Muzica si antrenamentul fizic


De fiecare data cand ma apuc de sport, imi place sa pun si ceva ritmat pe fundal. Parca imi da forte proaspete si ma motiveaza sa fac mai mult si mai bine. Fix ca un instructor personal. Muzica si antrenamentul fizic sunt chestii care se leaga si putem banui destul de usor de ce, odata ce le-am corelat.

Rugaciunea se face in liniste totala, ca sa iti poti auzi gandurile si ca sa te poti concentra la comunicarea cu Dumnezeu.

Sportul, pe de alta parte, se face intr-un mediu mai zgomotos, ritmat si care sa instige la a forta un pic lucrurile, pentru a simti ca faci ceva pentru corpul tau. Multa lume prefera sa se apuce de antrenamentul fizic punand muzica cu volumul cat mai tare pentru a se motiva mai bine si a continua exercitiile pentru mai mult timp.

S-ar putea sa te intereseze si:

Cand ai o motivatie, si sportul este mai placut


  • Cand mergeam la sala, pe langa video-urile motivationale cu antrenamente fizice proiectate in sala, instructorii fizici puneau si un playlist mega ritmat, pe care fiecare isi facea runda de sport pe ziua aceea. 
  • De asemenea, majoritatea aplicatiilor sportive care te ajuta sa iti creezi o rutina sanatoasa cu sport in fiecare zi, are inclusa si muzica speciala, cu mesaje evidente, care parca iti dau forte proaspete si te fac sa nu te mai simti singur cand alegi sa faci miscare.
  • In plus, si cei care alearga, fac miscare in parc sau care merg cu bicicleta aleg, de obicei, sa isi ia castile cu ei si sa asculte pe repeat muzica lor favorita care ii instiga la actiune.

Motivatii pentru a face sport exista destule. Dar stii ce leaga muzica si antrenamentul fizic?

1. Muzica iti pune un smiley face pe fata

Stii si tu ca uneori un anumit gen de muzica ales te poate ajuta sa iti revii si sa te simti mai bine. Asadar, si in cazul sportului, muzica te poate ajuta sa iti intri in ritm. Mai ales daca nu esti motivat suficient sa te apuci de miscare intr-o zi, pune mai intai ceva la casti, la televizor, pe laptop sau pe telefon si vei vedea ca ti se va face dor sa te misti, sa dansezi, sa simti muzica mai bine. 

2. Muzica te ajuta sa iti mentii ritmul

Nu ritmul pasilor la dans, desi exista si varianta asta, ci ritmul antrenamentului fizic pe care il faci regulat. De aceea este sugerat sa alegi un playlist care sa se potriveasca cel mai bine la tipul de sport pe care il faci. Poti alege ceva linistit, fara versuri, ca sunetele naturii, pentru yoga, si poti alege muzica hip hop sau electronica pentru cardio sau pentru exercitii intense la aparatele de la sala sau din parc. Si de asemenea, poti alege muzica preferata atunci cand faci bicicleta acasa sau cand mergi cu bicicleta in aer liber.

3. Muzica si antrenamentul fizic sunt coordonate pentru a-ti imbunatati performantele zilnice

Este important sa iti gasesti tipul de muzica favorit, cel care te face sa vrei mai mult, cel care te face sa intri in actiune atunci cand ii dai play. Pentru ca ascultand un playlist care ti se potriveste, poti face cateva ture de stadion sau cateva repetitii in plus la picioare fara sa iti dai seama. Si asta este un lucru bun, deoarece creierul reuseste sa treaca barierele mentale care te pot face sa dai inapoi sau sa nu termini ce ai inceput in ceea ce priveste activitatea sportiva.

4. Muzica functioneaza la fel de bine si dupa antrenamentul fizic

Daca in timpul activitatii propriu zise te impinge de la spate si iti da forte noi sa continui inca un pic, dupa miscarea facuta te ajuta sa te recuperezi si sa iti relaxezi muschii si respiratia. Dar in cazul asta ai nevoie de cateva piese chill sau variante acustice ale cantecelor preferate. Ceva mai usor si fara bas, care sa te ajute sa iti eliberezi mintea si sa te concentrezi in a te recupera de pe urma workout-ului intens.

Probabil nu este un lucru nou auzit cum ca muzica si antrenamentul fizic sunt atat de conectate, dar cel putin ai auzit o serie de motive pentru care este recomandat sa te ajuti de puterea sunetelor. O acustica potrivita poate sa iti imbunatateasca stilul de a face sport si te poate motiva sa continui. De aceea este vital sa iti creezi sau sa iti alegi un playlist care sa te reprezinte.

Si in acest caz te pot ajuta. Un video cu un playlist care sa te motiveze si sa te faca sa mentii ritmul gasesti aici. Iar daca doresti altceva, pe YouTube scriind "Best Workout Music" sau "Workout motivation" vei gasi si alte playlisturi gata intocmite, perfecte pentru rutinele tale sportive.



Pe tine cum te ajuta muzica sa te tii de antrenamentul fizic? O consideri importanta sau te poti motiva sa faci sport si fara? 

Mult succes!

Sursa foto: Pexels.com



Oana M. 








Comentarii

Trimiteți un comentariu