Piața de Crăciun din Salzburg


În drumul nostru spre România pentru concediul de sărbători, am decis să trecem și prin Salzburg. Mergând cu mașina în țară, Austria este în drumul nostru.

Așadar am zis să împușcăm doi iepuri dintr-o lovitură. Să ne oprim pentru o pauză de la drum și să vedem și orașul Salzburg. Și numai bine am ajuns seara și am mers la piața de Crăciun din centrul istoric.Am stat doar o noapte, vizitând locul câteva ore în seara în care am ajuns și alte câteva ore a doua zi, înainte de a ne porni din nou la drum spre România.

De cazat ne-am cazat la hotelul Vogelweiderhof situat în imediata ieșire de pe autostradă în Salzburg. O noapte de cazare într-o cameră dublă a costat 53 de euro, dar condițiile sunt foarte bune. Doar dacă nu bagi de seamă zgomotul de pași făcuti de vecini în camerele lor.


De acolo până în centrul orașului poți merge cu mașina, plătind parcare în centru, 2,20 euro/ora, luând autobuz cu bilet de la chioșcul de ziare sau mergând pe jos vreo 20 de minute cum am făcut noi.

În principal, în Salzburg tot ce este de văzut este concentrat în centrul vechi

Ori se poate vedea de pe podurile de peste râul Salzach.

Am intrat la piața de Crăciun care era concentrată în fața domului din Salzburg, pe
Residenzplatz - o piață din centrul vechi al orașului.Și ne-am plimbat pe Getreidegasse - o stradă frumoasă din cartierul vechi al orașului austriac. Și pe acolo era aranjat și decorat totul de sărbătoare. Tarabe și chioșcuri cu tot felul de obiecte de artizanat, decorațiuni, mâncare si băutură.Am trecut și pe lângă Casa Mozart, devenită muzeu și am văzut și statuia ridicată în cinstea sa.
Am urcat și la Castelul Hohensalzburg. Acolo se poate ajunge cu telefericul sau pe jos. Noi am mers pe jos căci am ajuns seara și am găsit liberă intrarea întrucât erau închise camerele de vizitat.


Puteai doar pătrunde în curte și admira priveliștea orașului de pe metereze. Dar dacă ajungi acolo ziua, există de vizitat apartamentele regale ale nobilimii care și-a dus traiul în Austria.

Nu am apucat noi să vedem tot ce era de văzut și să facem ce era de făcut în Salzburg, dar a fost o experiență frumoasă

În plus, în acest oraș austriac mai poți vedea/vizita și următoarele atracții:

° Palatul Mirabell
° Palatul Hellbrunn
° Mânăstirea Nonnberg 
° Grădina zoologică din Salzburg 

Și dacă tot am adus vorba despre faptul că am ajuns la Piața de Crăciun din Salzburg, trebuie să îți spun că nu ne-a impresionat precum cele din Alsacia, Strasbourg, Montbeliard sau Londra.Și totuși aici am descoperit bunătăți pe care nu le mai încercasem în altă parte.

Am băut punsch/punci - o băutură fierbinte și foarte aromată, făcută din fructe. Și am mâncat cele mai dulci clătite din câte există, tradiționalele clătite austriece numite Kaiserschmarrn.


Încă un lucru. Dacă ajungi în Salzburg, vei da peste o grămadă de magazine de dulciuri, la fel ca în Elveția în unele zone. Așa că trebuie să guști și să iei și acasă celebrele bomboane și delicatese din ciocolată Mozart.

Sursa foto: galerie personala

Comentarii

  1. Sunt DONNA, sunt din Marea Britanie. După ce am fost într-o relație cu iubitul meu de 1 an acum și plănuiam să ne căsătorim curând și dintr-o dată m-a părăsit pentru o altă fată. de un adevăr, îl iubesc cu adevărat pe acest tip și niciodată nu îmi pot imagina viața fără el. Am încercat în continuare tot posibilul să-l recuper, dar tot efortul meu de a-l readuce în viața mea nu a dat rezultate. A fost în această zi credincioasă, am întâlnit câteva Mărturii pe un site web despre acest mare caster vrăjitor numit (DR.WEALTHY) orice persoană a susținut că îi ajută să își reînnoiască relația și să-i readucă pe fostul iubit, trebuia să-l contactez pentru că el a fost ultima mea speranță. L-am contactat prin e-mailul său și m-a asigurat că în trei zile, prietenul meu va pleca de la cealaltă fată și va reveni la mine și a fost o surpriză foarte mare să-l văd pe prietenul meu revenind la mine după trei zile vraja a fost Terminat. Sunt atât de fericit astăzi că s-a întors la mine și am reușit acest lucru cu ajutorul DR.WEALTHY. În același timp, vreau să folosesc această ocazie pentru a spune / sfaturi cât mai mulți care au nevoie de fostul lor înapoi, dacă aveți nevoie de ajutorul lui puteți Contactați-l prin EMAIL: wealthylovespell@gmail.com WHATSAPP HIM @ +2348105150446 vizitați site-ul http://wealthyspellhome.over-blog.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu