Aparat de calcat cu aburi Access' Steam Tefal DR8085. Impresii de testare

Am primit aparatul de călcat cu abur Access' Steam Tefal DR8085 de ceva timp, în cadrul campaniei de la BuzzStore. Dar nu am vrut să postez despre el până nu îl testez așa cum trebuie. Însă uite că acum a venit vremea sa si scriu despre el. 

Deși am o istorioară amuzantă despre folosirea produsului prima dată, recunosc că atunci când mi-am dat seama cum se folosește de fapt Access' Steam mi-a venit mult mai ușor să calc hainele care se șifonează repede. 

Partea amuzanta despre care va spuneam se refera la utilizarea aparatului vertical de calcat odata cu primirea lui

Cand am primit pachetul, am fost tare incantata, am scos toate accesoriile din cutie si apoi am incercat sa vad cum functioneaza. Pliantul de langa era destul de explicativ, cu pasii necesari pornirii aparatului si folosirii lui. Insa, dupa ce am pus apa in recipient, dupa ce am bagat in priza cablul si am apasat butonul de start, asteptand sa se incalzeasca apa, jetul de aburi parca nu era suficient de puternic pentru a calca cum trebuie hainele. 

Eu am ales o camasa si trebuia sa se calce relativ usor, dar am fost dezamagita sa vad ca nu se intampla deloc asta. Am lasat-o moarta pe moment si am zis ca voi incerca a doua zi sa vad poate se schimba ceva. Si a doua zi m-am uitat mai atent la filmuletul de promovare a aparatului Access Steam si mi-am dat seama ca omisesem ceva: eu tineam produsul la distanta de haina de calcat. Acesta trebuie tinut fix pe tesatura, astfel incat aburul sa actioneze direct in contact cu materialul, ca sa poata netezi cutele. 

Si uite ca din prostia mea m-am luminat si acum stiu sa folosesc aparatul asa cum trebuie. Daca ai ajuns aici si imi citesti articolul, cautand poate informatii despre cum se utilizeaza el, tine minte lucrul asta. Fierul de calcat vertical nu se tine la distanta de tesatura, ci se foloseste direct in contact cu hainele. Si nu iti fa griji ca le poti deteriora sau ceva. Pana la urma este un aparat de calcat si asta presupune a calca o haina cu el, nu a o improsca cu aburi de la un metru. :P

Trecand peste patania mea, iti spun in continuare ce parere mi-am facut despre Access Steam DR8085 de la Tefal primit de la BuzzStore

Îmi place foarte mult că având forma pe care o are, este super simplu de folosit iar cablul destul de lung te ajută să te miști lejer făcându-ți treaba chiar dacă priza este mai departe. Accesoriile cu care vine produsul sunt grozave și ele:



· avem un cârlig de metal cu care poți agăța ușor umerașul cu haina de călcat cam pe oriunde vrei(eu m-am folosit de ușa dulapului și de mânerul unei ferestre) 😁 


· avem și două 'capace' de montat în capul aparatului: unul care ajută și la perierea hainelor pe care le netezim și celălalt care ajută la protejarea rufelor mai pretențioase la călcarea lor cu aburi 

Și în plus, fiind cu aburi, aparatul Access' Steam nu numai că netezește bine hainele, ci le și igienizează. Astfel, chiar dacă le-ai purtat odată și nu ai timp să le speli, dar vrei să le îmbraci în continuare, ai putea să le împrospătezi cu ajutorul 'pistolului' de călcat cu abur. 

Eu afirm că își face treaba și chiar îl recomand. Și față de un fier de călcat obișnuit, acest aparat vertical poate fi luat după tine în bagaj atunci când mergi pe undeva mai mult timp și vrei ca hainele tale să arate bine. 

Cateva cuvinte de incheiere despre aparatul Access Steam DR8085 de la Tefal

Aparatul de calcat vertical este binevenit in viata celui/celei care nu se omoara cu calcatul traditional sau nu se omoara defel cu calcatul(asa ca mine). E foarte usor de folosit, nu iti trebuie masa de calcat, vine si cu accesorii pentru hainele pretentioase. Si foloseste aburul pentru a netezi rufele. In plus, le improspateaza si igienizeaza, daca nu ai chef sa le speli imediat dupa ce le-ai imbracat o singura data, dar vrei sa le mai 'iei la o tura'. 

Pro: 
  • Nu ai nevoie de masa de calcat
  • Are accesorii pentru haine sensibile, cablu lung 
  • Jetul de aburi este puternic si netezeste bine cutele 
  • Improspateaza hainele
  • In apa pe care o incarci in rezervor poti pune si putin otet ca sa nu te trezesti cu calcar pe talpa de calcat sau pe hainele tale
  • Calcand pe o parte, in acelasi timp se calca si spatele hainei in cauza ;)

Contra:
  • Stropeste usor hainele 
  • Nu este anti calcar si la apa dura se cunoaste diferenta(dar daca pui otet cum ziceam mai sus, poti rezolva si asta)
  • Nu calca impecabil pantalonii cu material mai dur, de exemplu. Sau alte haine mai groase(pentru asta este mult mai eficient un fier de calcat obisnuit)
  • Apa din recipient nu te tine decat pentru a calca cum trebuie pe o parte si pe cealalta vreo doua bluze(in cazul meu)





Tu ai folosit acest aparat de calcat vertical cu aburi de la Tefal? Cum ti se pare?

Sursa foto si video: galerie personala









Comentarii