaza Anders Ronnow Klarlund, scenarist, si Jacob Weinreich, scriitor si scenarist, din Copenhaga, Danemarca.

Cartea "Ultimul om bun" face parte dintr-o serie de mare succes care va urma sa fie fie publicata in mai multe tari

Acest thriller despre religie, mituri si bine si rau, se bazeaza pe o legenda din Vechiul Testament. Acolo se spune ca pe pamant ar trai 36 de oameni drepti care au grija de noi Se mai spune ca atunci cand ultimul dintre cei 36 va muri, lumea se va sfarsi, va disparea. De asemenea, ca acesti oameni buni, desi fac bine in permanenta si nu stiu altceva decat asta, nu stiu ca ei sunt alesii Lui Dumnezeu. Prin urmare, nu stiu ca ar trebui sa se pazeasca de un stigmat care ii va duce la pieire pe toti, pana la ultimul, pentru ca Apocalipsa sa se instaleze pe pamant. 

Cartea ne prezinta descoperirile unui politist italian din Venetia care isi da seama ca ceva ciudat si periculos se intampla in lume. Conform mitului, exista 36 de persoane bune pe Pamant. Dar deja 34 dintre ele au murit in circumstante suspecte, toate avand pe spate un fel de tatuaj sau insemn cu un numar ce le reprezinta. Politistul isi da seama ca este vorba despre ceva religios, dar nu stie de ce au murit acesti oameni, care este mana criminala care a facut asta.

Inainte sa fie prea tarziu, el reuseste sa transmita un mesaj si cercetarile sale legate de cazul in serie la reprezentantii politiei din toate colturile lumii. Acestea ajung si in Danemarca, la un politist catalogat drept maniaco-depresiv, care nu vrea sa faca rau si nu a tras niciodata cu arma, desi o are in dotare. Niels, caci acesta este numele danezului, are sarcina de a gasi oamenii drepti din Danemarca, pentru a-i preveni ca ceva rau li se va putea intampla in curand.

El este pregatit astfel incat sa vada doar oamenii rai si astfel sarcina aceasta noua il ingrijoreaza putin, mai ales ca este vorba despre un caz atat de special. Insa, din fericire, da de Hannah, un astrofizician genial dar cu o viata sentimentala ratata, care se va atasa de el si il va ajuta sa descopere sistemul dupa care sunt infaptuite aceste crime ciudate.

Cei doi vor descoperi un anumit tipar, datele, orele si coordonatele locurilor in care s-au intamplat cele 34 de asa zise crime, dar si datele pentru ultimele doua crime, ce vor fi infaptuite asupra ultimilor 2 oameni buni ramasi pe lume pentru a o proteja. Este vorba chiar despre Venetia si Copenhaga, locurile in care se afla chiar politistul din Italia, de la care a inceput investigatia, si in care se afla Niels, politistul danez. 

Insa exista o problema. Se stie data, se stie ora si locul, dar nu se stie ordinea in care se vor petrece cele doua crime. Asadar, atat Niels, cat si politistul venetian trebuie sa fie cu ochii in patru ca sa impiedice posibila crima, inainte de a fi prea tarziu.

Finalul romanului "Ultimul om bun" este cat se poate de surprinzator

Dar totodata vei reusi sa iti dai seama de ce se petrece in acest fel, daca esti atent pe tot parcursul actiunii din carte. Aceasta carte politista, de suspans, m-a intrigat foarte tare si chiar daca are un numar record de pagini, mi-a placut fiecare moment din ea, si mi-a fost greu sa o las din mana pentru a o relua a doua zi.

Fenomenala lucrare a lui A.J. Kazisnki se axeaza pe mituri din Biblie si imbina la perfectiune religia cu stiinta. Tot aici vei descoperi ca cele doua au mai multe in comun decat ai fi crezut vreodata, dar si ca oamenii de stiinta, desi prin natura lor cred in domeniul pe care il studiaza, pot fi religiosi si pot confirma ca exista un Dumnezeu.

Recomand cu incredere aceasta carte cu povestea ei alerta deoarece m-a prins imediat si cred ca ritmul ei si toate semnificatiile din text te vor prinde si pe tine!

Sursa foto: galerie personala


Comentarii

  1. Oana, iti multumesc pentru poveste si recomandare. Am o tona de carti pe lista de citit, dar suna tentant tare ce ai scris, asa ca o sa o aduc mai in topul listei mele. Mi-au placut cartile lui Dan Brown, stufoase si ele - efectiv le-am devorat, fara sa le las din mana. Cea de mai sus pare cam in acelasi gen, si nu auzisem de autor. Daca mai poti sa ne recomanzi in stilul asta, ce ti-a placut, ar fi fabulos. Merci, zi faina! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare placere! Ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Mie imi plac mult toate cartile din genurile astea fiction, thriller, horror, mistery si crime. Mai sunt pe blog asemenea recenzii si recomandari si cu siguranta vor mai urma si altele. :) O zi frumoasa!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu